Łosoś na parze
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • termorobota MC Smart.

KROK 1: OBIERAMY I KROIMY WARZYWA

Szalotkę obieramy i kroimy w półtalarki. Imbir oraz czosnek obieramy i wraz z papryczką chili kroimy w plasterki.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY WYWAR

Do kielicha termorobota MC Smart wkładamy mieszadło. Do środka kielicha wlewamy wodę i ekstrakt z miąższu kokosa, dodajemy czerwoną pastę curry oraz pokrojone warzywa. Całość mieszamy.

KROK 3: GOTUJEMY NA PARZE

Na górze urządzenia umieszczamy naczynie do gotowania na parze i układamy w nim filety z łososia. Przykrywamy pojemnik termorobota MCSmart i całość gotujemy, korzystając z programu gotowanie na parze /czas 20 minut / temperatura 120°C.

KROK 4: GOTUJEMY RYŻ

W  tym czasie osobno, w zwykłym garnku gotujemy ryż jaśminowy, by podać go później z przygotowanym w termorobocie daniem. Gotujemy według instrukcji na opakowaniu.

KROK 5: DODAJEMY SKŁADNIKI I PONOWNIE GOTUJEMY NA PARZE

Łososia odstawiamy na chwilę na bok, a do kielicha termorobota MCSmart dodajemy pokrojone pomidorki koktajlowe, sos rybny, cukier, sok z limonki oraz świeżą kolendrę. Na górę znów nakładamy pojemnik z łososiem i ponownie gotujemy wszystko, korzystając z programu gotowanie na parze / czas 5 minut / temperatura 100°C.

KROK 6: PODAJEMY DANIE

Gotowe danie podajemy z porcją ugotowanego ryżu jaśminowego.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!