
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
Przygotuj wcześniej:
Masło do przygotowania ciasta roztop.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO
Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe przekładamy do pojemnika miksującego. Następnie składniki mieszamy, wykorzystując program „własne ustawienia” / czas: 40 sekund / prędkość: 7. Gotowe ciasto przelewamy do miski i przekładamy do lodówki na ok. 30 minut.
KROK 2: SMAŻYMY NALEŚNIKI
Na rozgrzaną, suchą patelnię wylewamy tyle ciasta, aby powstały cienkie naleśniki. Smażymy je przez ok. 2 minuty z każdej strony, aż się zarumienią.
KROK 3: SKŁADAMY NALEŚNIKI
Każdego naleśnika smażymy osobno. Na rozgrzaną patelnię dodajemy odrobinę masła i układamy na niej naleśnika. Następnie na jego środek wbijamy jajko i zakładamy brzegi, aby powstał kwadrat, w którym ciasto tworzy ramkę dla jajka. Każdego naleśnika smażymy przez ok. 2-3 minuty, aż jajko się zetnie.
KROK 4: PODAJEMY NALEŚNIKI
Rzodkiewki kroimy w plastry. Każdego naleśnika podajemy z kilkoma plastrami rzodkiewki, wędzonym łososiem i ozdabiamy koperkiem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Sernik pistacjowy
- Śledzie po kaszubsku
- Jajka na miękko
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Zupa grzybowa z makaronem
- Boczek pieczony
- Ryba z piekarnika
- Łazanki
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Burek ze szpinakiem
- Przekąski sylwestrowe
- Mini burgery
- Makowiec japoński
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Kutia
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Śledź w oleju
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)