Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
- tarkę o drobnych oczkach
- sitko o drobnych oczkach
Sposób przygotowania:
KROK 1: GOTUJEMY MLEKO ZE SKÓRKĄ Z POMARAŃCZY
Do pojemnika miksującego wlewamy mleko i ścieramy skórkę z pomarańczy. Całość gotujemy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / temperatura 100°C / 3 minuty / obroty 1. Ugotowane mleko zostawiamy w pojemniku miksującym na min. 10 minut, aby przeszło smakiem pomarańczy.
WSKAZÓWKA! Im dłużej zostawimy mleko ze skórką w pojemniku miksującym, tym intensywniejszy smak pomarańczy będzie wyczuwalny w gotowym napoju.
KROK 2: GOTUJEMY GORĄCĄ CZEKOLADĘ
Mleko przecedzamy przez sitko i ponownie wlewamy do pojemnika miksującego. Następnie dodajemy połamaną na mniejsze kawałki czekoladę, kakao, syrop klonowy i cynamon. Całość podgrzewamy, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / temperatura 90°C / 5 minut / obroty 1. W ostatniej minucie gotowania do pojemnika miksującego przez otwór w pokrywie wyciskamy ok. 50 g soku z pomarańczy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ryba z piekarnika
- Łazanki
- Burek ze szpinakiem
- Jajka na miękko
- Ryba po japońsku
- Spaghetti carbonara
- Uszka z grzybami
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ciasto marchewkowe
- Pistacjowy sernik baskijski
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Pierniki
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Kutia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)