Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- airfryer
- papier do pieczenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY NEKTARYNKI
Nektarynki myjemy, rozkrajamy na połówki i usuwamy pestki.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY MARYNATĘ
W małej miseczce łączymy miód, cynamon, rozpuszczone masło i sól. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
KROK 3: MARYNUJEMY OWOCE
Pokojone nektarynki wkładamy do miski. Zalewamy je marynatą i dokładnie mieszamy, by owoce pokryły się równomiernie.
KROK 4: PIECZEMY OWOCE W AIRFRYERZE
Koszyk airfryera wykładamy papierem do pieczenia. Następnie układamy w nim nektarynki. Ustawiamy temperaturę na 180°C i pieczemy przez 8 minut, aż owoce staną się miękkie i lekko skarmelizowane.
KROK 5: PODAJEMY DESER
Upieczone owoce posypujemy listkami tymianku. Najlepiej smakują podane na ciepło np. z lodami waniliowymi, jogurtem greckim lub jako dodatek do naleśników.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Jajka na miękko
- Śledź w oleju
- Ryba po japońsku
- Kutia
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Śledzie po kaszubsku
- Ciasto marchewkowe
- Boczek pieczony
- Ciasto na pierogi
- Klasyczna sałatka grecka
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Pieczona ryba po grecku
- Nuggetsy z kurczaka
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Burek ze szpinakiem
- Krokiety z mięsem
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
Przepisy według składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)