 
            
        Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Przygotowujemy pesto
Pomidory odsączamy. Rozmaryn myjemy, igły obrywamy. Oba składniki miksujemy z orzechami nerkowca i parmezanem pokrojonym w kostkę. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Dolewamy oliwę i mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 2: Podsmażamy warzywa
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Paprykę pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy na kawałki. Cukinię kroimy w grube plastry, a następnie na pół. Strąki fasolki kroimy na pół. Brokuł dzielimy na różyczki. Cebulę, cukinię i paprykę podsmażamy przez 3 minuty na rozgrzanym oleju. Zalewamy bulionem, dodajemy liść laurowy i fasolkę – gotujemy przez 7 minut. Dodajemy różyczki brokułu i gotujemy przez kolejne 4-5 minut. Cykorię myjemy, odsączamy i rwiemy na duże kawałki.
Krok 3: Podajemy zupę
Liść laurowy wyjmujemy z zupy. Zupę doprawiamy do smaku sokiem i skórką z cytryny,
solą i pieprzem. Dodajemy cykorię i pozostawiamy na 1-2 minuty, aż się rozpadnie. Bagietkę opiekamy, aż będzie chrupiąca. Zupę dekorujemy pesto, podajemy z bagietką.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Ryba z piekarnika
- Śledź w oleju
- Jajka na miękko
- Mini burgery
- Kutia
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Uszka z grzybami
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pistacjowy sernik baskijski
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Boczek pieczony
- Burek ze szpinakiem
- Guacamole
- Pieczona ryba po grecku
- Śledzie po kaszubsku
- Ciasto marchewkowe
                Przepisy według 
                składników
            
            
        Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania 
  
				
				 
				
				 
				
				 
				
				 
    
Komentarze (1)
3170 dni temu
Zupa bardzo dobra, polecam z tym, że moim zdaniem pomysł na dekoracje jest totalnie nietrafiony. Pesto jest najdroższym z elementów zupy, a właściwie służy do dekoracji talerza...
Odpowiedz