Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- 14 silikonowych foremek do muffinów
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
KROK 1: Podpiekamy spody muffinek
Masło roztapiamy. Ciasteczka drobno mielemy i mieszamy z masłem. Ciasto przekładamy do silikonowych foremek do muffinów (lub do wyłożonych papierowymi papilotkami zagłębień 2 blach do pieczenia muffinów) i lekko przyciskamy do dołu. Wstawiamy na 15 minut do lodówki.
Spody podpiekamy w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180°C przez 8 minut. Wyjmujemy i odstawiamy do ostygnięcia na 5 minut, temperaturę zmniejszamy do 160°C.
KROK 2: Przygotowujemy krem
Czekoladę deserową siekamy i roztapiamy w gorącej kąpieli wodnej. Lekko studzimy. Jajko, żółtko i cukier puder mieszamy na gęsty krem. Po kolei dodajemy likier, płynną czekoladę i kawę espresso, mieszając. Dodajemy twaróg i mieszamy na gładką masę. Krem przekładamy na podpieczone spody. Serniczki pieczemy w gorącym piekarniku w temperaturze 160°C przez ok. 30 minut, aż krem się zetnie. Wyjmujemy, studzimy i wstawiamy minimum na 2 godziny do lodówki.
KROK 3: Dekorujemy serniczki
Przed podaniem serniczki wyjmujemy z foremek. Kawową czekoladę ścieramy za pomocą obieraczki do warzyw na wiórki, wiórkami lub ziarnami kawy w czekoladzie dekorujemy serniczki.
Zobacz podobne
przepisy
Muffiny czekoladowe z brzoskwiniami i kruszonką orzechową
Na drugie śniadanie, lunch czy słodką przekąskę! Wypróbuj przepis na pyszne muffiny z kruszonką orzechową!
Banany smażone w cieście
Słodkie, miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz. Sprawdź przepis na banany, które przygotujesz w kilka chwil!
Serniczki z kaszy gryczanej z imbirem
Wariacja na temat sernika i oryginalny pomysł na wykorzystanie kaszy gryczanej. To słodki i zdrowy deser dla każdego.
Tartaletka z jabłkami
Łatwy w przygotowaniu, smaczny wypiek z ciasta francuskiego i jabłek. Cynamon nadaje mu niepowtarzalny smak.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Cytrynowe Orzeźwienie
- Babka bananowa
- Rolada czekoladowa z musem kawowo-rumowym
- Herbaciana rolada z mlecznym kremem
- Fantazja jabłkowo-winogronowa
- Greckie ciasteczka orzechowe
- Manhattan Latte
- Rolada cytrynowa
- Kawa z borówką, rozmarynem i białą czekoladą
- Kawowy dacquoise z kremem
- Trifle kawowo-bananowy
- Chlebek bananowy
- Ciasto kawowe z kremem z awokado
- Biscotti z migdałami i orzechami
- DALGONA COFFEE Z TARTĄ CZEKOLADĄ
- Pulpety z królika na parze w sosie pomidorowym
- Ciasto z brzoskwiniami i borówkami
- Blondie z nerkowcami i białą czekoladą
- Bezglutenowe ciasto śliwkowe
- Pajęczynowe pancakes dyniowe
- Sałatka z bobu z pesto z prażonej dymki
- Szynka wieprzowa w panierce z pomidorowym ragout (gęsty sos) oraz gotowanymi brokułami
- Pstrąg z grzybami
- Sałatka z makaronem i kurczakiem
- Chutney z pomidorów i mango
- Steki z kapusty
- Wiśniowy Sad
- Skrzydełka w stylu amerykańskim (buffalo wings) z sosem miodowo-musztardowym
- Kremowa zupa pomidorowa z papryką
- Gulasz z sarny na winie z pieczarkami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
2785 dni temu
Dziękuję za odpowiedź :)
odpowiedz
2869 dni temu
Zrobiłam dzisiaj serowe babeczki, bardzo nam smakują. Jedyny minus jest taki, że masa serowa nie scaliła się ze spodem. Czy ten deser można zrobić w formie do ciasta, czy udaje się tylko w postaci babeczek?
odpowiedz
2869 dni temu
Oczywiście, możesz z podanych składników przygotować ciasto, pamiętaj jednak o wyłożeniu foremki papierem do pieczenia. W zależności od wielkości foremki, może być też koniecznie podwojenie ilości składników :)