Pomarańczowa gorąca czekolada

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • termorobota MC Smart
  • tarkę o drobnych oczkach
  • sitko o drobnych oczkach

Sposób przygotowania:

KROK 1: GOTUJEMY MLEKO ZE SKÓRKĄ Z POMARAŃCZY

Do pojemnika miksującego wlewamy mleko i ścieramy skórkę z pomarańczy. Całość gotujemy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / temperatura 100°C / 3 minuty / obroty 1. Ugotowane mleko zostawiamy w pojemniku miksującym na min. 10 minut, aby przeszło smakiem pomarańczy.

WSKAZÓWKA! Im dłużej zostawimy mleko ze skórką w pojemniku miksującym, tym intensywniejszy smak pomarańczy będzie wyczuwalny w gotowym napoju.

KROK 2: GOTUJEMY GORĄCĄ CZEKOLADĘ

Mleko przecedzamy przez sitko i ponownie wlewamy do pojemnika miksującego. Następnie dodajemy połamaną na mniejsze kawałki czekoladę, kakao, syrop klonowy i cynamon. Całość podgrzewamy, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / temperatura 90°C / 5 minut / obroty 1. W ostatniej minucie gotowania do pojemnika miksującego przez otwór w pokrywie wyciskamy ok. 50 g soku z pomarańczy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!