
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- naczynie żeliwne lub żaroodporne
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Krok 1: Pieczemy mięso
Mięso myjemy, osuszamy, szpikujemy czosnkiem, nacieramy solą i pieprzem. Obsmażamy je na oliwie do uzyskania złotego koloru, w naczyniu odpowiednim również do piekarnika. Następnie pieczemy ok. 60-80 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C. Wyjmujemy mięso, zawijamy w folię aluminiową, aby pozostało soczyste, i odkładamy.
Krok 2: Przygotowujemy sos
Suszone grzyby namaczamy w wodzie. Naczynie od pieczenia ustawiamy na gazie, wrzucamy pieczarki pokrojone w plasterki, odsączone suszone grzyby, tymianek i majeranek. Smażymy ok. 5 minut. Dodajemy musztardę i przez chwilę podsmażamy całość. Wlewamy śmietankę i mieszając, smażymy, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy solą i pieprzem. Pokrojone w plastry mięso serwujemy z sosem.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Makaron z zielonym pesto i dodatkami
- Ravioli ze szpinakiem — przepis, który pokochasz
- Ravioli z grzybami – przepis na włoski przysmak
- Tradycyjna maczanka krakowska
- Zwijane zrazy wołowe
- Kurczak z piekarnika - pieczony w całości
- Ravioli. Przepis z ricottą i parmezanem
- Grochówka wojskowa
- Gulasz węgierski
- Dżem gruszkowo-cynamonowy
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Zupa krem z cukinii z grzankami
- Babka ziemniaczana z boczkiem
- Cynamonki z ciasta francuskiego – przepis
- Musaka grecka
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Chaczapuri z serem i sosem adżika
- Francuskie makaroniki
- Cannelloni z mięsem mielonym - przepis
- Ramen
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
419 dni temu
Dobra.
odpowiedz