
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
- blachę wyłożoną papierem do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temp. 180°C
Sposób przygotowania:
KROK 1: WYRABIAMY CIASTO NA BAJGLE
Serek wiejski, oliwę, mąkę, proszek do pieczenia i sól przekładamy do pojemnika miksującego termorobota MC Smart. Następnie ze składników wyrabiamy ciasto, używając programu „ugniatanie” / miękkie ciasto / czas: 1 minuta.
KROK 2: FORMUJEMY BAJGLE
Wyrobione ciasto przekładamy na blat oprószony mąką i dzielimy je na 4 równe części. Następnie z każdego kawałka ciasta formujemy wałeczek o długości ok. 20 cm i łączymy jego końce, aby powstał bajgiel.
KROK 3: PIECZEMY BAJGLE
Bajgle przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, smarujemy białkiem i oprószamy według uznania sezamem lub makiem. Pieczemy przez ok. 25 minut lub do momentu, w którym będą rumiane, w piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C. Gotowe bajgle studzimy.
WSKAZÓWKA! Jeśli lubimy takie smaki: bajgle świetnie smakują oprószone odrobiną furikake.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Mini burgery
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Zupa grzybowa z makaronem
- Guacamole
- Świąteczne pierniczki
- Sałatka gyros
- Sernik pistacjowy
- Spaghetti carbonara
- Nuggetsy z kurczaka
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Śledzie po kaszubsku
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Piernik świąteczny
- Ryba z piekarnika
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Golonka pieczona po bawarsku
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)