Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY FARSZ
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i oddzielamy żółtka od białek. Białka drobno siekamy, dodajemy do nich ser tarty i majonez. Wszystko doprawiamy solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy, tworząc farsz.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY WARSTWY KRAKERSÓW
Na talerz wykładamy krakersy. Układamy z nich pierwszą warstwę. W każdej warstwie ma być ich po 9 sztuk. Na początkową warstwę wykładamy przygotowany farsz. Całość przykrywamy drugą warstwą krakersów, na którą wykładamy odsączonego tuńczyka. Następnie dodajemy ostatnią, trzecią warstwę krakersów.
KROK 3: DODAJEMY MAJONEZ, ŻÓŁTKA I ZIELONĄ CEBULKĘ
Drobno siekamy cebulę dymkę, a żółtka jajek kruszymy. Następnie wierzch ostatniej warstwy krakersów smarujemy majonezem, posypujemy pokruszonymi żółtkami i oprószamy posiekaną cebulą dymką.
WSKAZÓWKA: Przed podaniem sałatkę dobrze jest umieścić na 3 godziny w lodówce.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Kutia
- Golonka pieczona po bawarsku
- Przekąski sylwestrowe
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Klasyczna sałatka grecka
- Ryba po japońsku
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Nuggetsy z kurczaka
- Sernik pistacjowy
- Uszka z grzybami
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pistacjowy sernik baskijski
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Pierniki
- Ryba z piekarnika
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)