Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- Folię aluminiową.
Marynata
40 g cukru trzcinowego wrzucamy do moździerza wraz ze startym na drobnych oczkach tarki imbirem i skórką z cytryny, ucieramy, dodajemy soli i mielonego białego pieprzu, trochę soku z cytryny, całość ucieramy. Przekładamy marynatę do salaterki. Pomarańcze filetujemy (wycinamy z nich segmenty, bez błonek). Do marynaty dodajemy segmenty pomarańczy. Pęczek posiekanej kolendry wrzucamy do miski z marynatą i pomarańczami, dodajemy ponownie soli i białego pieprzu, całość delikatnie mieszamy.
Pstrągi patroszymy, filetujemy, pozbawiamy głów, ogonów oraz łusek i dzielimy na mniejsze części tak, aby w sumie mieć 16 kawałków ryby. Z folii aluminiowej urywamy płaty, smarujemy oliwą z oliwek, na płat folii kładziemy po 4 kawałki pstrąga (skórą do folii), rybę doprawiamy białym pieprzem i solą.
Segmenty pomarańczy wyjmujemy z marynaty i razem z niewielką ilością soku układamy na kawałkach ryby. Zamykamy papilotkę z folii aluminiowej (zawijamy boki i spód, tak by była szczelna). Do papilotki wlewamy sok z pomarańczy i cytryny. Bardzo delikatnie zwijajmy (sok w kieszonce musi zacząć się gotować). Tak przygotowane papilotki układamy na grillu.
Winegret
Sól, pieprz, musztardę dijon, 2 łyżki octu, 6 łyżek oliwy z oliwek mieszamy. Tak przygotowanym winegretem polewamy miks sałat.
Jak podawać
Papilotki ściągamy z grilla i układamy na talerzach.
Zobacz podobne
przepisy
Pstrąg tęczowy w bekonie
Szybka propozycja oryginalnego obiadu: pieczone ryby wypełnione koperkiem i owinięte plastrami chrupiącego boczku.
Pstrąg łososiowy w papilotach na purée z selera
Łosoś czy pstrąg? Najlepiej… pstrąg łososiowy! Świetnie smakuje z selerowym purée i sosem bazyliowym. Spróbuj!
Pstrąg paprykowo-serowy z grilla
Pieczona ryba z aromatycznym, warzywnym farszem. Doskonale komponuje się z ziemniaczkami w mundurkach lub świeżą bagietką.
Grillowany pstrąg łososiowy w szynce szwarcwaldzkiej
Smakowity pstrąg przesiąknięty nutą cytrynową oraz aromatem świeżej szałwii, owinięty w delikatne plastry szynki.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tarta z gruszką i gorgonzolą
- Pieczony kurczak z jabłkami i rodzynkami
- Piersi kurczaka w marynacie jogurtowo-pomarańczowej
- Uda kurczaka z sałatką z grillowanych warzyw z parowanymi ziemniaczkami
- Schab z racuchami w sosie cebulowym z sałatką z buraków
- Pierś z kurczaka w orzechach, z sosem balsamicznym i sałatka z buraczków
- Królik z musztardą pieczony w rękawie
- Naleśniki z pstrągiem i gruszką
- Wigilijny makowiec
- Gulasz z jagnięciny z kopytkami
- Dip z czosnku niedźwiedziego z rzodkiewką
- Kuskus z gulaszem jagnięcym
- Ciasto z brzoskwiniami
- Chlebek w stylu włoskim
- Wegański bekon z tempehu
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Bigos rybny
- Ośmiorniczki z grilla
- Fondant czekoladowy z curry i boczkiem
- Makaron chow mein z woka
- Tort sushi
- Sos do ravioli
- Kuleczki z koziego sera
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Bezalkoholowy grzaniec z białego wina i pomarańczy
- Truflowe pappardelle z filetem z kurczaka
- Biała fasola z kurczakiem i marchewką w sosie pomidorowym
- Fasolka z masłem pieprzowym i stekami
- Kasza manna z karmelizowaną gruszką
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
4230 dni temu
Będę miała gazetki w czwartek. 25.4.2013r.
odpowiedz
4230 dni temu
Będę miała gazetki w czwartek. 25,4,2013r.
odpowiedz