
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: Przygotowujemy warzywa
Na małym ogniu gotujemy wywar warzywny wraz ze skórka grana padano. Pomidory parzymy i obieramy ze skórki. Kroimy w drobną kostkę. Dynię obieramy ze skóry i kroimy w kostkę 1,5 x 1,5 cm. W taka sama kostkę kroimy cukinię, paprykę, patisony i kapustę. Łodygi selera szatkujemy na kawałki. Pokrojone warzywa (z wyjątkiem pomidorów) razem z biała fasola dodajemy do wywaru i całość zagotowujemy.
KROK 2: Dodajemy pomidory
Dorzucamy pomidory razem z posiekanymi ziołami. Doprawiamy sola i pieprzem.
KROK 3: Gotujemy makaron
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Ugotowany makaron dodajemy do zupy. Mieszamy i rozlewamy do miseczek.
Zobacz podobne
przepisy
Szybkie lasagne
Karol Okrasa udowadnia, że można połączyć kuchnię w stylu włoskim z kuchnią polską - sprawdź!

Minestrone z pesto z pomidorów
Minestrone to tradycyjna zupa warzywna inspirowana kuchnią Włoch. Przygotuj idealną na lato zupę z pesto z pomidorów, do tego doskonale pasuje chrupiąca bagietka.

Makaron w sosie sojowym
Makaron w sosie sojowym z dodatkiem chrupiących warzyw i kurczaka to azjatycka propozycja Karola!

Makaron z łososiem
Makaron z łososiem to różnorodność smaków, tekstur i składników. Stwórz lekkie danie z nutą orientu według pomysłu Darii!


Komentarze (1)
1614 dni temu
Smaczna zupka
odpowiedz