
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Chili siekamy z czosnkiem
Chili pozbawiamy nasion. Razem z czosnkiem drobno siekamy. Mieszamy z miodem, octem ryżowym, olejem sezamowym i olejem słonecznikowym, zielem angielskim i solą.
Krok 2: Do sałaty dajemy dressing
Mango obieramy, miąższ odcinamy od pestki i kroimy w paski. Sałatę myjemy i otrząsamy do sucha, w razie potrzeby rwiemy na małe kawałki. Pistacje obieramy z łupinek i grubo siekamy. Sałatę mieszamy z dressingiem i przekładamy na dwa talerze.
Krok 3: Dekorujemy kawiorem
Układamy na niej mango, posypujemy pistacjami i dekorujemy kawiorem.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z awokado i ananasem z orzechowym dressingiem
Sałatka owocowa z dozą pikantności. Polej ją orzechowym dressingiem i odkryj wyrazisty słodko-ostry smak.

Salsa z kiwi i mango
Nie masz pomysłu na dodatek do grillowanego mięsa lub ryby? Wypróbuj salsę owocową z dodatkiem pikantnych przypraw.

Sałatka z arbuzem, melonem i mozzarellą
Upały to idealny czas na lekki, orzeźwiający posiłek, taki jak sałatka na bazie rukoli, z ożywczym melonem i arbuzem.

Sałatka z surimi z sosem jogurtowym
Pomysł na lekką, oryginalną sałatkę do przygotowania w parę chwil: połączenie surimi z ogórkiem i sosem jogurtowym.

Komentarze (0)
zobacz wszystkie