
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- naczynie żeliwne lub żaroodporne
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Krok 1: Pieczemy mięso
Mięso myjemy, osuszamy, szpikujemy czosnkiem, nacieramy solą i pieprzem. Obsmażamy je na oliwie do uzyskania złotego koloru, w naczyniu odpowiednim również do piekarnika. Następnie pieczemy ok. 60-80 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C. Wyjmujemy mięso, zawijamy w folię aluminiową, aby pozostało soczyste, i odkładamy.
Krok 2: Przygotowujemy sos
Suszone grzyby namaczamy w wodzie. Naczynie od pieczenia ustawiamy na gazie, wrzucamy pieczarki pokrojone w plasterki, odsączone suszone grzyby, tymianek i majeranek. Smażymy ok. 5 minut. Dodajemy musztardę i przez chwilę podsmażamy całość. Wlewamy śmietankę i mieszając, smażymy, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy solą i pieprzem. Pokrojone w plastry mięso serwujemy z sosem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Piernik świąteczny
- Mini burgery
- Makówki śląskie
- Świąteczne pierniczki
- Krokiety z mięsem
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Przekąski sylwestrowe
- Makowiec japoński
- Sernik pistacjowy
- Spaghetti carbonara
- Domek z piernika
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Pieczona ryba po grecku
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Sałatka gyros
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Guacamole
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
475 dni temu
Dobra.
Odpowiedz