Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA BISZKOPT
Jajka ubijamy z cukrem na bardzo puszystą masę. Mąkę, kakao i mączkę ziemniaczaną przesiewamy przez sito i wsypujemy do ubitych jaj. Bardzo delikatnie łączymy.
KROK 2: PIECZEMY ROLADĘ
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia rozsmarowujemy równomiernie masę. Pieczemy w temperaturze 185° C przez 10 minut. Nie przesuszamy zbytnio rolady w piekarniku. Odstawiamy do ostygnięcia.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY KREM LIMONKOWY
Biszkopt wyrównujemy i odcinamy przesuszone końcówki. Biszkopt przecinamy na pół. Do serka mascarpone dodajemy jogurt naturalny i cukier puder. Mieszamy. Na końcu dodajemy sok i skórkę otartą z 1 limonki. Wszystkie składniki razem mieszamy.
KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY MINIROLADKI
Krem nakładamy na biszkopt, rozsmarowujemy, zwijamy i wstawiamy do zamrażarki na kilka chwil. Czynność powtarzamy z drugą połową biszkoptu. Roladki kroimy na mniejsze części. Dekorujemy kiwi i truskawkami nabitymi na wykałaczki.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciasto marchewkowe
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ciasto na pierogi
- Zupa grzybowa z makaronem
- Pistacjowy sernik baskijski
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Jajka na miękko
- Łazanki
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Krokiety z mięsem
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Kutia
- Makówki śląskie
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Spaghetti carbonara
- Guacamole
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)