
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Krok 1: Wydrążamy bagietki
Rozgrzewamy piekarnik do 180°C. Z bagietek odkrawamy górną część, a następnie wydrążamy miąższ.
Krok 2: Masę wlewamy do bagietek
Pomidory myjemy i kroimy w kostkę. Do miseczki wbijamy 2 jajka i dodajemy połowę pomidorów. Doprawiamy pieprzem i solą. Całość mieszamy i rozlewamy do dwóch bagietek. Z drugą połową pomidorów i pozostałymi jajkami postępujemy tak samo i rozlewamy do kolejnych dwóch bagietek. Szczypiorek siekamy i posypujemy nim wierzch zapiekanek.
Krok 3: Bagietki posypujemy serem
Wierzch zapiekanek posypujemy startą mozzarellą. Bagietki układamy na blasze piekarnikowej wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy przez ok. 15 minut. Upieczone bagietki posypujemy szczypiorkiem. Zapiekankę przykrywamy wierzchem bagietki.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Zupa grzybowa z makaronem
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ryba z piekarnika
- Nuggetsy z kurczaka
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Śledzie po kaszubsku
- Piernik świąteczny
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Makowiec japoński
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Uszka z grzybami
- Domek z piernika
- Pistacjowy sernik baskijski
- Klasyczna sałatka grecka
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (7)
1599 dni temu
Świetny, prosty przepis.
Odpowiedz
3276 dni temu
czy zamiast pomidorów mogę dodać paprykę (zwykłą)
Odpowiedz
3272 dni temu
Możesz dodać paprykę, jednak pamiętaj, że pomidory mają więcej wilgoci, przez co bagietka jest smaczniejsza :)
3071 dni temu
papryka potrzebuje dużo więcej czasu żeby się upiec, więc wydaje mi się, że skóra będzie twarda
3071 dni temu
papryka w takim przypadku będzie chrupiąca :)
2727 dni temu
Nie
1664 dni temu
tak można