Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Przygotuj wcześniej
Żurawiny namaczaj w ciepłej wodzie przez ok. 10 minut. Ugotuj komosę ryżową.
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY I PRZYPRAWIAMY WARZYWA
Obraną i pokrojoną w kostkę dynię oraz przekrojone na pół szalotki i brukselki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na warzywach rozkładamy plasterki masła. Doprawiamy solą, cynamonem, słodką papryką i kminem rzymskim.
Krok 2: PIECZEMY WARZYWA
Warzywa w przyprawach pieczemy ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C. Po tym czasie dodajemy namoczone żurawiny i orzechy pekan, a całość polewamy syropem z agawy.
Włączamy termoobieg i pieczemy kolejne 10 minut, aż orzechy się zarumienią.
Krok 3: PODAJEMY SAŁATKĘ
Sałatkę podajemy na ciepło z dodatkiem ugotowanej komosy ryzowej.
Zobacz podobne
przepisy
Letnia sałatka z dressingiem z grejpfruta
Ciepła sałatka z aromatycznym kozim serem, której smak dopełnia dressing z grejpfruta. Koniecznie spróbuj!
Grillowane szaszłyki z kurczaka z sosem z masła orzechowego i sałatką z fasolki szparagowej
Szukasz pomysłu na obiad z grilla? Wypróbuj przepis Okrasy na grillowane szaszłyki w towarzystwie sosu orzechowego.
Rosyjska sałatka warstwowa
Przygotuj sałatkę z mnóstwem warzyw, śledziem i majonezowym dressingiem. Sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i na świątecznym stole!
Warstwowa sałatka z kurczakiem
Warstwowa sałatka z warzywami, kurczakiem i bazyliowym sosem – sprawdzi się doskonale podczas pikniku i jako lunch do pracy.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ciasto na pierogi
- Pieczona ryba po grecku
- Śledzie po kaszubsku
- Przekąski sylwestrowe
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Kapusta z grochem
- Wigilijny makowiec
- Kompot z suszu z cytryną
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Świąteczne pierniczki
- Ciasto marchewkowe
- Najlepsza sałatka z tortellini
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
880 dni temu
To połączenie smakowe niezbyt apetyczne, takie sobie. Poza tym dodam, że komosa to trudny rodzaj produktu, żeby go tak połączyć z czymś i żeby smakował, w tej opcji niezbyt dobre było :/ nie polecam
odpowiedz