
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- słoik o pojemności 500 ml
- ozdobne etykiety z przepisem
Sposób przygotowania:
GORĄCA CZEKOLADA – PREZENT
Do słoika wsypujemy cukier puder, gorzkie kakao, pokruszoną gorzką czekoladę i pianki.
Ozdobną etykietę do słoika z gorącą czekoladą na prezent pobierzesz TUTAJ.
GORĄCA CZEKOLADA – PRZYGOTOWANIE
Zagotowujemy w garnku mleko lub wodę. Zawartość słoika mieszamy. Do gotującego się płynu dodajemy połowę mieszanki. Mieszamy na małym ogniu przez 1 minutę. Przelewamy do kubka i dekorujemy piankami marshmallows.
Zobacz podobne
przepisy
Praliny piernikowe z marcepanem
Przepis dla mistrzów cukierniczych wyrobów – praliny marcepanowe o pysznym świątecznym aromacie!


Wegańskie pralinki orzechowe z czekoladą
Poznaj sposób Kingi na wegańskie pralinki z domowego kremu orzechowego, orzechów laskowych w czekoladowej polewie!

Daktylowe praliny
Idealny przepis na prezent! Przygotuj daktylowe praliny z nadzieniem orzechowym, oblane chrupiącą czekoladą!

Jadalne prezenty: Jabłka w karmelu
Przygotuj deser inspirowany świątecznymi jarmarkami: jabłka w karmelowej polewie! Własnoręcznie wykonany prezent doceni każdy fan słodkości.

Zobacz przepisy
na lato
- Sałatka colesław z czerwonej kapusty
- Jak przygotować sos holenderski?
- Bruschetta z pomidorami
- Zupa gyros
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Spaghetti carbonara
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Corn dog
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Butter chicken
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Klasyczna sałatka grecka
- Papryka faszerowana z oliwkami
- Jak myć warzywa i owoce?
- Jak robić ozdoby z masy cukrowej?
- Jak zrobić idealny bekon?
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Chaczapuri z serem i sosem adżika
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)