
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- tarkę o małych oczkach
Krok 1: PODSMAŻAMY WARZYWA I PĘCZAK
Drobno posiekane szalotki, chili i czosnek podsmażamy na głębokiej patelni na rozgrzanym oleju. Dodajemy pęczak. Doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Całość podsmażamy przez ok. 5 minut.
Krok 2: GOTUJEMY KASZOTTO
Dolewamy wino i dusimy tak długo, aż alkohol odparuje. Dodajemy bulion. Przykrywamy i gotujemy ok. 20 minut na małym ogniu. Od czasu do czasu mieszamy.
Krok 3: DODAJEMY RESZTĘ SKŁADNIKÓW
Krewetki obieramy, oczyszczamy i dodajemy do potrawy razem z główkami szparagów i groszkiem cukrowym. Przykrywamy ponownie i gotujemy jeszcze kilka minut, aż krewetki staną się różowe, a szparagi chrupiące.
Krok 4: PODAJEMY KASZOTTO
Tuż przed podaniem dodajemy świeże zioła. Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Dodajemy skórkę z cytryny startą na tarce o małych oczkach oraz grana padano.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Sałatka gyros
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Spaghetti carbonara
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Makówki śląskie
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Pierniki
- Śledź w oleju
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Uszka z grzybami
- Pieczona ryba po grecku
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Boczek pieczony
- Makowiec japoński
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ryba z piekarnika
- Krokiety z mięsem
- Ciasto na pierogi
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
850 dni temu
Przetestowane i przepyszne, smakuje jak wiosna :)
Odpowiedz