Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę o drobnych oczkach
- mikser lub rózgę
- szpatułę
- niewielką patelnię z pokrywą
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO
Marchew obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Jajka ubijamy ze szczyptą soli na puszystą masę. Mąkę mieszamy z odżywką białkową i cynamonem. Suche składniki i startą marchew dodajemy do ubitych jajek i całość delikatnie mieszamy za pomocą szpatuły.
KROK 2: SMAŻYMY OMLET
Patelnię dokładnie smarujemy oliwą, przelewamy na nią ciasto i przykrywamy pokrywą. Omlet smażymy przez kilka minut i ostrożnie przewracamy na drugą stronę, kiedy jego spód się zarumieni. Następnie znowu przykrywamy patelnię pokrywą i smażymy omlet, aż jego druga strona się zetnie.
KROK 3: PODAJEMY OMLET
Omlet przekładamy na talerz, na połowę omletu wykładamy skyr. Orzechy siekamy i większością posypujemy jogurt. Omlet składamy na pół, oprószamy pozostałymi orzechami i podajemy z ulubionymi owocami.
Zobacz podobne
przepisy
Omlet z zielonymi szparagami i czosnkiem niedźwiedzim
Puszysty omlet z zielonymi szparagami, czosnkiem niedźwiedzim i marchewką przygotowany na parze, bez dodatku oleju. Będzie idealny na śniadanie w letni poranek.
Omlet z amarantusem i owocami
Amarantus na słodko smakuje wyśmienicie! Wypróbuj przepis na omlet z amarantusem, owocami i cukrem pudrem.
Omlet ze szpinakiem i szynką
Karol Okrasa serwuje przepis na udany poranek – omlet ze szpinakiem, szynką i kozim serem!
Omlety ziołowe z nadzieniem z serka grani i łososia
Zacznij dzień od pysznego posiłku! Omlet ziołowy z nadzieniem z serka grani i wędzonego łososia!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Puszysty omlet z owocami
- 3 sposoby na omlet
- Omlet z amarantusem i owocami
- Śniadaniowy chlebek marchewkowy
- Kotlet de volaille z masłem pieprzowym
- Omlet XXL z kozim serem i szpinakiem
- Omlet z wędzonym łososiem i awokado
- Puszysty omlet na słodko
- Omlet biszkoptowy z karmelizowanymi brzoskwiniami
- Omlet biszkoptowy z bananami i truskawkami
- Tarta z owocami kaki
- Roślinny tort marchewkowy
- Wrapy z kurczakiem w sosie mango
- Zielony omlet z białek i puszysty twarożek
- Sernik dyniowy
- Pieczona ciecierzyca na słodko
- Owoce pod kruszonką z lodami proteinowymi
- Omlet ze szparagami i z fasolką edamame
- Kowbojska śniadaniowa owsianka białkowa Arthura
- Młode ziemniaki z twarogiem i makrelą
- Bułeczki bolońskie
- Lody waniliowo-malinowo-kokosowe
- Grillowana klasyczna kanapka tostowa z salami, serem i sałatą lodową
- Wigilijne racuchy z receptury mojej babci
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Kuleczki z koziego sera
- Ryba z piekarnika
- SYLWESTROWE KORECZKI SZPINAKOWE
- Poke bowl ze szpinakiem, ananasem i marynowanym tofu
- Palmiery z ciasta francuskiego ze szpinakiem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)