Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj wcześniej:
Kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Paprykę i polędwiczki z kurczaka kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek bardzo drobno siekamy.
KROK 2: PODSMAŻAMY SKŁADNIKI
Cebulę i czosnek podsmażamy na rozgrzanej oliwie, aż zaczną pachnieć. Na patelnię dodajemy kurczaka, doprawiamy przyprawami i smażymy przez kilka minut.
KROK 3: GOTUJEMY KASZOTTO
Do podsmażonych składników dodajemy paprykę, pomidory z puszki i ugotowaną kaszę. Całość gotujemy bez przykrycia, aż sos zgęstnieje.
KROK 4: PODAJEMY KASZOTTO
Gotowe kaszotto przekładamy na talerz, posypujemy posiekaną natka pietruszki i tartym parmezanem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Golonka pieczona po bawarsku
- Nuggetsy z kurczaka
- Makówki śląskie
- Krokiety z mięsem
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Makowiec japoński
- Uszka z grzybami
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Przekąski sylwestrowe
- Guacamole
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Sernik pistacjowy
- Ryba po japońsku
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Zupa grzybowa z makaronem
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Klasyczna sałatka grecka
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)