
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę o drobnych oczkach
Sposób przygotowania:
KROK 1: SMAŻYMY MIĘSO
Imbir obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach, a dymkę siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy mięso, aż się zarumieni. Następnie dodajemy do niego starty imbir oraz sos sojowy i całość smażymy jeszcze przez 2 minuty. Patelnię zdejmujemy z ognia, mieszamy mięso z dymką i całość odkładamy na bok.
WSKAZÓWKA! Mięso wieprzowe możemy w tym przepisie zastąpić wołowym.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS
W sporej misce mieszamy wszystkie składniki sosu. Następnie makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu, odcedzamy go i dokładnie mieszamy z sosem.
KROK 3: PODAJEMY DANIE
Porcje makaronu przekładamy do misek i układamy na nim mięso. Orzeszki i dymkę siekamy i oprószamy nimi danie bezpośrednio przed podaniem.
WSKAZÓWKA! Makaron dan dan możemy również polać olejem chili, aby dostosować jego ostrość do swoich upodobań.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Golonka pieczona po bawarsku
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Domek z piernika
- Świąteczne pierniczki
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ryba z piekarnika
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Piernik świąteczny
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Śledź w oleju
- Pistacjowy sernik baskijski
- Zupa grzybowa z makaronem
- Klasyczna sałatka grecka
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Kutia
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Makowiec japoński
- Krokiety z mięsem
- Pierniki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)