Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender lub rozdrabniacz
- tarkę o grubych oczkach
- sitko o drobnych oczkach
- łyżkę cedzakową
- ręcznik papierowy
Sposób przygotowania:
PESTO Z KIEŁKÓW JARMUŻU
Wszystkie składniki pesto dokładnie rozdrabniamy.
SAŁATKA ŚNIADANIOWA
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY WARZYWA
Marchew kroimy w słupki lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Awokado kroimy w paski, a buraki na niewielkie kawałki. Do miski wkładamy szpinak, kiełki i przygotowaną wcześniej marchew. Wszystko dokładnie mieszamy.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY JAJKO W KOSZULCE
W garnku gotujemy wodę i wlewamy do niej łyżkę octu. Jajko rozbijamy nad sitkiem o drobnych oczkach i pozostawiamy nad miską, aby spłynęło całe luźne białko.
We wrzącej wodzie robimy wirek, wlewamy w jego środek jajko i zmniejszamy ogień. Gotujemy je przez ok. 3 minuty, a następnie wyjmujemy za pomocą łyżki cedzakowej i odkładamy na ręcznik papierowy, aby ociekło z nadmiaru wody.
KROK 3: PODAJEMY SAŁATKĘ
Sałatkę przekładamy na talerz. Układamy na niej buraki i awokado. Całość oprószamy solą. Następnie na warzywa wykładamy ugotowane jajko. Na koniec skrapiamy sałatkę przygotowanym pesto z kiełków.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z kaszy jęczmiennej z fasolą, ogórkiem i granatem
Bardzo orzeźwiająca, ale równie sycąca sałatka na bazie kaszy jęczmiennej jest szybka, łatwa i pasuje na wiele okazji. Przygotuj ją na lunch, na spotkanie ze znajomymi lub na lekki obiad w cieplejsze dni. Pycha!
Wegańska sałatka z białej fasoli
Czy wiesz, że biała fasola to także świetny składnik sałatek? Wypróbuj przepis na wegańską sałatkę z fasolą i warzywami. Łatwy i pyszny pomysł na lunch!
Sałatka z wędzonym tuńczykiem i makaronem kritharaki
Wyjątkowa sałatka w stylu greckim z makaronem kritharaki, aromatycznym wędzonym tuńczykiem i odświeżającym dodatkiem cytryny i świeżych ziół. Sprawdź, jak prosto ją przygotować!
Sałatka z grillowanymi brzoskwiniami
Szukasz nowych pomysłów na sałatki? Już nie musisz! Ta pyszna i odświeżająca sałatka z grillowanymi brzoskwiniami, borówkami i burratą z pewnością stanie się hitem lata.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Zielony sok z jabłek, kiwi i jarmużu
- Sałatka z cukinią, kaszą bulgur i serem kozim
- 3 sposoby na omlet
- Kanapka z polędwicą i jajkiem
- Sałatka z młodych warzyw
- Chałka orzechowa
- Razowe grzanki z musem z awokado i wędzonym łososiem
- Pasta z bakłażana i marchewki
- Kanapki śniadaniowe
- Kanapki z batata z jajkiem w koszulce
- Welsh rarebit: grzanka z sosem serowym
- Gofry szpinakowe z wędzonym łososiem
- Omlet z wędzonym łososiem i awokado
- Pizza śniadaniowa na słodko
- Sałatka hamburgerowa
- Syrop z szypułek truskawek
- Pizza marchewkowa
- Jak przygotować sos holenderski?
- Indyczka faszerowana piernikiem
- Śledź w boczku z prażoną cebulką z rodzynkami
- Kowbojska śniadaniowa owsianka białkowa Arthura
- Młode ziemniaki z twarogiem i makrelą
- Żytnia kanapka z jajkiem i szynką
- Wytrawna konfitura z pomidorów z imbirem i limonką
- Ryba z piekarnika
- Kawa po turecku z kardamonem
- Pasta kokosowa na słodko
- Pikantne curry z kurczakiem i ciecierzycą
- Kanapki rybki
- Sałatka z szynką szwarcwaldzką
Komentarze (0)