Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY FILETY Z PIERSI KURCZAKA
Filety z piersi kurczaka myjemy, osuszamy i nacieramy solą, pieprzem oraz papryką. Smażymy na rozgrzanym oleju przez 2 minuty z każdej strony. Następnie dolewamy sherry i dusimy pod przykryciem, w zależności od grubości, przez kolejne 10-12 minut, w razie potrzeby dolewając jeszcze trochę wody. Pozostawiamy do ostygnięcia (sos z pieczenia zachowujemy), a następnie mięso kroimy na małe kawałki.
KROK 2: KROIMY SELER, MANDARYNKI I SZALOTKI
Seler naciowy oczyszczamy i kroimy w plasterki. Mandarynki obieramy i dzielimy na części, zbierając przy tym 1 łyżkę soku. Szalotki obieramy i kroimy w cienkie krążki.
KROK 3: MIESZAMY JOGURT Z GOTOWYMI SKŁADNIKAMI
Majonez, jogurt, zebrany sok z mandarynek, sos z pieczenia, pieprz cytrynowy i sól mieszamy, doprawiając do smaku. Łączymy z przygotowanymi wcześniej składnikami i odstawiamy co najmniej na 30 minut do przegryzienia się smaków.
KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY BAJGLE
Rukolę myjemy i otrząsamy do sucha. Bajgle kroimy na pół, lekko podpiekamy i smarujemy masłem. Obkładamy rukolą, a następnie rozkładamy na niej sałatkę z kurczaka.
Zobacz podobne
przepisy
Kanapka z lazurem i kurczakiem
Spróbuj połączenia gruszki z serem lazur! To doskonały dodatek do chrupiącej bagietki i soczystego kurczaka.
Kanapka z kurczakiem, majonezem, awokado i jabłkiem
Szybka kanapka z kurczakiem na drugie śniadanie. Dodaj do niej sos na bazie majonezu z jabłkami i awokado.
Tostowana kanapka z masłem orzechowym i owocami
Tosty na słodko? Czemu nie! Ta propozycja naprawdę kusi smakiem… Wystarczy chrupiąca bułka, masło orzechowe i owoce!
Kanapka drwalska
Kanapka w rozmiarze XL – chleb drwala, kiełbasa i ser gouda są w stanie zaspokoić nawet największy wilczy apetyt.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kurczak marynowany w miodzie z chłodnikiem i ziemniaczkami
- Kulebiak z łososiem
- Kanapki według Karola Okrasy
- Muffiny o smaku pizzy
- Cynamonki z ciasta francuskiego – przepis
- Studencki hamburger z ciecierzycą i domowym majonezem bazyliowym
- Naleśniki z farszem
- Wegańska tarta z malinami
- Ciabatta z indykiem
- Bezglutenowy bajgiel z twarożkiem
- Czekoladowe bajgle z kremem śmietankowym
- Wegańskie bajgle buraczane
- Bajgle z różowym serkiem, łososiem i awokado
- Welsh rarebit: grzanka z sosem serowym
- Serowe ziemniaki hasselback
- Babeczki leśny mech
- Pesto z papryki
- Steki z kalafiora z sałatką z jarmużu
- Kalafior słodko-kwaśny
- Stek z udźca jelenia z rozmarynem
- Pasztet z mięsa mielonego z chutneyem ze świeżych pomidorów
- Pierogi z mięsem
- Burger z sandaczem z sosem z kaparów
- Rogaliki z ciasta francuskiego
- Brownie z chałwą
- Konfitura z rabarbaru z suszonymi figami
- Tatar wołowy w omlecie sojowym
- Sałatka z salami
- Pilaw z kaszy bulgur z dorszem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
2846 dni temu
czy bajgle są dostępne w LIDL?
odpowiedz