Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: Smażymy łososia
Filety doprawiamy solą i pieprzem. Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę. Filety wykładamy na patelnię skórą do dołu i smażymy przez 5 minut z każdej strony. Rybę ściągamy z patelni i odstawiamy na bok.
KROK 2: Przygotowujemy sos
Na tej samej patelni roztapiamy masło. Dodajemy drobno posiekany czosnek i smażymy około 30 sekund. Dodajemy bulion i gotujemy przez około 10 minut. Dodajemy śmietankę i doprowadzamy do wrzenia, od czasu do czasu mieszając. Dodajemy starty parmezan i gotujemy sos na małym ogniu przez minutę, aż ser się roztopi, a sos zgęstnieje. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
KROK 3: Podajemy rybę
Łososia wkładamy do sosu, posypujemy drobno posiekaną natką pietruszki i skrapiamy sokiem z cytryny. Podajemy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ciasto na pierogi
- Ciasto marchewkowe
- Sernik pistacjowy
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Zupa grzybowa z makaronem
- Przekąski sylwestrowe
- Śledzie po kaszubsku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Pistacjowy sernik baskijski
- Klasyczna sałatka grecka
- Krokiety z mięsem
- Łazanki
- Boczek pieczony
- Nuggetsy z kurczaka
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Burek ze szpinakiem
- Kutia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)