Pstrąg łososiowy ze szpinakiem i czosnkiem
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Szpinak przesmażamy na maśle z posiekanym ząbkiem czosnku i odrobiną soli i pieprzu. Pod koniec smażenia dorzucamy pokrojony w kostkę ser, chwilę mieszamy i odstawiamy z ognia.
Umyte i osuszone filety z pstrąga oprószamy solą i pieprzem, nakładamy na każdy farsz szpinakowo-serowy. Orzechy siekamy i posypujemy nimi filety. Pstrąga wkładamy do rozgrzanego do 180°C piekarnika i pieczemy przez 25 minut.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (14)

Avatar
  • Gość Gość
    1557 dni temu
    Proszę o pisanie przepisów dla laików :) Przy okazji pytanie: piec pod przykryciem czy bez?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1557 dni temu
    Piec bez przykrycia ;)
  • Gość 2 Gość 2
    2133 dni temu
    @ Gość Bo dałeś za dużo soli ;]

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2440 dni temu
    Danie za słone - nie polecam

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2224 dni temu
    mniej soli nie boli
  • Gość Gość
    2146 dni temu
    Boś przesolił lub użył kiepskiej fety :P
  • Michał Wiechowski Michał Wiechowski
    3183 dni temu
    Proponuję trochę więcej czosnku i skropić szpinak sokiem z limonki

    odpowiedz

  • Piotr Piotr
    3677 dni temu
    Świetny przepis!

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3895 dni temu
    Dziękujemy Sylwio, możesz jeszcze wypróbować przepis na pstrąga według Pascala: https://kuchnialidla.pl/filet-z-ptraga-lososiowego-z-sosem-maslanym-i-zapiekanka-baklazanowo-pomidorowa

    odpowiedz

  • Sylwia Sylwia
    3933 dni temu
    Kolejny super przepis z Kuchni Lidla! Uwielbiam łososia a ten jest przepyszny, gorąco polecam! Pozdrawiam

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2615 dni temu
    To pstrąg !!!
  • Dorota Dorota
    4161 dni temu
    Kolejny pyszny przepis ze szpinakiem. Dałam migdały zamiast orzechów, pycha :)

    odpowiedz

  • ewcia ewcia
    4224 dni temu
    Dzieki za podpowiedz. Robiłam juz to danie w wersji z migdałami. Pychotka!Sugeruje dodanie bagietki z masłem czosnkowym pokrojonej na kawałki na ciepło jako dodatek oczywiście!Super danie na kolacje lub obiadek.Aha! zwykła feta tez jest ok

    odpowiedz

  • sąsiadka sąsiadka
    4254 dni temu
    Proponuje zamiast orzechów dodać migdały w płatkach. Jeszcze lepszy smak!!!

    odpowiedz

zobacz wszystkie


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!