
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- 6-8 słoiczków do podania deseru
- blender lub mikser
- rękaw cukierniczy
Krok 1: Przygotowujemy syrop
Podgrzewamy wodę z syropem z agawy, sokiem i skórką otartą z limonki. Siekamy i dodajemy świeże liście mięty. Wszystkie składniki dokładnie blendujemy. Studzimy.
Krok 2: Łączymy składniki musu
Wystudzony syrop łączymy z serkiem mascarpone. Ubijamy dobrze schłodzoną śmietankę i dodajemy ją do masy.
Krok 3: Układamy warstwy i dekorujemy
Kruszymy ciastka i wysypujemy nimi dna słoiczków. Za pomocą rękawa cukierniczego nakładamy warstwę musu miętowego. Ponownie dodajemy ciastka i nakrywamy je kolejną warstwą musu. Ścieramy czekoladę i posypujemy nią desery. Wstawiamy do lodówki na 30 minut.
Po wyjęciu z lodówki dekorujemy desery czekoladkami miętowymi i świeżymi listkami mięty.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Boczek pieczony
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Domek z piernika
- Śledzie po kaszubsku
- Ciasto marchewkowe
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Mini burgery
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pieczona ryba po grecku
- Burek ze szpinakiem
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Uszka z grzybami
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Klasyczna sałatka grecka
- Nuggetsy z kurczaka
- Kutia
- Jajka na miękko
- Krokiety z mięsem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (3)
2580 dni temu
Czym zastąpić syrop z agawy???
Odpowiedz
2580 dni temu
Drogi gościu, możesz sięgnąć po miód lub użyć syropu klonowego.
1560 dni temu
Miodem