Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
- 2 małe naczynia żaroodporne
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKWARKI Z BOCZKU
Wędzony boczek kroimy w kostkę i dodajemy do pojemnika miksującego termorobota kuchennego MC Smart. Całość podsmażamy, wykorzystując program: przypiekanie / temperatura 130°C / czas 10 minut z otwartą górną pokrywą. Następnie ostrożnie przekładamy skwarki do miseczki.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY JAJKA
Dno i boki dwóch małych naczyń żarrodopornych smarujemy masłem. Do każdego wkładamy odrobinę sera koziego, a następnie wbijamy jajko. Oprószamy je solą i pieprzem. Do czystej misy termorobota kuchennego MC Smart wlewamy 500 ml wody i zakładamy kosz parowy. Wkładamy do niego naczynia z jajkami. Zamykamy kosz i parujemy – wybieramy program: gotowanie na parze / temperatura 120°C / czas 10 minut / obroty 1. Potem ostrożnie wyjmujemy naczynia z jajkami z kosza parowego.
KROK 3: PODAJEMY DANIE
Jajka doprawiamy skwarkami z boczku i drobno posiekaną dymką. Danie podajemy z pieczywem.
Zobacz podobne
przepisy
Francuskie tosty z boczkiem i serem
Czas na francuskie śniadanie! Pieczywo smażone w jajku, a do tego pyszne dodatki to sposób na dobre rozpoczęcie dnia.
Pesto eggs – jajka sadzone na domowym pesto
Pesto eggs, czyli śniadanie, które zyskało wielką popularność na platformie TikTok! To pyszne i aromatyczne danie, które idealnie sprawdzi się w leniwy sobotni lub niedzielny poranek.
Składany omlet w stylu francuskim z pieczarkami
Najlepszy smak często ukrywa się w najprostszych przepisach. Składany omlet w stylu francuskim z pieczarkami i aromatycznym serem gruyère to właśnie jedno z tych połączeń. Naprawdę warto go spróbować.
Kanapka z pieczonym jajkiem i szparagami
Pyszna kanapka z nietypowym pieczonym jajkiem w chmurce, delikatnymi szparagami i kremowym awokado. Przygotuj ją i zaskocz bliskich nowym pomysłem na wiosenne śniadanie!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ryba po japońsku
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Pieczona ryba po grecku
- Golonka pieczona po bawarsku
- Przekąski sylwestrowe
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Domek z piernika
- Kutia
- Piernik staropolski
- Sernik piernikowy
- Kapusta z grochem
- Kompot z suszu z cytryną
- Ciasto marchewkowe
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)