Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- tarkę o małych oczkach
Krok 1: PODSMAŻAMY WARZYWA I PĘCZAK
Drobno posiekane szalotki, chili i czosnek podsmażamy na głębokiej patelni na rozgrzanym oleju. Dodajemy pęczak. Doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Całość podsmażamy przez ok. 5 minut.
Krok 2: GOTUJEMY KASZOTTO
Dolewamy wino i dusimy tak długo, aż alkohol odparuje. Dodajemy bulion. Przykrywamy i gotujemy ok. 20 minut na małym ogniu. Od czasu do czasu mieszamy.
Krok 3: DODAJEMY RESZTĘ SKŁADNIKÓW
Krewetki obieramy, oczyszczamy i dodajemy do potrawy razem z główkami szparagów i groszkiem cukrowym. Przykrywamy ponownie i gotujemy jeszcze kilka minut, aż krewetki staną się różowe, a szparagi chrupiące.
Krok 4: PODAJEMY KASZOTTO
Tuż przed podaniem dodajemy świeże zioła. Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Dodajemy skórkę z cytryny startą na tarce o małych oczkach oraz grana padano.
Zobacz podobne
przepisy
Krewetki w tempurze
Krewetki w chrupiącej tempurze to pyszna i łatwa w przygotowaniu przekąska!
Krewetki zapiekane w pomidorach
Pomidory obsypane przyprawami i oblane maślanym sosem z krewetkami smakują wyśmienicie! Spróbuj kuchni włoskiej w lekkim wydaniu według Darii!
Makaron z krewetkami w maślanym sosie
Soczyste krewetki, makaron i pikantny sos maślany! Poznaj przepis na danie, którym naje się nawet cała ekipa filmowa!
Nigiri sushi z wędzonym łososiem i krewetkami
Zaproś swoich przyjaciół na wieczór japoński z pysznym nigiri sushi z wędzonym łososiem i krewetkami!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ptysie z kremem śmietankowo-waniliowym i malinami lub truskawkami
- Perliczka w czerwonym winie
- Marchwiowe placuszki z sosem serowym
- Grillowane jabłka nadziewane rabarbarem i żurawiną
- Letnia zupa jarzynowa z ciecierzycą
- Szparagi z mozzarellą i cytrynowym winegretem
- Kurczak w pomidorach z ryżem (Jollof)
- Spaghetti z królikiem
- Pierogi z suszonymi śliwkami
- Stek z szynki z dzika w cytrynowym sosie
- Gulasz ekstra z jelenia w czerwonym winie
- Kaszotto z kurczakiem, warzywami i kolendrą
- Bulion rybny
- Dacquoise z musem z sera gorgonzola i karmelizowanymi gruszkami
- Wrapy z kurczakiem w sosie mango
- Kokosowa sałatka z fasolką szparagową
- Polędwica wieprzowa w cieście francuskim
- Stek wołowy z grilla
- Pyzy ziemniaczane
- Zupa z zielonych szparagów na 3 sposoby
- Winna gruszka zapiekana w cieście francuskim
- Wegańskie lody czekoladowe z czereśniami
- Torcik melba z brzoskwinią i lodami karmelowymi
- Peklowany łosoś skandynawski – gravlax
- Fondant czekoladowy z curry i boczkiem
- Pstrąg grillowany w papilotach
- Kasza manna z karmelizowaną gruszką
- Dżem, konfitura i galaretka owocowa
- Grillowany łosoś z prażonym kalafiorem i salsą z ogórka i pomidorów suszonych
- Vichyssoise (zimna zupa z ziemniaków i pora)
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
484 dni temu
Przetestowane i przepyszne, smakuje jak wiosna :)
odpowiedz