zobacz film

Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • 6-8 słoiczków do podania deseru
  • blender lub mikser
  • rękaw cukierniczy

Krok 1: Przygotowujemy syrop

Podgrzewamy wodę z syropem z agawy, sokiem i skórką otartą z limonki. Siekamy i dodajemy świeże liście mięty. Wszystkie składniki dokładnie blendujemy. Studzimy.

Krok 2: Łączymy składniki musu

Wystudzony syrop łączymy z serkiem mascarpone. Ubijamy dobrze schłodzoną śmietankę i dodajemy ją do masy.

Krok 3: Układamy warstwy i dekorujemy

Kruszymy ciastka i wysypujemy nimi dna słoiczków. Za pomocą rękawa cukierniczego nakładamy warstwę musu miętowego. Ponownie dodajemy ciastka i nakrywamy je kolejną warstwą musu. Ścieramy czekoladę i posypujemy nią desery. Wstawiamy do lodówki na 30 minut.

Po wyjęciu z lodówki dekorujemy desery czekoladkami miętowymi i świeżymi listkami mięty.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    24 dni temu
    Czym zastąpić syrop z agawy???

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    24 dni temu
    Drogi gościu, możesz sięgnąć po miód lub użyć syropu klonowego.

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram