Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Przygotuj wcześniej
Żurawiny namaczaj w ciepłej wodzie przez ok. 10 minut. Ugotuj komosę ryżową.
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY I PRZYPRAWIAMY WARZYWA
Obraną i pokrojoną w kostkę dynię oraz przekrojone na pół szalotki i brukselki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na warzywach rozkładamy plasterki masła. Doprawiamy solą, cynamonem, słodką papryką i kminem rzymskim.
Krok 2: PIECZEMY WARZYWA
Warzywa w przyprawach pieczemy ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C. Po tym czasie dodajemy namoczone żurawiny i orzechy pekan, a całość polewamy syropem z agawy.
Włączamy termoobieg i pieczemy kolejne 10 minut, aż orzechy się zarumienią.
Krok 3: PODAJEMY SAŁATKĘ
Sałatkę podajemy na ciepło z dodatkiem ugotowanej komosy ryzowej.
Zobacz podobne
przepisy
Letnia sałatka z dressingiem z grejpfruta
Ciepła sałatka z aromatycznym kozim serem, której smak dopełnia dressing z grejpfruta. Koniecznie spróbuj!
Grillowane szaszłyki z kurczaka z sosem z masła orzechowego i sałatką z fasolki szparagowej
Szukasz pomysłu na obiad z grilla? Wypróbuj przepis Okrasy na grillowane szaszłyki w towarzystwie sosu orzechowego.
Rosyjska sałatka warstwowa
Przygotuj sałatkę z mnóstwem warzyw, śledziem i majonezowym dressingiem. Sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i na świątecznym stole!
Warstwowa sałatka z kurczakiem
Warstwowa sałatka z warzywami, kurczakiem i bazyliowym sosem – sprawdzi się doskonale podczas pikniku i jako lunch do pracy.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Jajka zapiekane w szynce
- Czekoladowe babeczki wielkanocne
- Sałatka z łososia z jabłkiem i tatarem z buraka
- Sernik chałwowy
- Pieczone marchewki i cukinia z ziołowym pesto
- Sałatka z topinamburem
- Risotto ze szparagami
- Spaghetti z królikiem
- Cukinia w cieście naleśnikowym
- Kaszotto ze szparagami, groszkiem cukrowym i krewetkami
- Śniadaniowy bowl z kaszą
- Karmelizowana brukselka
- Zupa jarzynowa ze smażonymi pierożkami panzerotti
- Sylwestrowe jajka faszerowane
- Chlebek puccia z salami i sałatką z bazylii
- Crostini z serem brie i miechunką
- Letnia sałatka z dressingiem z grejpfruta
- Szaszłyki z łososia z warzywami
- Kotleciki jagnięce z miętą i rozmarynem
- Chleb z suszonymi wiśniami
- Dżem rabarbarowo-malinowy
- Filet z kurczaka z pigwą
- Potrawka piwna z łopatki wieprzowej z pieczoną kalarepą
- Makaron chow mein z woka
- Kasza manna z karmelizowaną gruszką
- Mus truskawkowy
- Pomarańczowe gumy rozpuszczalne
- Konfitura z cukinii i pomidorów
- Zupa szczawiowa
- 3 sposoby na chutney jabłkowy
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
822 dni temu
To połączenie smakowe niezbyt apetyczne, takie sobie. Poza tym dodam, że komosa to trudny rodzaj produktu, żeby go tak połączyć z czymś i żeby smakował, w tej opcji niezbyt dobre było :/ nie polecam
odpowiedz