
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: Parzymy skórki cytrusów
Owoce myjemy i obieramy ze skórek. W garnku zagotowujemy 500 ml wody z dodatkiem soli. Skórki wkładamy do wrzątku i gotujemy przez 15 minut, następnie odcedzamy na sicie i płuczemy w zimnej wodzie. Kroimy w cienkie paseczki.
KROK 2: Gotujemy syrop cukrowy
W osobnym garnku zagotowujemy 500 ml wody z cukrem i laską wanilii przeciętą wzdłuż na pół. Dodajemy pokrojone skórki. Gotujemy na wolnym ogniu przez 2-3 godziny. Przez pierwsze 1‑1,5 godziny gotujemy pod przykryciem, następnie zdejmujemy pokrywkę i gotujemy do momentu odparowania połowy syropu.
KROK 3: Studzimy skórki
Ugotowane skórki odcedzamy na sicie i wykładamy na papier do pieczenia. Rozkładamy równomiernie i studzimy.
KROK 4: Dekorujemy kandyzowane skórki cytrusów
Przygotowujemy zatemperowaną czekoladę. Skórki owoców maczamy w czekoladzie i odkładamy na papier do pieczenia. Skórkę pomarańczową dekorujemy czekoladą deserową, a cytrynową – białą. Odstawiamy do zestalenia się czekolady.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Pinsa verde
- Szybkie ciasto w 20 minut
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Chaczapuri z serem i sosem adżika
- Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami
- Ramen
- Chlebek bananowy
- Tort lodowy
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Spaghetti carbonara
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Corn dog
- Pistacjowy sernik baskijski
- Butter chicken
- Jak robić ozdoby z masy cukrowej?
- Jak zrobić idealny bekon?
- Jak myć warzywa i owoce?
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)