Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Chili siekamy z imbirem
Chili pozbawiamy nasion. Razem z imbirem drobno siekamy. Mieszamy z miodem, octem ryżowym, olejem sezamowym i olejem słonecznikowym, zielem angielskim i solą.
Krok 2: Do sałaty dajemy dressing
Mango obieramy, miąższ odcinamy od pestki i kroimy w paski. Sałatę myjemy i otrząsamy do sucha, w razie potrzeby rwiemy na małe kawałki. Pistacje obieramy z łupinek i grubo siekamy. Sałatę mieszamy z dressingiem i przekładamy na dwa talerze.
Krok 3: Dekorujemy kawiorem
Układamy na niej mango, posypujemy pistacjami i dekorujemy kawiorem.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z paluszkami krabowymi surimi z sosem jogurtowym
Pomysł na lekką, oryginalną sałatkę do przygotowania w parę chwil: połączenie surimi z ogórkiem i sosem jogurtowym.
Sałatka z arbuzem, melonem i mozzarellą
Upały to idealny czas na lekki, orzeźwiający posiłek, taki jak sałatka na bazie rukoli, z ożywczym melonem i arbuzem.
Salsa z kiwi i mango
Nie masz pomysłu na dodatek do grillowanego mięsa lub ryby? Wypróbuj salsę owocową z dodatkiem pikantnych przypraw.
Sałatka z awokado i ananasem z orzechowym dressingiem
Sałatka owocowa z dozą pikantności. Polej ją orzechowym dressingiem i odkryj wyrazisty słodko-ostry smak.
Zobacz wszystkie
przepisy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
714 dni temu
w składnikach jest korzeń imbiru a w przygotowaniu czosnek. Który składnik jest właściwy ???
odpowiedz
710 dni temu
Faktycznie do przepisu wkradł się mały błąd. W sałatce wykorzystujemy imbir, który obieramy i drobno siekamy razem z papryczką chili.