Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: Parzymy skórki cytrusów
Owoce myjemy i obieramy ze skórek. W garnku zagotowujemy 500 ml wody z dodatkiem soli. Skórki wkładamy do wrzątku i gotujemy przez 15 minut, następnie odcedzamy na sicie i płuczemy w zimnej wodzie. Kroimy w cienkie paseczki.
KROK 2: Gotujemy syrop cukrowy
W osobnym garnku zagotowujemy 500 ml wody z cukrem i laską wanilii przeciętą wzdłuż na pół. Dodajemy pokrojone skórki. Gotujemy na wolnym ogniu przez 2-3 godziny. Przez pierwsze 1‑1,5 godziny gotujemy pod przykryciem, następnie zdejmujemy pokrywkę i gotujemy do momentu odparowania połowy syropu.
KROK 3: Studzimy skórki
Ugotowane skórki odcedzamy na sicie i wykładamy na papier do pieczenia. Rozkładamy równomiernie i studzimy.
KROK 4: Dekorujemy kandyzowane skórki cytrusów
Przygotowujemy zatemperowaną czekoladę. Skórki owoców maczamy w czekoladzie i odkładamy na papier do pieczenia. Skórkę pomarańczową dekorujemy czekoladą deserową, a cytrynową – białą. Odstawiamy do zestalenia się czekolady.
Zobacz podobne
przepisy
Plastry kandyzowanych pomarańczy w czekoladzie deserowej
Pyszny i prosty w przygotowaniu deser – kandyzowane pomarańcze w gorzkiej czekoladzie. Sprawdź, jak smakują!
Deser Barcelona - mus cytrynowy z galaretką pomarańczową
Masz ochotę na deser? Wypróbuj mus cytrynowy z galaretką pomarańczową i cytrynową kruszonką według Pawła Małeckiego!
Tarta z pomarańczami i kumkwatami
Kruche ciasto, krem pomarańczowy i słodkie kumkwaty – przygotuj tartę, która nie tylko pięknie wygląda, ale też pysznie smakuje!
Galaretki pomarańczowe w skórce
Pomarańczowe łódeczki z jadalną skórką zasmakują nie tylko najmłodszym! Przygotuj je koniecznie według przepisu Pawła!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Chrupiące paluchy z sosem czekoladowym
- Zupa jagodowa z pianką z białek
- Grillowana makrela w ostrej marynacie
- Napój marchewkowo-imbirowy z pomarańczą
- Tradycyjna pascha wielkanocna
- Golonka indyka w sosie musztardowym
- Zimowa sałatka z fasolą, tofu i sosem jogurtowym
- Rosół z makaronem
- Tosty dyniowe
- Minitortille cynamonowe z 2 słodkimi sosami
- Crostini z gruszkami, serem gorgonzola, miodem i orzechami
- Jadalny prezent: gorąca czekolada w słoiku
- Nalewka z głogu
- Wielkanocna brioszka
- Sernik na zimno z mango i nasionami chia
- Batoniki owsiane z 4 składników
- DALGONA COFFEE Z TARTĄ CZEKOLADĄ
- Parzybroda
- Marchewkowe ciasto wege i bezglutenowe
- Gnocchi alla sorrentina – zapiekane gnocchi z pomidorami
- Owoce morza w cieście z talarkami i dipem pesto
- Omlet biszkoptowy z bananami i truskawkami
- Welsh rarebit: grzanka z sosem serowym
- Tarta bez pieczenia z czerstwego chleba
- Holenderskie frikandele
- Ciecierzyca po bretońsku
- Pierś kaczki z purée pietruszkowym i sosem mandarynkowym
- Lunchbox z serowymi proziakami
- Jadalne doniczki z czekolady
- Daktylowe praliny
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)