Makaron dan dan
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • tarkę o drobnych oczkach

Sposób przygotowania:

KROK 1: SMAŻYMY MIĘSO

Imbir obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach, a dymkę siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy mięso, aż się zarumieni. Następnie dodajemy do niego starty imbir oraz sos sojowy i całość smażymy jeszcze przez 2 minuty. Patelnię zdejmujemy z ognia, mieszamy mięso z dymką i całość odkładamy na bok.

WSKAZÓWKA! Mięso wieprzowe możemy w tym przepisie zastąpić wołowym.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS

W sporej misce mieszamy wszystkie składniki sosu. Następnie makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu, odcedzamy go i dokładnie mieszamy z sosem.

KROK 3: PODAJEMY DANIE

Porcje makaronu przekładamy do misek i układamy na nim mięso. Orzeszki i dymkę siekamy i oprószamy nimi danie bezpośrednio przed podaniem.

WSKAZÓWKA! Makaron dan dan możemy również polać olejem chili, aby dostosować jego ostrość do swoich upodobań.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!