
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
- keksówkę o wymiarach 10 x 26 cm
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temp. 180°C
Sposób przygotowania:
KROK 1: GOTUJEMY SKŁADNIKI
Pierś indyka, marchew i cebulę kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy je do misy urządzenia wraz z czosnkiem, liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Całość zalewamy wodą tak, aby składniki były przykryte i gotujemy, używając programu „własne ustawienia” / temperatura: 100°C / czas: 40 minut / obroty w lewo. Po ugotowaniu składniki odcedzamy i wyjmujemy z nich liście laurowe oraz ziele angielskie.
KROK 2: SMAŻYMY WĄTRÓBKĘ Z PRZYPRAWAMI
Wątróbkę oprószamy mąką i smażymy ją na patelni na roztopionym maśle. Do zarumienionej wątróbki dodajemy sól, pieprz, gałkę muszkatołową i majeranek i podsmażamy przez kolejne 5 minut.
KROK 3: BLENDUJEMY SKŁADNIKI NA PASZTET
Ugotowane mięso, warzywa i usmażoną wątróbkę przekładamy do misy termorobota. Składniki blendujemy, wykorzystując program „własne ustawienia” / czas: 30 sekund / obroty: 6. Następnie dodajemy jajka, bułkę tartą, śmietankę i ocet i całość ponownie blendujemy, używając programu „własne ustawienia” / czas: 20 sekund / obroty: 4.
KROK 4: PIECZEMY PASZTET
Masę przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez ok. 50-60 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Boczek pieczony
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Jajka na miękko
- Golonka pieczona po bawarsku
- Makówki śląskie
- Pieczona ryba po grecku
- Świąteczne pierniczki
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Śledź w oleju
- Spaghetti carbonara
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)