Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- folię aluminiową
- 12 foremek do muffinów
Krok 1: Przygotowujemy kruszonkę
Orzechy mielemy i zagniatamy z cukrem, mąką i masłem na kruszonkę. Ciasto schładzamy w lodówce.
Krok 2: Mieszamy składniki ciasta
Brzoskwinie sparzamy, obieramy ze skórki, pozbawiamy pestek i kroimy w kostkę. Mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sól i cukier mieszamy. Dodajemy brzoskwinie pokrojone na kawałki. Olej, mleko sojowe, cukier waniliowy i mąkę sojową roztrzepujemy i dodajemy łyżką do mieszaniny mąki z pozostałymi składnikami w taki sposób, aby ta ledwo się związała. Ciasto przekładamy do 12 foremek do muffinów. Posypujemy kruszonką, lekko ją wciskając.
Krok 3: Pieczemy muffiny
Muffiny pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez ok. 45 minut, przykrywając na ostatnie 10-15 minut luźno folią aluminiową, aby wierzch za bardzo się nie zrumienił. Studzimy i podajemy na świeżo.
Zobacz podobne
przepisy
Babeczki z polewą
Przygotowanie babeczek to nic trudnego. Sekret tkwi w ich udekorowaniu. Zobacz, jak to zrobić!
Minitorciki czekoladowe z owocami
Puszyste połówki muffinek z ciasta czekoladowego przełożone kremowym nadzieniem, podawane z owocami. Deser doskonały!
Mega muffinki czekoladowe
Wielka babeczka dla wielkich łasuchów, którą upieczesz w kilka chwil. Prosty i pyszny deser o mocno czekoladowym smaku.
Muffinki bananowe z czekoladą
Smakowite, wilgotne muffiny, pełne bananów i czekolady sprawdzą się na każdym przyjęciu – będą smakować dzieciom i dorosłym!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ciastka czekoladowe z żurawiną i orzechami włoskimi
- Kruche ciasteczka z orzechami
- Bagietka z pieczoną piersią kurczaka
- Muffiny jaglane na dwa sposoby
- Naleśniki z syropem kawowym
- Knedle z białym serem
- Szakszuka
- Leniwe pierogi
- Smoothie z żurawinami
- Zupa z brukselki i jabłka z orzechową kruszonką
- Minifrittaty ze szpinakiem, pomidorami i kozim serem
- KANAPKA SŁONECZNA Z SUSZONYMI POMIDORAMI
- Pasta z awokado i wędzonego łososia
- Biskwity z kremem i owocami
- Żytnia kanapka z jajkiem i szynką
- Wegańskie ciasteczka śniadaniowe bez cukru
- Filet z kurczaka w ziołach z gratin z warzyw
- Tatar ze śledzia z musztardą francuską
- Wegański bigos z boczniakami
- Dyniowe latte i milkshake
- Zielona przystawka
- Klopsy z mięsa mielonego z fasolką
- Wegańskie bounty owocowe
- Bezowy tort cytrynowy
- Kanapka z lazurem i kurczakiem
- Łosoś z kaparami i sosem musztardowym
- Biszkopt z białek
- Kanapka ciao ciabatta
- Spanakopita
- Barszcz
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
2698 dni temu
Ale beznadziejny przepis! Pełnotłusta mąka sojowa? 45minut w 200⁰C? Ja muffiny robię 15minut w 180⁰C. Odradzam wszystkim ten przepis na spalone muffiny.
odpowiedz
2988 dni temu
Jakie pomidory???
odpowiedz
2988 dni temu
Drobna pomyłka! Oczywiście mieliśmy na myśli BRZOSKWINIE :)