
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- airfryer
- papier do pieczenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY NEKTARYNKI
Nektarynki myjemy, rozkrajamy na połówki i usuwamy pestki.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY MARYNATĘ
W małej miseczce łączymy miód, cynamon, rozpuszczone masło i sól. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
KROK 3: MARYNUJEMY OWOCE
Pokojone nektarynki wkładamy do miski. Zalewamy je marynatą i dokładnie mieszamy, by owoce pokryły się równomiernie.
KROK 4: PIECZEMY OWOCE W AIRFRYERZE
Koszyk airfryera wykładamy papierem do pieczenia. Następnie układamy w nim nektarynki. Ustawiamy temperaturę na 180°C i pieczemy przez 8 minut, aż owoce staną się miękkie i lekko skarmelizowane.
KROK 5: PODAJEMY DESER
Upieczone owoce posypujemy listkami tymianku. Najlepiej smakują podane na ciepło np. z lodami waniliowymi, jogurtem greckim lub jako dodatek do naleśników.
Zobacz podobne
przepisy
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)