Pudełko kibica

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • pudełka o wymiarach 15 x 22 cm
  • papier do pieczenia

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY PUDEŁKA

Pudełka o wymiarach 15 x 22 cm wykładamy papierem do pieczenia. Do każdego pudełka wkładamy humus z guacamole skropiony oliwą oraz posypany czarnuszką. Pół łyżki na jedną porcję.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY ZAWARTOŚĆ PUDEŁEK  

Do pudełek wkładamy równe porcje krakersów i precelków. Dodajemy pokrojonego na ćwiartki ogórka, pokrojoną w paski żółtą paprykę oraz grube talarki czerwonej papryki spiczastej. Następnie przekrawamy na pół kabanosy i wraz z ozdobnie zwiniętymi plasterkami salami dokładamy do wnętrza. Dodajemy ser mimolette pokrojony w grubą kostkę oraz plastry hiszpańskiego sera. Na koniec całość uzupełniamy borówkami, malinami i orzechami makadamia. Wszystko dekorujemy rozmarynem.

WSKAZÓWKA! Najlepsze do tego dania będą kabanosy wieprzowo-drobiowe i salami milano, a także solone i prażone orzechy makadamia.

KROK 3: KIBICUJEMY NASZYM!

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!