Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Przygotowujemy farsz
Mrożoną rybę wkładamy do wrzącej, osolonej wody i rozmrażamy przez 5-8 minut, następnie osączamy i rozdzielamy na kawałki dwoma widelcami. Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Koperek siekamy. Mieszamy 150 g ryżu (pozostały ryż trzymamy w cieple), rybę, koperek, 1 czubatą łyżeczkę musztardy. Dodajemy skórkę otartą z połowy cytryny, doprawiamy solą, pieprzem i niewielką ilością soku z cytryny.
Krok 2: Faszerujemy ogórki
Szalotki obieramy i siekamy. Ogórki obieramy, kroimy wzdłuż na pół i wydrążamy. Wydrążony miąższ z ogórków siekamy i podsmażamy z szalotkami na patelni na rozgrzanym oleju. Rozcieńczamy bulionem, doprawiamy solą i pieprzem. Kawałki ogórków faszerujemy masą rybno-ryżową. Ogórki układamy na patelni w sosie i gotujemy pod przykryciem przez 12-15 minut.
Krok 3: Doprawiamy sos
Ogórki wyjmujemy i trzymamy w cieple. Do sosu dolewamy śmietanę, podgrzewamy i miksujemy. Sos doprawiamy pozostałą musztardą i niewielką ilością soku z cytryny. W razie potrzeby zagęszczamy mąką ziemniaczaną. Podajemy z ogórkami i pozostałym ryżem.
Wskazówka: ogórki można łatwo wydrążyć za pomocą łyżki do wykrawania melonów.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Dorada faszerowana pastą pomidorową z ryżem i ogórkiem
Doprawiona tymiankiem i pastą pomidorową rybna uczta – nie tylko dla fanów zdrowego odżywiania i dbania o linię.
Dorsz w szynce pod chrzanową pierzynką
Doskonały w smaku dorsz z kremowym sosem chrzanowym, owinięty chrupiącymi plastrami szynki.
Smażony dorsz z czosnkowo-cytrynowym masłem
Przygotuj dorsza w wersji delux – usmaż go z mieszanką masła, sera i musztardy. Będzie smakował wspaniale!
Kieszonka z pstrąga faszerowana serem ricotta z pachnącym ryżem
Zamień filet z pstrąga w smakowitą, pieczoną kieszonkę wypełnioną aromatycznym serowym farszem.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Makaron z tuńczykiem, oliwkami i mozzarellą
- Roladki z mięsa mielonego z szynką, serem feta i szpinakiem w sosie pomidorowym
- Ragoût z kurczaka z przyprawami po meksykańsku
- Biała kiełbasa z kapustą kiszoną
- Zapiekane naleśniki z ratatouille
- Smażone okonie z chlebową sałatką
- Ryba pieczona w ziołowym pesto
- Ogórki kiszone — przepis tradycyjny
- Kalmary w sosie pomidorowym
- Tatar wołowy
- Leniwe pierogi
- Kolorowa zapiekanka
- Indyk caprese
- Satay — kurczak z ryżem i warzywami
- Ryż z mięsem mielonym i warzywami
- Bataty faszerowane pulled porkiem
- Grillowane jabłka z kruszonką i lodami
- Ciasto szpinakowe à la jajka sadzone
- Krewetki z ananasem podawane na ciepło
- Śledzie z żurawinami i rodzynkami w sosie pomidorowym
- Warzywa z woka po chińsku
- Sok ogórkowo-szpinakowo-jabłkowy z kiwi
- Patatas bravas z chorizo
- Pierś kaczki z purée pietruszkowym i salsą mandarynkową
- Zapiekanka ziemniaczana ze skwarkami i camembertem
- Pstrąg pieczony na ognisku na salsie z papryki i suszonych śliwek
- Frittata keto
- Shake malinowo-truskawkowy z bitą śmietaną
- Jogurtowiec z karambolą i migdałami
- Sałatka włoska Panzanella
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)