Mus miętowy z limonką

Paweł Małecki


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • 6-8 słoiczków do podania deseru
  • blender lub mikser
  • rękaw cukierniczy

Krok 1: Przygotowujemy syrop

Podgrzewamy wodę z syropem z agawy, sokiem i skórką otartą z limonki. Siekamy i dodajemy świeże liście mięty. Wszystkie składniki dokładnie blendujemy. Studzimy.

Krok 2: Łączymy składniki musu

Wystudzony syrop łączymy z serkiem mascarpone. Ubijamy dobrze schłodzoną śmietankę i dodajemy ją do masy.

Krok 3: Układamy warstwy i dekorujemy

Kruszymy ciastka i wysypujemy nimi dna słoiczków. Za pomocą rękawa cukierniczego nakładamy warstwę musu miętowego. Ponownie dodajemy ciastka i nakrywamy je kolejną warstwą musu. Ścieramy czekoladę i posypujemy nią desery. Wstawiamy do lodówki na 30 minut.

Po wyjęciu z lodówki dekorujemy desery czekoladkami miętowymi i świeżymi listkami mięty.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Czekoladowe minitarty z kremem miętowym i morelami

Czekoladowy spód, miętowy krem, a do tego słodka morela. Trudno o smaczniejsze połączenie.

Czekoladowe minitarty z kremem miętowym i morelami

poziom trudności: średni czas przygotowania: 2:00 liczba porcji: 6 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Miętowe torciki z jagodami

Idealny deser dla fanów miętowych słodkości. Torciki z ciasta kruchego z miętowym kremem i jagodami!

Miętowe torciki z jagodami

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:50 liczba porcji: 6 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Torciki bezowe z miętą i malinami

Beza dla początkujących? Najlepiej w mniejszym rozmiarze! Przygotuj minitorciki bezowe z kremem miętowym i malinami!

Torciki bezowe z miętą i malinami

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:50 liczba porcji: 40 ten przepis jest wegetariański

Paweł Małecki

Sernik limonkowo-miętowy

Orzeźwiające ciasto, idealne na ciepłe dni? Przygotuj sernik na zimno według Pawła! Z dużą ilością limonki i listków świeżej mięty.

Sernik limonkowo-miętowy

poziom trudności: średni czas przygotowania: 4:00 liczba porcji: 16 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (3)

Avatar
  • Gość Gość
    2475 dni temu
    Czym zastąpić syrop z agawy???

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2475 dni temu
    Drogi gościu, możesz sięgnąć po miód lub użyć syropu klonowego.
  • Gość Gość
    1455 dni temu
    Miodem

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!