Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY BULION WARZYWNY
Włoszczyznę obieramy i oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do garnka. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i piramidki smaku. Zalewamy wodą i gotujemy na wolnym ogniu.
Pod koniec gotowania dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę i gotujemy do miękkości.
KROK 2: PRZESMAŻAMY BOCZEK, CEBULĘ I CZOSNEK
Boczek pozbawiamy skóry, kroimy w grubsze paski i smażymy na patelni na rozgrzanym oleju, aż się zarumieni. Dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek pokrojony w plasterki. Gdy się zeszklą, dodajemy majeranek. Mieszamy.
KROK 3: GOTUJEMY KAPUŚNIAK
Kapustę siekamy i dodajemy do bulionu. Dodajemy boczek przesmażony z cebulą i czosnkiem. Pod koniec gotowania dodajemy sok z kapusty. Dodajemy kimchi. Gotujemy ok. 5-7 minut. Doprawiamy solą.
KROK 4: PODAJEMY KAPUŚNIAK
Ugotowany kapuśniak przelewamy do miseczek. Dekorujemy ulubionymi świeżymi ziołami.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa z suszonymi pomidorami i mascarpone
Wśród smaków we włoskim stylu pomidory wiodą prym! W tym przepisie zamknięto je w gęstej kremowej zupie z dodatkiem sera mascarpone.
Zupa gulaszowa z kminkiem i pieczoną papryką
Bardzo sycąca, klasyczna węgierska zupa. W tym przepisie wzbogacono ją orzeźwiającym smakiem skórki cytrynowej.
Zupa z pieczonego kalafiora i czosnku z marchewką i truflowym pesto
Kremowa, gęsta zupa z mieszanki warzyw, z dodatkiem truflowego pesto i czosnku, rozgrzeje i oczaruje smakiem każdego.
Zupa ziemniaczana z łososiem
Wzbogać swoją zupę ziemniaczaną porcją łososia dostarczającego pełnowartościowego białka i kwasów omega 3.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Mątwa w białym winie
- Stek ze schabu z dzika z miętą i tymiankiem
- Tort jeżynowy z czerwoną porzeczką
- Pieczona makrela w chlebku pita
- Kisiel gryczany z sosem miodowo-cytrynowym
- Sałatka z pieczonych buraków z sosem z pędów sosny
- Lunchbox z pastą z ciecierzycy
- Zupa z zielonych szparagów z kiełkami i twarogiem
- Klasyczna jajecznica
- Kolacja malucha – kotleciki rybne z warzywami
- Słońce z ciasta francuskiego z serem camembert
- Klasyczne croquetas z szynką serrano
- Kanapkowe szaszłyki
- Purée z pieczonych ziemniaków
- Kapuśniak z kimchi
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)