Kaszotto ze szparagami, groszkiem cukrowym i krewetkami

Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • tarkę o małych oczkach

Krok 1: PODSMAŻAMY WARZYWA I PĘCZAK

Drobno posiekane szalotki, chili i czosnek podsmażamy na głębokiej patelni na rozgrzanym oleju. Dodajemy pęczak. Doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Całość podsmażamy przez ok. 5 minut.

Krok 2: GOTUJEMY KASZOTTO

Dolewamy wino i dusimy tak długo, aż alkohol odparuje. Dodajemy bulion. Przykrywamy i gotujemy ok. 20 minut na małym ogniu. Od czasu do czasu mieszamy.

Krok 3: DODAJEMY RESZTĘ SKŁADNIKÓW

Krewetki obieramy, oczyszczamy i dodajemy do potrawy razem z główkami szparagów i groszkiem cukrowym. Przykrywamy ponownie i gotujemy jeszcze kilka minut, aż krewetki staną się różowe, a szparagi chrupiące.

Krok 4: PODAJEMY KASZOTTO

Tuż przed podaniem dodajemy świeże zioła. Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Dodajemy skórkę z cytryny startą na tarce o małych oczkach oraz grana padano.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    286 dni temu
    Przetestowane i przepyszne, smakuje jak wiosna :)

    odpowiedz


Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!