Piyaz

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • folię spożywczą

Przygotuj wcześniej:

Jajka ugotuj na półtwardo, przestudź i obierz. Zblanszuj suchą fasolę: zanurz ją we wrzątku na ok. 1,5 minuty, a następnie zalej bardzo zimną wodą. Tak przygotowaną fasolę odstaw na 8-10 godzin. Następnie wypłucz ją pod bieżącą wodą, przełóż do garnka i gotuj przez ok. 40-60 minut pod przykryciem, na średnim ogniu, aż będzie miękka. Pod koniec gotowania dodaj sól. Po ugotowaniu fasolę odcedź i wystudź.

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY DRESSING

Czosnek bardzo drobno siekamy. Wszystkie składniki dressingu mieszamy ze sobą.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY CEBULĘ

Cebulę obieramy i kroimy w pióra. Następnie zalewamy ją zimną wodą na ok. 5-10 minut, aby złagodzić jej smak. Po tym czasie cebulę odcedzamy.

KROK 3: ŁĄCZYMY ZE SOBĄ SKŁADNIKI SAŁATKI

Pomidory kroimy w półplasterki, natkę pietruszki drobno siekamy. W misce mieszamy fasolę, cebulę, pomidory i pietruszkę. Całość doprawiamy sumakiem, polewamy dressingiem i ponownie mieszamy. Tak przygotowaną sałatkę przykrywamy folią spożywczą i odkładamy do lodówki na minimum 30 minut.

KROK 4: PODAJEMY SAŁATKĘ

Jajka kroimy w ćwiartki i wraz z oliwkami dodajemy do sałatki. Danie podajemy od razu.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!