Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- tarkę o małych oczkach
Krok 1: PODSMAŻAMY WARZYWA I PĘCZAK
Drobno posiekane szalotki, chili i czosnek podsmażamy na głębokiej patelni na rozgrzanym oleju. Dodajemy pęczak. Doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Całość podsmażamy przez ok. 5 minut.
Krok 2: GOTUJEMY KASZOTTO
Dolewamy wino i dusimy tak długo, aż alkohol odparuje. Dodajemy bulion. Przykrywamy i gotujemy ok. 20 minut na małym ogniu. Od czasu do czasu mieszamy.
Krok 3: DODAJEMY RESZTĘ SKŁADNIKÓW
Krewetki obieramy, oczyszczamy i dodajemy do potrawy razem z główkami szparagów i groszkiem cukrowym. Przykrywamy ponownie i gotujemy jeszcze kilka minut, aż krewetki staną się różowe, a szparagi chrupiące.
Krok 4: PODAJEMY KASZOTTO
Tuż przed podaniem dodajemy świeże zioła. Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Dodajemy skórkę z cytryny startą na tarce o małych oczkach oraz grana padano.
Zobacz podobne
przepisy
Krewetki w tempurze
Krewetki w chrupiącej tempurze to pyszna i łatwa w przygotowaniu przekąska!
Krewetki zapiekane w pomidorach
Pomidory obsypane przyprawami i oblane maślanym sosem z krewetkami smakują wyśmienicie! Spróbuj kuchni włoskiej w lekkim wydaniu według Darii!
Makaron z krewetkami w maślanym sosie
Soczyste krewetki, makaron i pikantny sos maślany! Poznaj przepis na danie, którym naje się nawet cała ekipa filmowa!
Nigiri sushi z wędzonym łososiem i krewetkami
Zaproś swoich przyjaciół na wieczór japoński z pysznym nigiri sushi z wędzonym łososiem i krewetkami!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kompot z suszu z cytryną
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Śledzie po kaszubsku
- Wegańska ryba po grecku
- Kapusta z grochem
- Pistacjowy sernik baskijski
- Pierniki
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ryba po japońsku
- Uszka z grzybami
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Sernik piernikowy
- Świąteczne pierniczki
- Wigilijny makowiec
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
546 dni temu
Przetestowane i przepyszne, smakuje jak wiosna :)
odpowiedz