Nektarynki w miodzie i cynamonie z airfryera

Kinga Paruzel


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • airfryer
  • papier do pieczenia

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY NEKTARYNKI

Nektarynki myjemy, rozkrajamy na połówki i usuwamy pestki.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY MARYNATĘ

W małej miseczce łączymy miód, cynamon, rozpuszczone masło i sól. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.

KROK 3: MARYNUJEMY OWOCE

Pokojone nektarynki wkładamy do miski. Zalewamy je marynatą i dokładnie mieszamy, by owoce pokryły się równomiernie.

KROK 4: PIECZEMY OWOCE W AIRFRYERZE

Koszyk airfryera wykładamy papierem do pieczenia. Następnie układamy w nim nektarynki. Ustawiamy temperaturę na 180°C i pieczemy przez 8 minut, aż owoce staną się miękkie i lekko skarmelizowane.

KROK 5: PODAJEMY DESER

Upieczone owoce posypujemy listkami tymianku. Najlepiej smakują podane na ciepło np. z lodami waniliowymi, jogurtem greckim lub jako dodatek do naleśników.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!