Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- 6-8 słoiczków do podania deseru
- blender lub mikser
- rękaw cukierniczy
Krok 1: Przygotowujemy syrop
Podgrzewamy wodę z syropem z agawy, sokiem i skórką otartą z limonki. Siekamy i dodajemy świeże liście mięty. Wszystkie składniki dokładnie blendujemy. Studzimy.
Krok 2: Łączymy składniki musu
Wystudzony syrop łączymy z serkiem mascarpone. Ubijamy dobrze schłodzoną śmietankę i dodajemy ją do masy.
Krok 3: Układamy warstwy i dekorujemy
Kruszymy ciastka i wysypujemy nimi dna słoiczków. Za pomocą rękawa cukierniczego nakładamy warstwę musu miętowego. Ponownie dodajemy ciastka i nakrywamy je kolejną warstwą musu. Ścieramy czekoladę i posypujemy nią desery. Wstawiamy do lodówki na 30 minut.
Po wyjęciu z lodówki dekorujemy desery czekoladkami miętowymi i świeżymi listkami mięty.
Zobacz podobne
przepisy
Czekoladowe minitarty z kremem miętowym i morelami
Czekoladowy spód, miętowy krem, a do tego słodka morela. Trudno o smaczniejsze połączenie.
Miętowe torciki z jagodami
Idealny deser dla fanów miętowych słodkości. Torciki z ciasta kruchego z miętowym kremem i jagodami!
Torciki bezowe z miętą i malinami
Beza dla początkujących? Najlepiej w mniejszym rozmiarze! Przygotuj minitorciki bezowe z kremem miętowym i malinami!
Sernik limonkowo-miętowy
Orzeźwiające ciasto, idealne na ciepłe dni? Przygotuj sernik na zimno według Pawła! Z dużą ilością limonki i listków świeżej mięty.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Mus czekoladowy
- Eskalopki w cieście ze śliwkami
- Palak paneer – szpinak z domowym twarogiem
- Chlebek mięsny po grecku z tzatziki
- Sorbet kiwi na patyku
- Mrożony jogurt z malinami i limonką
- Pudding z letnich owoców
- Penne z salsą freddo
- Czekoladowe minitarty z kremem miętowym i morelami
- Konfitura wiśniowa z migdałami i żubrówką
- Zielony chłodnik z awokado
- Lody arbuzowe na patyku
- Bezglutenowa tarta migdałowa
- Lody truskawkowo-miętowe
- Puszysty omlet na słodko
- Chrupiące tosty z ricottą i śliwkami z tymiankiem
- Mrożony jogurt z owocami leśnymi
- Babka orzechowo-migdałowa
- Kurczak w musztardzie na pieczonych warzywach
- Kluski ziemniaczane z sosem grzybowym
- Sajgonki z ciasta francuskiego
- Mus miętowy z limonką
- Tarta szpinakowo-borówkowa
- Lemoniada z różowego grejpfruta z kardamonem
- Ryż smażony z warzywami i jajkiem
- Łatwy piernik z bakaliami, przekładany powidłami
- Kurczak w sosie pesto
- Zupa owocowa z makaronem
- Sałatka z bobu z prażoną cebulką
- Ciasto borówkowo-brzoskwiniowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
2253 dni temu
Czym zastąpić syrop z agawy???
odpowiedz
2253 dni temu
Drogi gościu, możesz sięgnąć po miód lub użyć syropu klonowego.
1233 dni temu
Miodem