
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Szpinak przesmażamy na maśle, dodając do niego posiekany ząbek czosnku, odrobinę soli i pieprz. Pod koniec smażenia dorzucamy pokrojony w kostkę ser, chwilę mieszamy i odstawiamy z ognia.
Umyte i osuszone filety z pstrąga oprószamy solą i pieprzem, nakładamy na każdy farsz szpinakowo-serowy, posypujemy orzechami. Filety wkładamy do rozgrzanego do 180°C piekarnika i pieczemy przez 25 minut.
Zobacz podobne
przepisy
Pstrąg tęczowy w bekonie
Szybka propozycja oryginalnego obiadu: pieczone ryby wypełnione koperkiem i owinięte plastrami chrupiącego boczku.

Delikatny pstrąg z duszonymi warzywami
Soczyste, pachnące ziołami rybne roladki ułożone na duszonych warzywach. Doskonały pomysł na lekki i zdrowy obiad.

Pstrąg łososiowy w pomarańczowo - rodzynkowym sosie
Kuchnia Lidla zaprasza na wielką ucztę. W roli głównej: pstrąg łososiowy.

Pstrąg łososiowy w papilotach na purée z selera
Łosoś czy pstrąg? Najlepiej… pstrąg łososiowy! Świetnie smakuje z selerowym purée i sosem bazyliowym. Spróbuj!

Komentarze (14)
199 dni temu
Proszę o pisanie przepisów dla laików :) Przy okazji pytanie: piec pod przykryciem czy bez?
odpowiedz
199 dni temu
Piec bez przykrycia ;)
775 dni temu
@ Gość Bo dałeś za dużo soli ;]
odpowiedz
1082 dni temu
Danie za słone - nie polecam
odpowiedz
866 dni temu
mniej soli nie boli
789 dni temu
Boś przesolił lub użył kiepskiej fety :P
1825 dni temu
Proponuję trochę więcej czosnku i skropić szpinak sokiem z limonki
odpowiedz
2320 dni temu
Świetny przepis!
odpowiedz
2537 dni temu
Dziękujemy Sylwio, możesz jeszcze wypróbować przepis na pstrąga według Pascala: http://kuchnialidla.pl/product/filet-z-ptraga-lososiowego-z-sosem-maslanym-i-zapiekanka-baklazanowo-pomidorowa
odpowiedz
2576 dni temu
Kolejny super przepis z Kuchni Lidla! Uwielbiam łososia a ten jest przepyszny, gorąco polecam! Pozdrawiam
odpowiedz
1257 dni temu
To pstrąg !!!
2804 dni temu
Kolejny pyszny przepis ze szpinakiem. Dałam migdały zamiast orzechów, pycha :)
odpowiedz
2866 dni temu
Dzieki za podpowiedz. Robiłam juz to danie w wersji z migdałami. Pychotka!Sugeruje dodanie bagietki z masłem czosnkowym pokrojonej na kawałki na ciepło jako dodatek oczywiście!Super danie na kolacje lub obiadek.Aha! zwykła feta tez jest ok
odpowiedz
2897 dni temu
Proponuje zamiast orzechów dodać migdały w płatkach. Jeszcze lepszy smak!!!
odpowiedz
zobacz wszystkie