Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1
Cebulę oraz czosnek obrać i drobno posiekać.
WSKAZÓWKA! W przepisie można wykorzystać mrożone filety z dorsza. Należy je rozmrozić przed przygotowaniem.
KROK 2
Orzeszki piniowe uprażyć na dużej patelni bez tłuszczu i zdjąć z patelni. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy i zeszklić na niej cebulę i czosnek. Dodać mieszankę przypraw tajine i dusić około 1 minuty. Dodać kaszę bulgur i krótko podsmażyć. Wlać bulion, doprawić solą oraz pieprzem i doprowadzić do wrzenia. Dodać mrożone groszek i szpinak, a następnie dusić pod przykryciem przez 10–12 minut.
KROK 3
W międzyczasie pokroić daktyle w drobną kostkę. Rybę opłukać w zimnej wodzie, osuszyć i pokroić na duże kawałki. Doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
KROK 4
Dodać daktyle do pilawu. Na wierzchu rozłożyć kawałki ryby i skropić pozostałą oliwą. Przykryć i dusić jeszcze przez 8 minut. Całość posypać orzeszkami piniowymi, pestkami granatu i posiekaną kolendrą.
Zobacz podobne
przepisy
Pęczotto z górskim serem i kurkami
Czy górski ser pasuje do pęczotto? Gieno Mientkiewicz udowadnia, że to doskonałe połączenie!
Chorwacki pilaw z jagnięciną
Jaka jest kuchnia w stylu chorwackim Aromatyczna, różnorodna, zakochana w ryżu i doskonałym mięsie! Poznaj ją lepiej, przygotowując pilaw z jagnięciną!
Dorsz z kuskusem brokułowo-kalafiorowym
Dorsz na parze podany z odpowiednimi dodatkami to prawdziwy przysmak. Sprawdź, jak w prosty sposób przygotować to wyjątkowe danie.
Kaszotto z kurczakiem i warzywami
Szukasz pomysłu na obiad, który przygotujesz w mniej niż pół godziny? Już nie musisz! Wypróbuj przepis na kaszotto z kurczakiem i aromatycznym sosem pomidorowym.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Wegetariańskie maki sushi
- Roladki ze schabu pod serowym beszamelem
- Kurczak z sosem truskawkowym
- Ziołowa lemoniada
- Krem z twarogu z truskawkami i rabarbarem
- Placek z rabarbarem
- Szparagi z mozzarellą i cytrynowym winegretem
- Ciasto migdałowe z morelami
- Tarta tatin z morelami
- Tortille z polędwicą wieprzową i sałatką z awokado
- Wrapy z krewetkami i warzywami z masłem cytrynowym
- Chleb z orzechów laskowych
- Omlety ziołowe z nadzieniem z serka grani i łososia
- Pikantne quesadillas z cukinią
- Risotto ze szpinakiem i smażoną rybą
- Pierogi z mięsem
- Tosty z bagietki z szynką parmeńską, salami, pasztetem i sosem musztardowym
- Brownie z chałwą
- Babeczki leśny mech
- ORZEŹWIAJĄCY KOMPOT Z RABARBARU
- Kanapki z grillowanym kurczakiem i warzywami
- Stek z udźca jelenia z rozmarynem
- Sylwestrowe trufle kokosowe
- Mielony serek twarogowy z tortillą
- Rogaliki z ciasta francuskiego
- Wykwintne roladki rybne
- Pesto z papryki
- Pilaw z kaszy bulgur z dorszem
- Ruloniki ziemniaczano-kabanosowe
- Smażony filet z sandacza z kapustą kiszoną w śmietanie
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)