Sałatka na ciepło z brukselką i dynią

Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • blachę do pieczenia
  • papier do pieczenia
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C

Przygotuj wcześniej

Żurawiny namaczaj w ciepłej wodzie przez ok. 10 minut. Ugotuj komosę ryżową. 

Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY I PRZYPRAWIAMY WARZYWA

Obraną i pokrojoną w kostkę dynię oraz przekrojone na pół szalotki i brukselki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na warzywach rozkładamy plasterki masła. Doprawiamy solą, cynamonem, słodką papryką i kminem rzymskim.

Krok 2: PIECZEMY WARZYWA

Warzywa w przyprawach pieczemy ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C. Po tym czasie dodajemy namoczone żurawiny i orzechy pekan, a całość polewamy syropem z agawy.

Włączamy termoobieg i pieczemy kolejne 10 minut, aż orzechy się zarumienią.

Krok 3: PODAJEMY SAŁATKĘ

Sałatkę podajemy na ciepło z dodatkiem ugotowanej komosy ryzowej.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    822 dni temu
    To połączenie smakowe niezbyt apetyczne, takie sobie. Poza tym dodam, że komosa to trudny rodzaj produktu, żeby go tak połączyć z czymś i żeby smakował, w tej opcji niezbyt dobre było :/ nie polecam

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!