Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Szpinak przesmażamy na maśle z posiekanym ząbkiem czosnku i odrobiną soli i pieprzu. Pod koniec smażenia dorzucamy pokrojony w kostkę ser, chwilę mieszamy i odstawiamy z ognia.
Umyte i osuszone filety z pstrąga oprószamy solą i pieprzem, nakładamy na każdy farsz szpinakowo-serowy. Orzechy siekamy i posypujemy nimi filety. Pstrąga wkładamy do rozgrzanego do 180°C piekarnika i pieczemy przez 25 minut.
Zobacz podobne
przepisy
Pstrąg tęczowy w bekonie
Szybka propozycja oryginalnego obiadu: pieczone ryby wypełnione koperkiem i owinięte plastrami chrupiącego boczku.
Delikatny pstrąg z duszonymi warzywami
Soczyste, pachnące ziołami rybne roladki ułożone na duszonych warzywach. Doskonały pomysł na lekki i zdrowy obiad.
Pstrąg łososiowy w pomarańczowo - rodzynkowym sosie
Kuchnia Lidla zaprasza na wielką ucztę. W roli głównej: pstrąg łososiowy.
Pstrąg łososiowy w papilotach na purée z selera
Łosoś czy pstrąg? Najlepiej… pstrąg łososiowy! Świetnie smakuje z selerowym purée i sosem bazyliowym. Spróbuj!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Piernik staropolski
- Pieczona ryba po grecku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ciasto na pierogi
- Przekąski sylwestrowe
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Kutia
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ryba po japońsku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Śledzie po kaszubsku
- Sernik krakowski
- Domek z piernika
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (14)
1581 dni temu
Proszę o pisanie przepisów dla laików :) Przy okazji pytanie: piec pod przykryciem czy bez?
odpowiedz
1580 dni temu
Piec bez przykrycia ;)
2157 dni temu
@ Gość Bo dałeś za dużo soli ;]
odpowiedz
2464 dni temu
Danie za słone - nie polecam
odpowiedz
2248 dni temu
mniej soli nie boli
2170 dni temu
Boś przesolił lub użył kiepskiej fety :P
3206 dni temu
Proponuję trochę więcej czosnku i skropić szpinak sokiem z limonki
odpowiedz
3701 dni temu
Świetny przepis!
odpowiedz
3918 dni temu
Dziękujemy Sylwio, możesz jeszcze wypróbować przepis na pstrąga według Pascala: #
odpowiedz
3957 dni temu
Kolejny super przepis z Kuchni Lidla! Uwielbiam łososia a ten jest przepyszny, gorąco polecam! Pozdrawiam
odpowiedz
2639 dni temu
To pstrąg !!!
4185 dni temu
Kolejny pyszny przepis ze szpinakiem. Dałam migdały zamiast orzechów, pycha :)
odpowiedz
4248 dni temu
Dzieki za podpowiedz. Robiłam juz to danie w wersji z migdałami. Pychotka!Sugeruje dodanie bagietki z masłem czosnkowym pokrojonej na kawałki na ciepło jako dodatek oczywiście!Super danie na kolacje lub obiadek.Aha! zwykła feta tez jest ok
odpowiedz
4278 dni temu
Proponuje zamiast orzechów dodać migdały w płatkach. Jeszcze lepszy smak!!!
odpowiedz
zobacz wszystkie