
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
Przygotuj wcześniej:
Masło do przygotowania ciasta roztop.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO
Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe przekładamy do pojemnika miksującego. Następnie składniki mieszamy, wykorzystując program „własne ustawienia” / czas: 40 sekund / prędkość: 7. Gotowe ciasto przelewamy do miski i przekładamy do lodówki na ok. 30 minut.
KROK 2: SMAŻYMY NALEŚNIKI
Na rozgrzaną, suchą patelnię wylewamy tyle ciasta, aby powstały cienkie naleśniki. Smażymy je przez ok. 2 minuty z każdej strony, aż się zarumienią.
KROK 3: SKŁADAMY NALEŚNIKI
Każdego naleśnika smażymy osobno. Na rozgrzaną patelnię dodajemy odrobinę masła i układamy na niej naleśnika. Następnie na jego środek wbijamy jajko i zakładamy brzegi, aby powstał kwadrat, w którym ciasto tworzy ramkę dla jajka. Każdego naleśnika smażymy przez ok. 2-3 minuty, aż jajko się zetnie.
KROK 4: PODAJEMY NALEŚNIKI
Rzodkiewki kroimy w plastry. Każdego naleśnika podajemy z kilkoma plastrami rzodkiewki, wędzonym łososiem i ozdabiamy koperkiem.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Zupa krem z cukinii z grzankami
- Gruszki w syropie
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Camembert z grilla
- Pstrąg łososiowy ze szpinakiem i czosnkiem
- Gnocchi własnej roboty
- Pierogi ze szpinakiem i serem
- Burek ze szpinakiem
- Grochówka wojskowa
- Pulpety z indyka w sosie pomidorowym
- Sałatka gyros
- Stek z grilla wołowy
- Makaron z pesto i kurczakiem – przepis
- Ciasto marchewkowe
- Makaron z kurczakiem w sosie pomidorowym
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Makaron z krewetkami w maślanym sosie
- Pielmieni – przepis na wschodnie pierożki
- Ciasto drożdżowe - przepis podstawowy
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)