Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY FILETY Z PIERSI KURCZAKA
Filety z piersi kurczaka myjemy, osuszamy i nacieramy solą, pieprzem oraz papryką. Smażymy na rozgrzanym oleju przez 2 minuty z każdej strony. Następnie dolewamy sherry i dusimy pod przykryciem, w zależności od grubości, przez kolejne 10-12 minut, w razie potrzeby dolewając jeszcze trochę wody. Pozostawiamy do ostygnięcia (sos z pieczenia zachowujemy), a następnie mięso kroimy na małe kawałki.
KROK 2: KROIMY SELER, MANDARYNKI I SZALOTKI
Seler naciowy oczyszczamy i kroimy w plasterki. Mandarynki obieramy i dzielimy na części, zbierając przy tym 1 łyżkę soku. Szalotki obieramy i kroimy w cienkie krążki.
KROK 3: MIESZAMY JOGURT Z GOTOWYMI SKŁADNIKAMI
Majonez, jogurt, zebrany sok z mandarynek, sos z pieczenia, pieprz cytrynowy i sól mieszamy, doprawiając do smaku. Łączymy z przygotowanymi wcześniej składnikami i odstawiamy co najmniej na 30 minut do przegryzienia się smaków.
KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY BAJGLE
Rukolę myjemy i otrząsamy do sucha. Bajgle kroimy na pół, lekko podpiekamy i smarujemy masłem. Obkładamy rukolą, a następnie rozkładamy na niej sałatkę z kurczaka.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Łazanki
- Śledzie po kaszubsku
- Uszka z grzybami
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ciasto na pierogi
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Klasyczna sałatka grecka
- Boczek pieczony
- Makówki śląskie
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pieczona ryba po grecku
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Spaghetti carbonara
- Śledź w oleju
- Mini burgery
- Sałatka gyros
- Golonka pieczona po bawarsku
- Zupa grzybowa z makaronem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
3186 dni temu
czy bajgle są dostępne w LIDL?
Odpowiedz