• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Przygotowujemy pesto

Pomidory odsączamy. Rozmaryn myjemy, igły obrywamy. Oba składniki miksujemy z orzechami nerkowca i parmezanem pokrojonym w kostkę. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Dolewamy oliwę i mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Krok 2: Podsmażamy warzywa

Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Paprykę pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy na kawałki. Cukinię kroimy w grube plastry, a następnie na pół. Strąki fasolki kroimy na pół. Brokuł dzielimy na różyczki. Cebulę, cukinię i paprykę podsmażamy przez 3 minuty na rozgrzanym oleju. Zalewamy bulionem, dodajemy liść laurowy i fasolkę – gotujemy przez 7 minut. Dodajemy różyczki brokułu i gotujemy przez kolejne 4-5 minut. Cykorię myjemy, odsączamy i rwiemy na duże kawałki.

Krok 3: Podajemy zupę

Liść laurowy wyjmujemy z zupy. Zupę doprawiamy do smaku sokiem i skórką z cytryny,

solą i pieprzem. Dodajemy cykorię i pozostawiamy na 1-2 minuty, aż się rozpadnie. Bagietkę opiekamy, aż będzie chrupiąca. Zupę dekorujemy pesto, podajemy z bagietką.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    602 dni temu
    Zupa bardzo dobra, polecam z tym, że moim zdaniem pomysł na dekoracje jest totalnie nietrafiony. Pesto jest najdroższym z elementów zupy, a właściwie służy do dekoracji talerza...

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram