Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Krok 1: Pieczemy doradę
Doradę dokładnie oczyszczamy i osuszamy. Odcinamy głowę. Cytrynę kroimy na mniejsze cząstki i obsmażamy na suchej patelni. Doradę faszerujemy cytryną i połową koperku. Doprawiamy solą i pieprzem, zarówno wewnątrz, jak i na zewnątrz. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C na około 15 minut.
Krok 2: Przygotowujemy salsę pomidorową
Pomidory kroimy w kostkę 1 x 1 cm. Cebulę kroimy w kostkę, a 2 ząbki czosnku drobno siekamy, całość dodajemy do pomidorów. Doprawiamy 2 łyżkami posiekanej kolendry, solą, pieprzem i oliwą z oliwek.
Krok 3: Podsmażamy młodą kapustę
Młodą kapustę kroimy w kostkę 2 x 2 cm i wrzucamy do wrzątku na około 1 minutę. Na patelni rozgrzewamy masło. Dodajemy odcedzoną kapustę i 1 rozgnieciony ząbek czosnku. Doprawiamy solą, pieprzem, sokiem i skórką otartą z cytryny oraz pozostałą ilością posiekanego koperku. Doradę podajemy z salsą pomidorową i podsmażoną kapustą.
Zobacz podobne
przepisy
Dorada pieczona na grillu z grillowanym ananasem i sosem ze świeżych pomidorów
Jaką rybę przyrządzić na obiad? Doradę! Z sosem pomidorowym i słodkim grillowanym ananasem jest przepyszna.
Dorada z grilla z sosem cytrynowym
Smażona na maśle dorada smakuje wyśmienicie w towarzystwie soku z cytryny i delikatnego, kremowego sosu na bazie wina.
Dorada z grilla podawana z koprem włoskim i sosem dziewiczym
Dorada to pyszna ryba, która zasługuje na odpowiednią marynatę przed grillowaniem. Możesz też jej użyć do innych ryb...
Dorada faszerowana pastą pomidorową z ryżem i ogórkiem
Doprawiona tymiankiem i pastą pomidorową rybna uczta – nie tylko dla fanów zdrowego odżywiania i dbania o linię.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kotlety jagnięce z miętową gremolatą
- Szybkie lasagne
- Śledź marynowany po mazursku
- Kolorowa sałatka owocowa z dressingiem z arbuza
- Placki ziemniaczane z kwaśną śmietaną i duszoną cebulką
- Sałatka z kaszy jaglanej z wędzonym twarogiem
- Kurczak z farszem orzechowym i śliwkami
- Forszmak
- Omlet ze szpinakiem i szynką
- Pieczone burgery z indyka
- Pollo con pimiento (pieczony kurczak z papryką i warzywami)
- Owsianka na mleku
- Ciasto ucierane ze śliwkami
- Gotowana kukurydza z sosem serowym
- Owsianka do lunchboxa
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Stek z udźca jelenia z rozmarynem
- Karp pieczony w cebuli
- Serniczki na owsianym spodzie
- Pierożki z marcepanem, śliwkami i morelami
- Faszerowana indyczka
- Jagnięcina w marynacie musztardowej
- Śląskie pieczonki z kociołka
- Ciasto marchewkowo-ananasowe
- Masło żurawinowo-marcepanowe
- Pasztet z jelenia i mus jabłkowo-chrzanowy
- Banoffee w słoiku
- Wegańskie gofry kukurydziane z serkiem z nerkowców
- Kompot z rabarbaru na dwa sposoby
- Faworki z karpia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)