
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj wcześniej:
Kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Paprykę i polędwiczki z kurczaka kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek bardzo drobno siekamy.
KROK 2: PODSMAŻAMY SKŁADNIKI
Cebulę i czosnek podsmażamy na rozgrzanej oliwie, aż zaczną pachnieć. Na patelnię dodajemy kurczaka, doprawiamy przyprawami i smażymy przez kilka minut.
KROK 3: GOTUJEMY KASZOTTO
Do podsmażonych składników dodajemy paprykę, pomidory z puszki i ugotowaną kaszę. Całość gotujemy bez przykrycia, aż sos zgęstnieje.
KROK 4: PODAJEMY KASZOTTO
Gotowe kaszotto przekładamy na talerz, posypujemy posiekaną natka pietruszki i tartym parmezanem.
Zobacz podobne
przepisy
Kaszotto ze szparagami, groszkiem cukrowym i krewetkami
Smaki i aromaty warzyw, bulionu oraz wytrawnego wina łączą się w pysznym kaszotto Darii. Jeśli lubisz krewetki, pokochasz ten przepis!

Kaszotto z kaszy jaglanej z zielonymi szparagami
Przygotuj delikatne kaszotto z chrupiącymi szparagami, czosnkiem niedźwiedzim i kozim serem!

Kaszotto z kurczakiem i jarmużem
Czy kaszotto jest równie smaczne jak risotto? Kinga udowadnia, że tak!

Kaszotto kokosowe z klopsikami z mięsa mielonego z warzywami i kozim serem
Oryginalna interpretacja włoskiego risotto. Kasza to samo zdrowie, a w tym przepisie jest doskonała!

Komentarze (0)