Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA BISZKOPT
Jajka ubijamy z cukrem na bardzo puszystą masę. Mąkę, kakao i mączkę ziemniaczaną przesiewamy przez sito i wsypujemy do ubitych jaj. Bardzo delikatnie łączymy.
KROK 2: PIECZEMY ROLADĘ
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia rozsmarowujemy równomiernie masę. Pieczemy w temperaturze 185° C przez 10 minut. Nie przesuszamy zbytnio rolady w piekarniku. Odstawiamy do ostygnięcia.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY KREM LIMONKOWY
Biszkopt wyrównujemy i odcinamy przesuszone końcówki. Biszkopt przecinamy na pół. Do serka mascarpone dodajemy jogurt naturalny i cukier puder. Mieszamy. Na końcu dodajemy sok i skórkę otartą z 1 limonki. Wszystkie składniki razem mieszamy.
KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY MINIROLADKI
Krem nakładamy na biszkopt, rozsmarowujemy, zwijamy i wstawiamy do zamrażarki na kilka chwil. Czynność powtarzamy z drugą połową biszkoptu. Roladki kroimy na mniejsze części. Dekorujemy kiwi i truskawkami nabitymi na wykałaczki.
Zobacz podobne
przepisy
Ciasto kokosowe z migdałami – przepis
Słodki przekładaniec posypany migdałami. Warstwy deseru tworzy wypełnione wiórkami ciasto i mus na bazie mleczka kokosowego.
Biszkopciki z galaretką malinową
Chrupiące biszkopciki, malinowa galaretka i polewa czekoladowa – zobacz, jak przygotować pyszny i efektowny deser!
Idealny biszkopt
Szukasz idealnego przepisu na biszkopt? Skorzystaj z receptury Pawła, by przygotować ulubione wypieki na bazie prostego i szybkiego ciasta biszkoptowego!
Fitciasto mandarynkowe bez mąki
Ciasto od serca? Koniecznie spróbuj tego przepisu! Pokochasz je za prostotę i wyjątkowy, mandarynkowy smak.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Fontanna czekoladowa (fondue)
- Crumble z serkiem mascarpone i malinami
- Eklery kawowe
- Pierś kaczki z glazurowanymi śliwkami i czekoladą
- Sushi
- Jajka po rosyjsku
- Rolada brzoskwiniowa z serkiem mascarpone
- Kruche makowe ciasteczka
- Tradycyjna pascha wielkanocna
- Tort z kremem maślanym i malinami
- Puszyste dyniowe placuszki
- Sałatka z mango, awokado i kaszą kuskus
- Stek wołowy w sosie serowo-tymiankowym
- Faszerowane cygaretki z łososia
- Goxua, czyli deser w stylu hiszpańskim na bogato
Komentarze (0)