
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- patelnię grillową lub grill
Sposób przygotowania:
Krok 1: Grillujemy szparagi
Odrywamy i wyrzucamy zdrewniałą część szparagów. Tak przygotowane warzywa nacieramy 1 łyżką oliwy i układamy obok siebie na patelni grillowej. Szparagi grillujemy ok. 5 minut. Pod koniec grillowania oprószamy solą.
Wskazówka!
Jeśli planujesz grillowanie szparagów na ruszcie, ułóż je na tacce lub w kieszonce z folii aluminiowej.
Krok 2: Przygotowujemy kanapki
Kromki chleba skrapiamy 1 łyżką oliwy. Na 2 kromkach układamy kolejno: 2 plasterki sera, grillowane szparagi, plasterki pieczonego schabu i kolejne 2 plasterki sera. Kromki ze składnikami przykrywamy pozostałymi kromkami. Kanapki grillujemy ok. 4 minut z każdej strony na patelni grillowej lub na ruszcie rozgrzanego grilla.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Przekąski sylwestrowe
- Zupa grzybowa z makaronem
- Guacamole
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ciasto marchewkowe
- Pieczona ryba po grecku
- Burek ze szpinakiem
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Łazanki
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Klasyczna sałatka grecka
- Uszka z grzybami
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Świąteczne pierniczki
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Kutia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)