
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie:
Krok 1: przygotowujemy ciasto
W misce mieszamy maślankę z surowym jajkiem. Następnie do miski przesiewamy mąkę z sodą oczyszczoną, proszkiem do pieczenia, solą i pieprzem.
Krok 2: dodajemy
Jajka na twardo oraz dymkę drobno siekamy i dodajemy do wcześniej powstałej masy. Całość mieszamy.
Krok 3: smażymy placuszki
Na patelni rozgrzewamy olej. Porcje ciasta nakładamy łyżką i smażymy przez 2-3 minuty z każdej strony, aż placuszki nabiorą złocistego koloru. Odsączamy je z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Kutia
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Krokiety z mięsem
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Świąteczne pierniczki
- Piernik świąteczny
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Przekąski sylwestrowe
- Jajka na miękko
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Guacamole
- Makówki śląskie
- Ryba po japońsku
- Makowiec japoński
- Klasyczna sałatka grecka
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Boczek pieczony
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Śledzie po kaszubsku
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)