Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- słoik o pojemności 500 ml
- ozdobne etykiety z przepisem
Sposób przygotowania:
GORĄCA CZEKOLADA – PREZENT
Do słoika wsypujemy cukier puder, gorzkie kakao, pokruszoną gorzką czekoladę i pianki.
Ozdobną etykietę do słoika z gorącą czekoladą na prezent pobierzesz TUTAJ.
GORĄCA CZEKOLADA – PRZYGOTOWANIE
Zagotowujemy w garnku mleko lub wodę. Zawartość słoika mieszamy. Do gotującego się płynu dodajemy połowę mieszanki. Mieszamy na małym ogniu przez 1 minutę. Przelewamy do kubka i dekorujemy piankami marshmallows.
Zobacz podobne
przepisy
Praliny piernikowe z marcepanem
Przepis dla mistrzów cukierniczych wyrobów – praliny marcepanowe o pysznym świątecznym aromacie!
Wegańskie pralinki orzechowe z czekoladą
Poznaj sposób Kingi na wegańskie pralinki z domowego kremu orzechowego, orzechów laskowych w czekoladowej polewie!
Daktylowe praliny
Idealny przepis na prezent! Przygotuj daktylowe praliny z nadzieniem orzechowym, oblane chrupiącą czekoladą!
Jadalne prezenty: Jabłka w karmelu
Przygotuj deser inspirowany świątecznymi jarmarkami: jabłka w karmelowej polewie! Własnoręcznie wykonany prezent doceni każdy fan słodkości.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Golonka pieczona po bawarsku
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Domek z piernika
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Przekąski sylwestrowe
- Wegańska ryba po grecku
- Piernik staropolski
- Ryba po japońsku
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ciasto na pierogi
- Świąteczne pierniczki
- Pierniki
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)