
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę o drobnych oczkach
- mikser lub rózgę
- szpatułę
- niewielką patelnię z pokrywą
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO
Marchew obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Jajka ubijamy ze szczyptą soli na puszystą masę. Mąkę mieszamy z odżywką białkową i cynamonem. Suche składniki i startą marchew dodajemy do ubitych jajek i całość delikatnie mieszamy za pomocą szpatuły.
KROK 2: SMAŻYMY OMLET
Patelnię dokładnie smarujemy oliwą, przelewamy na nią ciasto i przykrywamy pokrywą. Omlet smażymy przez kilka minut i ostrożnie przewracamy na drugą stronę, kiedy jego spód się zarumieni. Następnie znowu przykrywamy patelnię pokrywą i smażymy omlet, aż jego druga strona się zetnie.
KROK 3: PODAJEMY OMLET
Omlet przekładamy na talerz, na połowę omletu wykładamy skyr. Orzechy siekamy i większością posypujemy jogurt. Omlet składamy na pół, oprószamy pozostałymi orzechami i podajemy z ulubionymi owocami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Sałatka gyros
- Krokiety z mięsem
- Śledzie po kaszubsku
- Łazanki
- Pistacjowy sernik baskijski
- Zupa grzybowa z makaronem
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Jajka na miękko
- Domek z piernika
- Nuggetsy z kurczaka
- Spaghetti carbonara
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Kutia
- Uszka z grzybami
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Ciasto marchewkowe
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Boczek pieczony
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ciasto na pierogi
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)