![Jadalny prezent: gorąca czekolada w słoiku Jadalny prezent: gorąca czekolada w słoiku](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/83db180e5925-3fba187b9f40-jadalne-prezenty-chlebek-goraca-czekolada-i-granola.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- słoik o pojemności 500 ml
- ozdobne etykiety z przepisem
Sposób przygotowania:
GORĄCA CZEKOLADA – PREZENT
Do słoika wsypujemy cukier puder, gorzkie kakao, pokruszoną gorzką czekoladę i pianki.
Ozdobną etykietę do słoika z gorącą czekoladą na prezent pobierzesz TUTAJ.
GORĄCA CZEKOLADA – PRZYGOTOWANIE
Zagotowujemy w garnku mleko lub wodę. Zawartość słoika mieszamy. Do gotującego się płynu dodajemy połowę mieszanki. Mieszamy na małym ogniu przez 1 minutę. Przelewamy do kubka i dekorujemy piankami marshmallows.
Zobacz podobne
przepisy
Praliny piernikowe z marcepanem
Przepis dla mistrzów cukierniczych wyrobów – praliny marcepanowe o pysznym świątecznym aromacie!
![Praliny piernikowe z marcepanem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/3dcdcc05be29-52a3fcd064b3-KW48 praliny2016.webp)
![sticker MCC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/57dc65ab7c45-mcc.webp)
Wegańskie pralinki orzechowe z czekoladą
Poznaj sposób Kingi na wegańskie pralinki z domowego kremu orzechowego, orzechów laskowych w czekoladowej polewie!
![Wegańskie pralinki orzechowe z czekoladą](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/d42034d90e50-1f3822760770-KW15_KINGA_PARUZEL_Weg_Ferrero_Rocher_25700_180323_MA_14679_RGB_OK_1250x700.webp)
Daktylowe praliny
Idealny przepis na prezent! Przygotuj daktylowe praliny z nadzieniem orzechowym, oblane chrupiącą czekoladą!
![Daktylowe praliny](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/395cd0968947-f029a5f0ee44-KW_46_Pawel_praliny_27842_NET_FOTO_PL_31107_311019_MS_76087_1250x700.webp)
Jadalne prezenty: Jabłka w karmelu
Przygotuj deser inspirowany świątecznymi jarmarkami: jabłka w karmelowej polewie! Własnoręcznie wykonany prezent doceni każdy fan słodkości.
![Jadalne prezenty: Jabłka w karmelu](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/716c55135ef8-b14cd9064a61-kw29-kinga-paruzel-jablka-w-karmelu-1250x703.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Golonka pieczona po bawarsku
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Domek z piernika
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Przekąski sylwestrowe
- Wegańska ryba po grecku
- Piernik staropolski
- Ryba po japońsku
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ciasto na pierogi
- Świąteczne pierniczki
- Pierniki
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)