Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- Duży garnek z pokrywką
- Praskę do czosnku
Przepis:
Krok 1. Przygotowujemy składniki
Kroimy kiełbasę i cukinię w plastry, cebulę w piórka, a paprykę w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę lub drobno siekamy. Odkładamy przygotowane składniki na bok.
Krok 2. Przygotowujemy garnek do smażenia
Rozgrzewamy masło klarowane w dużym garnku lub rondlu na średnim ogniu.
Krok 3. Smażymy kiełbasę
Dodajemy kiełbasę pokrojoną w plastry i smażymy przez kilka minut aż nabierze koloru. Wyjmujemy kiełbasę z garnka i odstawiamy na bok.
Krok 4. Smażymy cebulę
Do garnka dodajemy posiekaną cebulę i smażymy przez 2-3 minuty, aż stanie się miękka.
Krok 5. Dodajemy czosnek i paprykę
Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną w kostkę paprykę, a następnie smażymy przez kolejne 2-3 minuty.
Krok 6. Dodajemy przyprawy i koncentrat pomidorowy
Wsypujemy słodką i ostrą paprykę w proszku oraz koncentrat pomidorowy. Dokładnie mieszamy.
Krok 7. Dodajemy pomidory i bulion
Wlewamy pomidory z puszki i bulion. Doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez 10-15 minut.
Krok 8. Dodajemy cukinię
Dodajemy cukinię. Gotujemy na małym ogniu przez 10 minut, aż cukinia lekko zmięknie.
Krok 9. Dodajemy kiełbasę
Dodajemy kiełbasę z powrotem do garnka.
Krok 10. Wykańczamy danie
Doprawiamy danie solą i pieprzem, ewentualnie dodajemy więcej przypraw lub ostrej papryki w proszku dla bardziej wyrazistego smaku.
Zobacz podobne
przepisy
Kociołek myśliwski z piekarnika
Znany z pieczenia go na ognisku kociołek myśliwski przeniesiony w warunki domowe. To przepis na pełne smaku i aromatu danie, które świetnie sprawdzi się jako wyjątkowy obiad dla całej rodziny.
Kociołek z dyniowym brownie i polewą z awokado
Strasznie prosty przepis na Halloween! Przygotuj kociołek czarownicy wypełniony pysznym brownie z dodatkiem dyni. Tym przepisem zaczarujesz wszystkich miłośników słodyczy!
Leczo
Miękkie kawałki cukinii, kolorowej papryki, cebuli i pomidorów w towarzystwie aromatycznych przypraw. Palce lizać!
Kociołek węgierski i kociołek żeliwny, czyli wszystko o gotowaniu nad ogniskiem
Nowy, oryginalny sposób na grilla? Kociołek węgierski lub kociołek żeliwny! Czym się różnią i co w nich przyrządzić?
Zobacz wszystkie
przepisy
- Śledzie po kaszubsku
- Pistacjowy sernik baskijski
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Zupa grzybowa z makaronem
- Sernik krakowski
- Świąteczne pierniczki
- Ciasto marchewkowe
- Wegańska ryba po grecku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Sernik piernikowy
- Pieczona ryba po grecku
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
252 dni temu
Coś tutaj w czasie przygotowywania jest oszukane, Pan Paweł na streamie przygotowywał to ponad 2h, a to bardzo doświadczony i utalentowany kucharz. Pozdrawiam
odpowiedz