
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Przygotuj wcześniej
Żurawiny namaczaj w ciepłej wodzie przez ok. 10 minut. Ugotuj komosę ryżową.
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY I PRZYPRAWIAMY WARZYWA
Obraną i pokrojoną w kostkę dynię oraz przekrojone na pół szalotki i brukselki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na warzywach rozkładamy plasterki masła. Doprawiamy solą, cynamonem, słodką papryką i kminem rzymskim.
Krok 2: PIECZEMY WARZYWA
Warzywa w przyprawach pieczemy ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C. Po tym czasie dodajemy namoczone żurawiny i orzechy pekan, a całość polewamy syropem z agawy.
Włączamy termoobieg i pieczemy kolejne 10 minut, aż orzechy się zarumienią.
Krok 3: PODAJEMY SAŁATKĘ
Sałatkę podajemy na ciepło z dodatkiem ugotowanej komosy ryzowej.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Guacamole
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Łazanki
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Golonka pieczona po bawarsku
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Burek ze szpinakiem
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Śledzie po kaszubsku
- Krokiety z mięsem
- Sernik pistacjowy
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Zupa grzybowa z makaronem
- Pierniki
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
1198 dni temu
To połączenie smakowe niezbyt apetyczne, takie sobie. Poza tym dodam, że komosa to trudny rodzaj produktu, żeby go tak połączyć z czymś i żeby smakował, w tej opcji niezbyt dobre było :/ nie polecam
Odpowiedz