Okrasa łamie przepisy Pieczone ziemniaki z sosem i wędzonym pstrągiem

Karol Okrasa


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:
Folię aluminiową do pieczenia

Sposób przygotowania:

Dokładnie umyte ziemniaki wraz ze skórką kroimy w plastry grubości 1,5 cm, następnie układamy je na folii wysmarowanej masłem, dokładnie zawijamy i wkładamy do gorącego popiołu w ognisku. Trzymamy 35-40 minut.

Do miski przekładamy śmietanę, pokruszony ser twarogowy, starty na drobnych oczkach ser dojrzewający, posiekany czosnek i cebulę, doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy, odstawiamy na 10 minut.


Wędzonego pstrąga obieramy ze skórki i dokładnie usuwamy z niego ości, aby uzyskać ładne kawałki czystego mięsa.

Upieczone ziemniaki wyjmujemy z folii, okraszamy sosem serowym i kawałkami wędzonego pstrąga.

Dobra rada: tak przygotowane ziemniaki w folii możemy także upiec w piekarniku, nie tylko w ognisku.

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Pstrąg tęczowy w bekonie

Szybka propozycja oryginalnego obiadu: pieczone ryby wypełnione koperkiem i owinięte plastrami chrupiącego boczku.

Pstrąg tęczowy w bekonie

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Pstrąg łososiowy z karmelizowaną marchwią

Grillowany pstrąg ułożony na karmelizowanej marchwi to idealna kompozycja subtelnych smaków…

Pstrąg łososiowy z karmelizowaną marchwią

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (13)

Avatar
  • GOŚĆ 111 GOŚĆ 111
    22 dni temu
    W sposobie przygotowania podany jest czosnek i cebula natomiast w składnikach brakuje tego. Ile potrzeba do tego dania?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    21 dni temu
    Można dodać czosnku i cebuli do smaku :)
  • Gość Gość
    2258 dni temu
    oblizuje ,a potem pięknie i misternie układa potrawy ze swoją śliną z paluchów... lubię gościa, ale on ewidentnie nie panuje nad nawykiem

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3187 dni temu
    To jak oblizuje palce podczas przygotowywania potraw....jest niesmaczne....bleee

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3351 dni temu
    Uwielbiam martwą kaszankę przez upieczenie i trochę razowego chleba.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3403 dni temu
    Ada, nie oglądaj. I tyle. Będziesz spokojniejsza ;P

    odpowiedz

  • Ada Ada
    3403 dni temu
    Panie Okrasa z higieną masz pan niewiele wspólnego . To wycieranie rąk w brudne spodnie czy oblizywanie palców i nakładanie nimi za chwilę potraw gościom jest obrzydliwe. Program jest naprawdę ciekawy ale już nie mogę go spokojnie oglądać.

    odpowiedz

  • Alicja Alicja
    3437 dni temu
    Gość jest trochę obleśny grzebie rękoma w gotowym jedzeniu, liże łychę i resztki zupy czy flaczków z łyżki trafiają do garnka a fuj

    odpowiedz

  • sławek sławek
    3478 dni temu
    kucharz jest taaki chudy . Taki szczypior . Chyba NIE LUBI swoich prepisów ...Pozdro

    odpowiedz

  • Maciek Maciek
    3828 dni temu
    Drogi panie Karolu niech pan spróbuje usmażyć bolenia to jest taka ryba naprawdę pyszna.

    odpowiedz

  • Gość Ewa Gość Ewa
    4334 dni temu
    Robilam cos podobnego . Pycha !, A ognisko nie potrzebne , ja robie w piekarniku lub na grilu , a przygotowuje podobnie , tyle ze ziemniaki smaruje maslem ziolowym i dopiero zawijam w alufolie i pieczemy, smacznego

    odpowiedz

  • Michał Michał
    4345 dni temu
    Uwielbiam pieczone ziemniaki, a pstrąg wspaniale się z nimi komponuje. Polecam!

    odpowiedz

  • Grzegorz Grzegorz
    4617 dni temu
    Hmmmm, ktoś tutaj nie wspomnia, że oprócz foli aluminiowej potrzebne jest również ognisko :)

    odpowiedz

zobacz wszystkie


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!