Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA BISZKOPT
Jajka ubijamy z cukrem na bardzo puszystą masę. Mąkę, kakao i mączkę ziemniaczaną przesiewamy przez sito i wsypujemy do ubitych jaj. Bardzo delikatnie łączymy.
KROK 2: PIECZEMY ROLADĘ
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia rozsmarowujemy równomiernie masę. Pieczemy w temperaturze 185° C przez 10 minut. Nie przesuszamy zbytnio rolady w piekarniku. Odstawiamy do ostygnięcia.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY KREM LIMONKOWY
Biszkopt wyrównujemy i odcinamy przesuszone końcówki. Biszkopt przecinamy na pół. Do serka mascarpone dodajemy jogurt naturalny i cukier puder. Mieszamy. Na końcu dodajemy sok i skórkę otartą z 1 limonki. Wszystkie składniki razem mieszamy.
KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY MINIROLADKI
Krem nakładamy na biszkopt, rozsmarowujemy, zwijamy i wstawiamy do zamrażarki na kilka chwil. Czynność powtarzamy z drugą połową biszkoptu. Roladki kroimy na mniejsze części. Dekorujemy kiwi i truskawkami nabitymi na wykałaczki.
Zobacz podobne
przepisy
Ciasto kokosowe z migdałami – przepis
Słodki przekładaniec posypany migdałami. Warstwy deseru tworzy wypełnione wiórkami ciasto i mus na bazie mleczka kokosowego.
Biszkopciki z galaretką malinową
Chrupiące biszkopciki, malinowa galaretka i polewa czekoladowa – zobacz, jak przygotować pyszny i efektowny deser!
Idealny biszkopt
Szukasz idealnego przepisu na biszkopt? Skorzystaj z receptury Pawła, by przygotować ulubione wypieki na bazie prostego i szybkiego ciasta biszkoptowego!
Fitciasto mandarynkowe bez mąki
Ciasto od serca? Koniecznie spróbuj tego przepisu! Pokochasz je za prostotę i wyjątkowy, mandarynkowy smak.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Fontanna czekoladowa (fondue)
- Crumble z serkiem mascarpone i malinami
- Eklery kawowe
- Pierś kaczki z glazurowanymi śliwkami i czekoladą
- Sushi
- Jajka po rosyjsku
- Rolada brzoskwiniowa z serkiem mascarpone
- Kruche makowe ciasteczka
- Tradycyjna pascha wielkanocna
- Tort z kremem maślanym i malinami
- Puszyste dyniowe placuszki
- Sałatka z kuskusem, mango i awokado
- Stek wołowy w sosie serowo-tymiankowym
- Faszerowane cygaretki z łososia
- Goxua, czyli deser w stylu hiszpańskim na bogato
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Rogaliki z ciasta francuskiego
- Brownie z chałwą
- Wykwintne roladki rybne
- GOFRY TRADYCYJNE
- Kakaowo-śmietankowe ciasto puzzle
- Pieczeń z dzika w sosie myśliwskim z pyzami i kapustą
- Paszteciki z wędzonego pstrąga
- Drożdżowe zajączki na Wielkanoc
- Pierogi z mięsem
- Risotto z groszkiem — przepis rodem z Wenecji
- Pizza rzymska
- Jesiotr parzony w maśle z sokiem z kiszonej kapusty i smażoną dynią
- KARNAWAŁOWE CAŁUSKI
- MINIROLADKI Z KREMEM LIMONKOWYM
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)