Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Przygotowujemy pesto
Pomidory odsączamy. Rozmaryn myjemy, igły obrywamy. Oba składniki miksujemy z orzechami nerkowca i parmezanem pokrojonym w kostkę. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Dolewamy oliwę i mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 2: Podsmażamy warzywa
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Paprykę pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy na kawałki. Cukinię kroimy w grube plastry, a następnie na pół. Strąki fasolki kroimy na pół. Brokuł dzielimy na różyczki. Cebulę, cukinię i paprykę podsmażamy przez 3 minuty na rozgrzanym oleju. Zalewamy bulionem, dodajemy liść laurowy i fasolkę – gotujemy przez 7 minut. Dodajemy różyczki brokułu i gotujemy przez kolejne 4-5 minut. Cykorię myjemy, odsączamy i rwiemy na duże kawałki.
Krok 3: Podajemy zupę
Liść laurowy wyjmujemy z zupy. Zupę doprawiamy do smaku sokiem i skórką z cytryny,
solą i pieprzem. Dodajemy cykorię i pozostawiamy na 1-2 minuty, aż się rozpadnie. Bagietkę opiekamy, aż będzie chrupiąca. Zupę dekorujemy pesto, podajemy z bagietką.
Zobacz podobne
przepisy
Tagliatelle z bakłażanem, papryką, rukolą i szynką San Daniele
Makaron w stylu włoskim z fantastycznym sosem według pomysłu samego mistrza kuchni - Karola Okrasy!
Przepis na makaron pappardelle z szynką parmeńską i gorgonzolą
Poczuj się jak w słonecznej Italii! Przygotuj pyszny makaron inspirowany kuchnią Włoch według przepisu samego Stefano Terrazzino!
Makaron z kurczakiem i serkiem mascarpone
Danie w stylu włoskim w kilkanaście minut! Wypróbuj pomysł Doroty na makaron z pysznymi dodatkami!
Makaron ze szpinakiem i kurczakiem – najczęstsze pytania do tego prostego dania
Szybie w przygotowaniu, smaczne danie - makaron z pieczonym kurczakiem i pieczonymi pomidorkami.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Łatwa saltimbocca z kurczaka
- Pierś w panierce serowej z sosem pesto
- Sałatka à la Cesar z soczystym kurczakiem
- Kanapka na bogato
- Włoskie ciastka z migdałami i konfiturą brzoskwiniową
- Przepis na makaron pappardelle z szynką parmeńską i gorgonzolą
- Śródziemnomorska zupa z ziemniaków i kopru włoskiego
- Deser cassata alla siciliana
- Kokosowa panna cotta
- Minestrone – zupa z makaronem
- Risotto alla milanese
- Zupa jarzynowa z brukselką
- Ribollita: toskańska zupa fasolowa
- Panierowana mozzarella
- Sylwestrowe jajka faszerowane
- Naleśniki z syropem kawowym
- Dorsz z pesto pietruszkowym z bakłażanem z duszonymi ziemniakami w pomidorach
- Makaron tagliolini z kalafiorem i goździkami
- Pstrąg grillowany w papilotach
- Fondant czekoladowy z curry i boczkiem
- Peklowany łosoś skandynawski – gravlax
- Torcik melba z brzoskwinią i lodami karmelowymi
- Wegańskie lody czekoladowe z czereśniami
- Zupa z zielonych szparagów na 3 sposoby
- Dżem, konfitura i galaretka owocowa
- Babka kawowa
- Rwany chlebek ziołowy
- Wołowina w czerwonym winie. Dla Niego.
- Eklery kawowe
- Ogórki małosolne
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
2829 dni temu
Zupa bardzo dobra, polecam z tym, że moim zdaniem pomysł na dekoracje jest totalnie nietrafiony. Pesto jest najdroższym z elementów zupy, a właściwie służy do dekoracji talerza...
odpowiedz