
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- rozdrabniacz
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA KOTLECIKI
Na suchej patelni podprażamy mieszankę pestek i nasion. W rozdrabniaczu siekamy kalafior, tak aby przypominał kaszkę. Następnie dodajemy pozostałe składniki, włącznie z podprażonymi pestkami i nasionami. Całość ponownie rozdrabniamy, aż powstanie jednolita masa.
KROK 2: FORMUJEMY KOTLECIKI
Delikatnie formujemy z masy podłużne kotleciki, które smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
KROK 3: PODAJEMY SAŁATKĘ
Na talerz wykładamy humus, kotleciki z kalafiora, pomidorki koktajlowe, świeżą kolendrę i fasolkę edamame.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Golonka pieczona po bawarsku
- Nuggetsy z kurczaka
- Zupa grzybowa z makaronem
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Świąteczne pierniczki
- Ciasto marchewkowe
- Piernik świąteczny
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Guacamole
- Domek z piernika
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Uszka z grzybami
- Boczek pieczony
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Mini burgery
- Makówki śląskie
- Przekąski sylwestrowe
- Jajka na miękko
- Makowiec japoński
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)