
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie:
Krok 1: przygotowujemy ciasto
W misce mieszamy maślankę z surowym jajkiem. Następnie do miski przesiewamy mąkę z sodą oczyszczoną, proszkiem do pieczenia, solą i pieprzem.
Krok 2: dodajemy
Jajka na twardo oraz dymkę drobno siekamy i dodajemy do wcześniej powstałej masy. Całość mieszamy.
Krok 3: smażymy placuszki
Na patelni rozgrzewamy olej. Porcje ciasta nakładamy łyżką i smażymy przez 2-3 minuty z każdej strony, aż placuszki nabiorą złocistego koloru. Odsączamy je z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Zobacz podobne
przepisy
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)