
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Szpinak przesmażamy na maśle z posiekanym ząbkiem czosnku i odrobiną soli i pieprzu. Pod koniec smażenia dorzucamy pokrojony w kostkę ser, chwilę mieszamy i odstawiamy z ognia.
Umyte i osuszone filety z pstrąga oprószamy solą i pieprzem, nakładamy na każdy farsz szpinakowo-serowy. Orzechy siekamy i posypujemy nimi filety. Pstrąga wkładamy do rozgrzanego do 180°C piekarnika i pieczemy przez 25 minut.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Łazanki
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Uszka z grzybami
- Pistacjowy sernik baskijski
- Mini burgery
- Makówki śląskie
- Ryba po japońsku
- Krokiety z mięsem
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Zupa grzybowa z makaronem
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Kutia
- Śledzie po kaszubsku
- Piernik świąteczny
- Boczek pieczony
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ryba z piekarnika
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (14)
1886 dni temu
Proszę o pisanie przepisów dla laików :) Przy okazji pytanie: piec pod przykryciem czy bez?
Odpowiedz
1885 dni temu
Piec bez przykrycia ;)
2462 dni temu
@ Gość Bo dałeś za dużo soli ;]
Odpowiedz
2769 dni temu
Danie za słone - nie polecam
Odpowiedz
2553 dni temu
mniej soli nie boli
2475 dni temu
Boś przesolił lub użył kiepskiej fety :P
3511 dni temu
Proponuję trochę więcej czosnku i skropić szpinak sokiem z limonki
Odpowiedz
4006 dni temu
Świetny przepis!
Odpowiedz
4223 dni temu
Dziękujemy Sylwio, możesz jeszcze wypróbować przepis na pstrąga według Pascala: #
Odpowiedz
4262 dni temu
Kolejny super przepis z Kuchni Lidla! Uwielbiam łososia a ten jest przepyszny, gorąco polecam! Pozdrawiam
Odpowiedz
2943 dni temu
To pstrąg !!!
4490 dni temu
Kolejny pyszny przepis ze szpinakiem. Dałam migdały zamiast orzechów, pycha :)
Odpowiedz
4553 dni temu
Dzieki za podpowiedz. Robiłam juz to danie w wersji z migdałami. Pychotka!Sugeruje dodanie bagietki z masłem czosnkowym pokrojonej na kawałki na ciepło jako dodatek oczywiście!Super danie na kolacje lub obiadek.Aha! zwykła feta tez jest ok
Odpowiedz
4583 dni temu
Proponuje zamiast orzechów dodać migdały w płatkach. Jeszcze lepszy smak!!!
Odpowiedz
zobacz wszystkie