Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- patelnię grillową lub grill
Sposób przygotowania:
Krok 1: Grillujemy szparagi
Odrywamy i wyrzucamy zdrewniałą część szparagów. Tak przygotowane warzywa nacieramy 1 łyżką oliwy i układamy obok siebie na patelni grillowej. Szparagi grillujemy ok. 5 minut. Pod koniec grillowania oprószamy solą.
Wskazówka!
Jeśli planujesz grillowanie szparagów na ruszcie, ułóż je na tacce lub w kieszonce z folii aluminiowej.
Krok 2: Przygotowujemy kanapki
Kromki chleba skrapiamy 1 łyżką oliwy. Na 2 kromkach układamy kolejno: 2 plasterki sera, grillowane szparagi, plasterki pieczonego schabu i kolejne 2 plasterki sera. Kromki ze składnikami przykrywamy pozostałymi kromkami. Kanapki grillujemy ok. 4 minut z każdej strony na patelni grillowej lub na ruszcie rozgrzanego grilla.
Zobacz podobne
przepisy
Kanapka szybka rybka
Ekspresowy pomysł na przepyszne kanapki: wystarczy świeże pieczywo, filet z matiasa, jajko, cebula i trochę koperku!
Kanapka zielenina z grilla
Grillowane warzywa w duecie z puszystym pieczywem, a do tego świeże oregano i oliwa z oliwek. To kanapka na każdą okazję!
Kanapka bagietka i krewetka
Chrupiące pszenne pieczywo z masłem czosnkowo-pietruszkowym, a do tego krewetki, sałata i awokado. Kanapka doskonała!
Kanapka z grilla z serem i pomidorem
Pełnoziarniste tosty z rukolą, serem i plasterkami kiełbasy. Prosta, zdrowa i pożywna alternatywa dla zwykłej kanapki.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Przekąski sylwestrowe
- Śledzie po kaszubsku
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Błyskawiczne pierniczki
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pistacjowy sernik baskijski
- Kompot z suszu z cytryną
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Pierniki
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Uszka z grzybami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)