Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- rozdrabniacz
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA KOTLECIKI
Na suchej patelni podprażamy mieszankę pestek i nasion. W rozdrabniaczu siekamy kalafior, tak aby przypominał kaszkę. Następnie dodajemy pozostałe składniki, włącznie z podprażonymi pestkami i nasionami. Całość ponownie rozdrabniamy, aż powstanie jednolita masa.
KROK 2: FORMUJEMY KOTLECIKI
Delikatnie formujemy z masy podłużne kotleciki, które smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
KROK 3: PODAJEMY SAŁATKĘ
Na talerz wykładamy humus, kotleciki z kalafiora, pomidorki koktajlowe, świeżą kolendrę i fasolkę edamame.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z kaszy jęczmiennej z fasolą, ogórkiem i granatem
Bardzo orzeźwiająca, ale równie sycąca sałatka na bazie kaszy jęczmiennej jest szybka, łatwa i pasuje na wiele okazji. Przygotuj ją na lunch, na spotkanie ze znajomymi lub na lekki obiad w cieplejsze dni. Pycha!
Wegańska sałatka z białej fasoli
Czy wiesz, że biała fasola to także świetny składnik sałatek? Wypróbuj przepis na wegańską sałatkę z fasolą i warzywami. Łatwy i pyszny pomysł na lunch!
Sałatka z wędzonym tuńczykiem i makaronem kritharaki
Wyjątkowa sałatka w stylu greckim z makaronem kritharaki, aromatycznym wędzonym tuńczykiem i odświeżającym dodatkiem cytryny i świeżych ziół. Sprawdź, jak prosto ją przygotować!
Sałatka z burratą i grillowanymi brzoskwiniami
Szukasz nowych pomysłów na sałatki? Już nie musisz! Ta pyszna i odświeżająca sałatka z grillowanymi brzoskwiniami, borówkami i burratą z pewnością stanie się hitem lata.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Grillowany łosoś z salsą z awokado
- Zupa z kapusty i ziemniaków z łososiem
- Faszerowany kurczak pieczony w całości
- Kuleczki energetyczne
- Duszone buraczki
- Granita cytrynowa
- Makaron razowy z pesto z suszonych pomidorów
- Bezglutenowy chleb z soczewicy
- Ryż smażony z warzywami
- Karp smażony z sałatką ziemniaczaną
- Tarta z owocami kaki
- Muffiny z nasionami konopi
- Jackfruit w sosie teriyaki
- Miodowy kurczak w stylu koreańskim
- Sałatka z kurczakiem i chrupiącymi talarkami ziemniaczanymi
- Grahamka z masłem orzechowym i owocami
- Owsianka do lunchboxa
- Cytryny w miodzie
- Egzotyczny trifle z curry
- Ciastka jak jajka sadzone
- Idealne jajka na Wielkanoc
- Cannelloni ze szpinakiem i ricottą
- Czereśnie z prażonymi orzechami oblane czekoladą
- Pierniczkowe latte
- Amerykańskie funnel cakes, czyli szybkie lane faworki
- Sałatka z brokułem i serem roquefort
- Zapiekanka makaronowa z boczkiem
- Szarlotka z orzechami nerkowca
- Babka ziemniaczana z kaszanką
- Gulasz z chorizo i krewetkami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)