Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- pudełka o wymiarach 15 x 22 cm
- papier do pieczenia
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY PUDEŁKA
Pudełka o wymiarach 15 x 22 cm wykładamy papierem do pieczenia. Do każdego pudełka wkładamy humus z guacamole skropiony oliwą oraz posypany czarnuszką. Pół łyżki na jedną porcję.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY ZAWARTOŚĆ PUDEŁEK
Do pudełek wkładamy równe porcje krakersów i precelków. Dodajemy pokrojonego na ćwiartki ogórka, pokrojoną w paski żółtą paprykę oraz grube talarki czerwonej papryki spiczastej. Następnie przekrawamy na pół kabanosy i wraz z ozdobnie zwiniętymi plasterkami salami dokładamy do wnętrza. Dodajemy ser mimolette pokrojony w grubą kostkę oraz plastry hiszpańskiego sera. Na koniec całość uzupełniamy borówkami, malinami i orzechami makadamia. Wszystko dekorujemy rozmarynem.
WSKAZÓWKA! Najlepsze do tego dania będą kabanosy wieprzowo-drobiowe i salami milano, a także solone i prażone orzechy makadamia.
KROK 3: KIBICUJEMY NASZYM!
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Pistacjowy sernik baskijski
- Guacamole
- Przekąski sylwestrowe
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Jajka na miękko
- Pierniki
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ciasto na pierogi
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Mini burgery
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Sałatka gyros
- Świąteczne pierniczki
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Uszka z grzybami
- Krokiety z mięsem
- Boczek pieczony
- Najlepsza sałatka z tortellini
Przepisy według składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)