Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY BULION WARZYWNY
Włoszczyznę obieramy i oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do garnka. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i piramidki smaku. Zalewamy wodą i gotujemy na wolnym ogniu.
Pod koniec gotowania dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę i gotujemy do miękkości.
KROK 2: PRZESMAŻAMY BOCZEK, CEBULĘ I CZOSNEK
Boczek pozbawiamy skóry, kroimy w grubsze paski i smażymy na patelni na rozgrzanym oleju, aż się zarumieni. Dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek pokrojony w plasterki. Gdy się zeszklą, dodajemy majeranek. Mieszamy.
KROK 3: GOTUJEMY KAPUŚNIAK
Kapustę siekamy i dodajemy do bulionu. Dodajemy boczek przesmażony z cebulą i czosnkiem. Pod koniec gotowania dodajemy sok z kapusty. Dodajemy kimchi. Gotujemy ok. 5-7 minut. Doprawiamy solą.
KROK 4: PODAJEMY KAPUŚNIAK
Ugotowany kapuśniak przelewamy do miseczek. Dekorujemy ulubionymi świeżymi ziołami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Jajka na miękko
- Spaghetti carbonara
- Boczek pieczony
- Kutia
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ryba po japońsku
- Pieczona ryba po grecku
- Ciasto na pierogi
- Śledzie po kaszubsku
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pistacjowy sernik baskijski
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Uszka z grzybami
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Domek z piernika
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Makowiec japoński
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)