Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- praskę do wyciskania czosnku
- papier do pieczenia
- foremkę do pieczenia o wymiarach 20 x 20 cm
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: MIESZAMY ŚMIETANĘ Z CZOSNKIEM
Śmietanę mieszamy w miseczce z przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku, solą i pieprzem.
Krok 2: WYKŁADAMY SKŁADNIKI NA CIASTO
Ciasto na pizzę rozwijamy i smarujemy śmietaną z czosnkiem. Buraka, pokrojonego w bardzo cienkie talarki, układamy na śmietanie. Całość oprószamy fetą oraz słonecznikiem. Skrapiamy oliwą.
Krok 3: ZWIJAMY I KROIMY CIASTO
Ciasto zwijamy wzdłuż dłuższego boku. Powstały rulon kroimy na osiem równych kawałków.
Krok 4: PIECZEMY PIZZĘ
Rollsy układamy obok siebie, zwinięciem do góry, w foremce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C. Po upieczeniu posypujemy wybranymi kiełkami.
Zobacz podobne
przepisy
Focaccia z oliwkami, pomidorami i bazylią
Rumiane ciasto drożdżowe z aromatycznymi dodatkami. Tradycyjna przekąska we włoskim stylu, którą przygotujesz we własnej kuchni.
Muffiny o smaku pizzy
Kto powiedział, że muffiny muszą być słodkie? Wypróbuj przepis na ciasteczka o smaku pizzy z salami i mozzarellą.
Wegetariańska naan pizza
Pyszne chlebki naan podane w formie pizzy wegetariańskiej: z delikatną cukinią, kukurydzą, pomidorami i mozzarellą.
Minipizze razowe z warzywami
Pizza w wersji mini? Tak! A na dodatek w 3 różnych odsłonach! To idealny pomysł na imprezową przekąskę.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ryba po japońsku
- Śledzie po kaszubsku
- Wegańska ryba po grecku
- Ciasto marchewkowe
- Domek z piernika
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Pieczona ryba po grecku
- Sernik krakowski
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Kompot z suszu z cytryną
- Pierniki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (13)
359 dni temu
Super ale gdzie przepis jak zrobic ciasto na pizze ile ma stać itd
odpowiedz
358 dni temu
Pat, Kinga korzysta z gotowego ciasta na pizzę, które można kupić.
1087 dni temu
Na jakim programie w piekarniku należy piec rollsy? Góra dół, czy może termoobieg? Z góry dziękuję za odpowiedź :)
odpowiedz
1087 dni temu
Wystarczy nastawić piekarnik na grzanie góra-dół :)
466 dni temu
góra dół
1148 dni temu
A czym można by zastąpić buraki? Nie lubię :-(
odpowiedz
1148 dni temu
Do sera feta pasują także: szpinak, oliwki, suszone pomidory i brokuły. Możesz zdecydować się na jeden zamiennik, lub połączyć kilka składników :)
1150 dni temu
Jaka śmietana jest tutaj odpowiednia? Chodzi o wegańska słodka? Odpowiednik 18 i 30 %? Czy raczej kwaśną i można ja np.zastąpić tradycyjna 12% lub jogurtem naturalnym?
odpowiedz
1150 dni temu
Chodzi o kwaśną śmietanę-pizza rollsy mają mieć wytrawny smak. Jeśli chcesz wykorzystać tradycyjny zamiennik, najlepiej sprawdzi się taka z zawartością 18% tłuszczu.
1163 dni temu
Śmietana wegańska, a feta już nie. Bez sensu.
odpowiedz
1162 dni temu
Jest to przepis wegetariański, nie wegański :)
1163 dni temu
Przepis jest na 4 porcje, kaloryka podana dla jednej porcji. Skoro na 4 porcje składa się 8 rollsów, na jedną przypadają 2 rollsy. Zatem 2 rollsy będą miały aż 780kcal?!
odpowiedz
1162 dni temu
Dziękujemy za komentarz! Zawieruszyły nam się tu wartości odżywcze z innego przepisu. Wszystko jest już zaktualizowane ;)
zobacz wszystkie