Ogórki faszerowane rybą i ryżem

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: Przygotowujemy farsz

Mrożoną rybę wkładamy do wrzącej, osolonej wody i rozmrażamy przez 5-8 minut, następnie osączamy i rozdzielamy na kawałki dwoma widelcami. Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Koperek siekamy. Mieszamy 150 g ryżu (pozostały ryż trzymamy w cieple), rybę, koperek, 1 czubatą łyżeczkę musztardy. Dodajemy skórkę otartą z połowy cytryny, doprawiamy solą, pieprzem i niewielką ilością soku z cytryny.

Krok 2: Faszerujemy ogórki

Szalotki obieramy i siekamy. Ogórki obieramy, kroimy wzdłuż na pół i wydrążamy. Wydrążony miąższ z ogórków siekamy i podsmażamy z szalotkami na patelni na rozgrzanym oleju. Rozcieńczamy bulionem, doprawiamy solą i pieprzem. Kawałki ogórków faszerujemy masą rybno-ryżową. Ogórki układamy na patelni w sosie i gotujemy pod przykryciem przez 12-15 minut.

Krok 3: Doprawiamy sos

Ogórki wyjmujemy i trzymamy w cieple. Do sosu dolewamy śmietanę, podgrzewamy i miksujemy. Sos doprawiamy pozostałą musztardą i niewielką ilością soku z cytryny. W razie potrzeby zagęszczamy mąką ziemniaczaną. Podajemy z ogórkami i pozostałym ryżem.

Wskazówka: ogórki można łatwo wydrążyć za pomocą łyżki do wykrawania melonów.

 

 

Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Dorada faszerowana pastą pomidorową z ryżem i ogórkiem

Doprawiona tymiankiem i pastą pomidorową rybna uczta – nie tylko dla fanów zdrowego odżywiania i dbania o linię.

Dorada faszerowana pastą pomidorową z ryżem i ogórkiem

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:50 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Dorsz w szynce pod chrzanową pierzynką

Doskonały w smaku dorsz z kremowym sosem chrzanowym, owinięty chrupiącymi plastrami szynki.

Dorsz w szynce pod chrzanową pierzynką sticker MSC

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 2 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Smażony dorsz z czosnkowo-cytrynowym masłem

Przygotuj dorsza w wersji delux – usmaż go z mieszanką masła, sera i musztardy. Będzie smakował wspaniale!

Smażony dorsz z czosnkowo-cytrynowym masłem sticker MSC

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:30 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Kieszonka z pstrąga faszerowana serem ricotta z pachnącym ryżem

Zamień filet z pstrąga w smakowitą, pieczoną kieszonkę wypełnioną aromatycznym serowym farszem.

Kieszonka z pstrąga faszerowana serem ricotta z pachnącym ryżem

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!