Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj wcześniej:
Kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Paprykę i polędwiczki z kurczaka kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek bardzo drobno siekamy.
KROK 2: PODSMAŻAMY SKŁADNIKI
Cebulę i czosnek podsmażamy na rozgrzanej oliwie, aż zaczną pachnieć. Na patelnię dodajemy kurczaka, doprawiamy przyprawami i smażymy przez kilka minut.
KROK 3: GOTUJEMY KASZOTTO
Do podsmażonych składników dodajemy paprykę, pomidory z puszki i ugotowaną kaszę. Całość gotujemy bez przykrycia, aż sos zgęstnieje.
KROK 4: PODAJEMY KASZOTTO
Gotowe kaszotto przekładamy na talerz, posypujemy posiekaną natka pietruszki i tartym parmezanem.
Zobacz podobne
przepisy
Kaszotto ze szparagami, groszkiem cukrowym i krewetkami
Smaki i aromaty warzyw, bulionu oraz wytrawnego wina łączą się w pysznym kaszotto Darii. Jeśli lubisz krewetki, pokochasz ten przepis!
Kaszotto z kaszy jaglanej z zielonymi szparagami
Przygotuj delikatne kaszotto z chrupiącymi szparagami, czosnkiem niedźwiedzim i kozim serem!
Kaszotto z kurczakiem i jarmużem
Czy kaszotto jest równie smaczne jak risotto? Kinga udowadnia, że tak!
Kaszotto kokosowe z klopsikami z mięsa mielonego z warzywami i kozim serem
Oryginalna interpretacja włoskiego risotto. Kasza to samo zdrowie, a w tym przepisie jest doskonała!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Suflet czekoladowy
- Ekspresowy bolończyk, czyli spaghetti po studencku
- Grillowane szaszłyki z kurczaka z sosem z masła orzechowego i sałatką z fasolki szparagowej
- Placki z cukinii z pikantnym sosem pomidorowym
- Wegański green bowl
- Kaszotto z kurczakiem, warzywami i kolendrą
- Makaron ryżowy z krewetkami
- Łosoś na ostro z pomidorowym ryżem
- Kaszotto z młodą kapustą
- Pasta z sosem tuńczykowym
- Uniwersalna marynata do mięs i warzyw
- Placuszki z serka wiejskiego z truskawkami
- Ciasteczka orkiszowo-owsiane z żurawinami
- Rosół drobiowo-wołowy
- Bowl proteinowy z pulpecikami z indyka
- Konfitura dyniowo-gruszkowa
- Domowe żelki owocowe
- Kapusta włoska faszerowana mięsem
- Ciastka z grzybami
- Domowe lody śmietankowo-malinowe na 5 sposobów
- Domowy egg drop sandwich
- Placuszki bez laktozy z szynką
- Zielony omlet z białek i puszysty twarożek
- Torciki bezowe z miętą i malinami
- Kawa o smaku pomarańczy z pianką imbirową
- 3 dania z awokado: lody, chlebek i makaron
- Babka gotowana waniliowo-czekoladowa
- Barszcz na wędzonce zabielany
- Udon z kurczakiem w ostrym sosie
- Wigilijne racuchy z receptury mojej babci
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)