Typ dania - przepisy i pomysły

IMBIR

Typ dania

  • Podkategorie
  • Dania główne (0)
  • Zupy (0)
  • Sałatki (0)
  • Napoje (0)
  • Przetwory (0)
  • Śniadania (0)
  • Fast Food (0)
  • Grill (0)
  • Przekąski na imprezę (0)
  • Ciasta (0)
  • Ciastka (0)
  • Desery (0)
Zastosuj

Filtry

Trudność

Czas

Diety specjalne

Autor dania

Gotowe
Kategorie Filtry
Przygotowywanie wegańskich posiłków jest zazwyczaj dość czasochłonne i wiąże się z rezygnacją z wielu powszechnie stosowanych produktów. Choć kuchnia wegańska przez wielu postrzegana jest jako jedna z trudniejszych, tak naprawdę obecnie nie stanowi już wielkiego wyzwania kulinarnego. A wszystko to dzięki przepisom Kuchni Lidla na dania wegańskie, które znajdziecie w jednym miejscu. Wystarczy tylko skompletować listę składników i do dzieła!

Sprawdzone przepisy na dania wegańskie

Dania wegańskie mogą być łatwe i szybkie w przygotowaniu. Dostępność produktów na półkach sklepowych oraz odpowiednie wegańskie przepisy sprawiają, że przyrządzanie potraw z zachowaniem zasad diety wegańskiej to czysta przyjemność. Smaczne pomysły na wegańskie dania znajdziecie w Kuchni Lidla. Oto wybrane przepisy na wegańskie obiady:

Wegańskie desery – sprawdź nasze propozycje

Wegańskie pyszności mogą się co prawda nieco różnić składem od typowych przysmaków, do których jesteśmy przyzwyczajeni, jednak na liście przykładowych wegańskich deserów z łatwością odnajdziecie popularne nazwy ciast i specjałów cukierniczych, jak np. wegańskie ciasto marchewkowe, wegańskie brownie z fasoli czy też wegański makowiec w polewie czekoladowej. Kuchnia Lidla poleca weganom na deser:

W przepisach dedykowanych weganom spotkacie się od czasu do czasu z wegańskimi czekoladami, do których zalicza się m.in. czysta gorzka czekolada. Często stosuje się również jej alternatywę, albo tworzy się na jej bazie różnego rodzaju kremy czekoladowe, np. powstałe z syropu klonowego, mleczka i oleju kokosowego. Wśród pomysłów Kuchni Lidla na wegańskie ciasto czekoladowe znajdziecie na przykład przepis na wegański sernik na korzennym spodzie, w którym polewę czekoladową przygotowano właśnie z wymienionych wcześniej składników. Z kolei w wegańskich eklerkach z kremem cytrynowym zamiast czekolady deserowej użyto kakao. Jak widać, sposobów na uzyskanie czekolady w wegańskim wydaniu jest naprawdę sporo.

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!