
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj wcześniej:
Kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Paprykę i polędwiczki z kurczaka kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek bardzo drobno siekamy.
KROK 2: PODSMAŻAMY SKŁADNIKI
Cebulę i czosnek podsmażamy na rozgrzanej oliwie, aż zaczną pachnieć. Na patelnię dodajemy kurczaka, doprawiamy przyprawami i smażymy przez kilka minut.
KROK 3: GOTUJEMY KASZOTTO
Do podsmażonych składników dodajemy paprykę, pomidory z puszki i ugotowaną kaszę. Całość gotujemy bez przykrycia, aż sos zgęstnieje.
KROK 4: PODAJEMY KASZOTTO
Gotowe kaszotto przekładamy na talerz, posypujemy posiekaną natka pietruszki i tartym parmezanem.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Grillowana cukinia
- Szybkie ciasto w 20 minut
- Pinsa verde
- Sos słodko-kwaśny
- Jak zrobić klasyczne pesto z bazylii?
- Wrap z łososiem i warzywami
- Makaron z serem burrata
- Pizza z tortilli
- Pieczone ziemniaki z kiełbasą i cukinią
- Domowa pasta jajeczna
- Sos do pizzy
- Sałatka na grilla z ciecierzycą i wegańskim sosem BBQ
- Pinsa z szynką prosciutto cotto i burattą
- Sałatka z ryżem i tuńczykiem
- Ryż smażony z warzywami i jajkiem
- Gnocchi z kurczakiem i warzywami
- Zupa krem z brokułów
- Babeczka z mikrofali na 3 sposoby
- Dorsz z piekarnika w czosnku i cytrynie
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)