Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- trzepaczkę
 
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Jajka dokładnie mieszamy ze śmietanką za pomocą trzepaczki i doprawiamy je solą oraz białym pieprzem. Awokado kroimy w dość cienkie plastry.
KROK 2: SMAŻYMY OMLET
Na patelni roztapiamy masło i wlewamy jajka. Dość energicznie mieszamy masę jajeczną, jak na jajecznicę. Następnie rozprowadzamy ją dość równomiernie po powierzchni patelni i pozostawiamy na chwilę, aby stężała od spodu. Omlet zwijamy według uznania na pół lub w rulon i przekładamy na talerz.
KROK 3: PODAJEMY OMLET
Na omlecie układamy na zmianę plastry awokado i łososia z pistacjami. Danie podajemy od razu. Możemy do smaku delikatnie skropić je srirachą.
WSKAZÓWKA! W tym przepisie najlepiej sprawdzi się łosoś wędzony z pistacjami marki Deluxe.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
 - Pistacjowy sernik baskijski
 - Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
 - Łazanki
 - Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
 - Klasyczna sałatka grecka
 - Domek z piernika
 - Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
 - Golonka pieczona po bawarsku
 - Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
 - Ryba po japońsku
 - Mini burgery
 - Krokiety z mięsem
 - Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
 - Zupa grzybowa z makaronem
 - Najlepsza sałatka z tortellini
 - Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
 - Kutia
 - Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
 - Bardzo puszysty sernik z wiaderka
 
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
 
				
				
				
				
				
				
				
				
    
Komentarze (1)
214 dni temu
To nie jest wegetariańskie danie a jest w wege zakładce
Odpowiedz