Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- folię spożywczą
Przygotuj wcześniej:
Jajka ugotuj na półtwardo, przestudź i obierz. Zblanszuj suchą fasolę: zanurz ją we wrzątku na ok. 1,5 minuty, a następnie zalej bardzo zimną wodą. Tak przygotowaną fasolę odstaw na 8-10 godzin. Następnie wypłucz ją pod bieżącą wodą, przełóż do garnka i gotuj przez ok. 40-60 minut pod przykryciem, na średnim ogniu, aż będzie miękka. Pod koniec gotowania dodaj sól. Po ugotowaniu fasolę odcedź i wystudź.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY DRESSING
Czosnek bardzo drobno siekamy. Wszystkie składniki dressingu mieszamy ze sobą.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY CEBULĘ
Cebulę obieramy i kroimy w pióra. Następnie zalewamy ją zimną wodą na ok. 5-10 minut, aby złagodzić jej smak. Po tym czasie cebulę odcedzamy.
KROK 3: ŁĄCZYMY ZE SOBĄ SKŁADNIKI SAŁATKI
Pomidory kroimy w półplasterki, natkę pietruszki drobno siekamy. W misce mieszamy fasolę, cebulę, pomidory i pietruszkę. Całość doprawiamy sumakiem, polewamy dressingiem i ponownie mieszamy. Tak przygotowaną sałatkę przykrywamy folią spożywczą i odkładamy do lodówki na minimum 30 minut.
KROK 4: PODAJEMY SAŁATKĘ
Jajka kroimy w ćwiartki i wraz z oliwkami dodajemy do sałatki. Danie podajemy od razu.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z burratą i grillowanymi brzoskwiniami
Szukasz nowych pomysłów na sałatki? Już nie musisz! Ta pyszna i odświeżająca sałatka z grillowanymi brzoskwiniami, borówkami i burratą z pewnością stanie się hitem lata.
Sałatka hamburgerowa
Pełna świeżych warzyw i aromatycznego mięsa sałatka zainspirowana hamburgerami. Wypróbuj przepis Pauli na ten nowy sposób podania klasycznego fast foodu!
Sałatka z wędzonym tuńczykiem i makaronem kritharaki
Wyjątkowa sałatka w stylu greckim z makaronem kritharaki, aromatycznym wędzonym tuńczykiem i odświeżającym dodatkiem cytryny i świeżych ziół. Sprawdź, jak prosto ją przygotować!
Sałatka z boczkiem i chorizo
Przepyszna sałatka z dodatkiem aromatycznego boczku i pikantnego chorizo, w dodatku podana w jadalnej miseczce. To danie, które musisz przygotować!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Florentynki migdałowe
- Pastitsio (zapiekanka grecka pasticcio)
- Tajska zupa z pomidorami i pieczonym łososiem
- Zapiekana polędwica wieprzowa na białej fasoli
- Pomidory faszerowane fasolą i mięsem mielonym
- Sałatka z białej fasoli
- Caponata – przepis
- Schab po sztygarsku z białą kiełbasą
- Zupa gołąbkowa
- Life changing bread
- Tarta z owocami kaki
- Makaron z sosem grzybowym à la boloński
- Zalewajka
- Proteinowe mango lassi
- Filet z dorsza pod orzechową kruszonką
- Andaluzyjska kanapka serranito
- Dynia faszerowana kaszą jaglaną, warzywami i ziołami
- Bibimbap z wołowiną
- Wegetariańskie kanapki
- Pizza z mortadelą, pesto pistacjowym i burratą
- Tarta z czerstwego pieczywa
- Jesienna owsianka
- Bigos świąteczny na gęsiej piersi
- Lodowe kanapki dla dzieci
- Burger wołowy z serem pleśniowym i gruszką
- Szampańska galaretka z puszystą pianką i owocami
- Babka cytrynowa
- Zielone kaszotto na zimno, czyli sałatka z ziołowym pesto
- Gulasz z dzika z grzybami
- Pizza na spodzie z kalafiora
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)