Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- pudełka o wymiarach 15 x 22 cm
 - papier do pieczenia
 
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY PUDEŁKA
Pudełka o wymiarach 15 x 22 cm wykładamy papierem do pieczenia. Do każdego pudełka wkładamy humus z guacamole skropiony oliwą oraz posypany czarnuszką. Pół łyżki na jedną porcję.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY ZAWARTOŚĆ PUDEŁEK
Do pudełek wkładamy równe porcje krakersów i precelków. Dodajemy pokrojonego na ćwiartki ogórka, pokrojoną w paski żółtą paprykę oraz grube talarki czerwonej papryki spiczastej. Następnie przekrawamy na pół kabanosy i wraz z ozdobnie zwiniętymi plasterkami salami dokładamy do wnętrza. Dodajemy ser mimolette pokrojony w grubą kostkę oraz plastry hiszpańskiego sera. Na koniec całość uzupełniamy borówkami, malinami i orzechami makadamia. Wszystko dekorujemy rozmarynem.
WSKAZÓWKA! Najlepsze do tego dania będą kabanosy wieprzowo-drobiowe i salami milano, a także solone i prażone orzechy makadamia.
KROK 3: KIBICUJEMY NASZYM!
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
 - Pistacjowy sernik baskijski
 - Guacamole
 - Przekąski sylwestrowe
 - Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
 - Jajka na miękko
 - Pierniki
 - Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
 - Ciasto na pierogi
 - Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
 - Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
 - Mini burgery
 - Barszcz czerwony z ziemniakami
 - Sałatka gyros
 - Świąteczne pierniczki
 - Pulpety w sosie pomidorowym
 - Uszka z grzybami
 - Krokiety z mięsem
 - Boczek pieczony
 - Najlepsza sałatka z tortellini
 
                Przepisy według 
                składników
            
            
        Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
 
				
				
				
				
				
				
				
				
    
Komentarze (0)