Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- patelnię grillową lub grill
Sposób przygotowania:
Krok 1: Grillujemy szparagi
Odrywamy i wyrzucamy zdrewniałą część szparagów. Tak przygotowane warzywa nacieramy 1 łyżką oliwy i układamy obok siebie na patelni grillowej. Szparagi grillujemy ok. 5 minut. Pod koniec grillowania oprószamy solą.
Wskazówka!
Jeśli planujesz grillowanie szparagów na ruszcie, ułóż je na tacce lub w kieszonce z folii aluminiowej.
Krok 2: Przygotowujemy kanapki
Kromki chleba skrapiamy 1 łyżką oliwy. Na 2 kromkach układamy kolejno: 2 plasterki sera, grillowane szparagi, plasterki pieczonego schabu i kolejne 2 plasterki sera. Kromki ze składnikami przykrywamy pozostałymi kromkami. Kanapki grillujemy ok. 4 minut z każdej strony na patelni grillowej lub na ruszcie rozgrzanego grilla.
Zobacz podobne
przepisy
Kanapka szybka rybka
Ekspresowy pomysł na przepyszne kanapki: wystarczy świeże pieczywo, filet z matiasa, jajko, cebula i trochę koperku!
Kanapka zielenina z grilla
Grillowane warzywa w duecie z puszystym pieczywem, a do tego świeże oregano i oliwa z oliwek. To kanapka na każdą okazję!
Kanapka bagietka i krewetka
Chrupiące pszenne pieczywo z masłem czosnkowo-pietruszkowym, a do tego krewetki, sałata i awokado. Kanapka doskonała!
Kanapka z grilla z serem i pomidorem
Pełnoziarniste tosty z rukolą, serem i plasterkami kiełbasy. Prosta, zdrowa i pożywna alternatywa dla zwykłej kanapki.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Serowy chlebek
- Medaliony z wędzonego łososia na sałatce z marynowanych szparagów
- Tarta z wiśniami
- Minipizza z kabanosami
- Kaszotto z kaszy jaglanej z zielonymi szparagami
- Steki z kapusty
- Kanapki śniadaniowe
- Zupa gyros
- Omlet z zielonymi szparagami i czosnkiem niedźwiedzim
- Schab ze szpinakiem i serem gorgonzola
- KLASYCZNA KRUSZONKA I ZAPIEKANE BRZOSKWINIE
- Makaron z serem burrata
- Lahmacun, czyli pizza w stylu tureckim
- Sałatka śniadaniowa z chorizo
- Gofrowe kanapki z francuskimi serami
- Wegański pasztet z orzechami włoskimi
- Sałatka z bobu z chlebowym chrustem i tofu
- Bruschetta z pomidorami
- Gryczanka i muffiny bananowe – lunchbox na słodko
- Chaffle, czyli gofr z jajek i sera z zieloną pastą
- Gulasz z kaczych żołądków
- Wrap z łososiem i warzywami
- Szaszłyki z kiełbasy śląskiej
- Pizza na spodzie z brokułów z burakiem i kozim serem
- Piłkarskie ciasteczka cake pops z espresso
- Przekąski kibica: roladki z tortilli z krewetkowym ceviche
- Sałatka ze śledziem, selerem i jabłkiem
- PASTA Z PIECZONEGO DORSZA
- Ryż na mleku z jabłkiem
- Karp w sosie piernikowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)