Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Chili siekamy z imbirem
Chili pozbawiamy nasion. Razem z imbirem drobno siekamy. Mieszamy z miodem, octem ryżowym, olejem sezamowym i olejem słonecznikowym, zielem angielskim i solą.
Krok 2: Do sałaty dajemy dressing
Mango obieramy, miąższ odcinamy od pestki i kroimy w paski. Sałatę myjemy i otrząsamy do sucha, w razie potrzeby rwiemy na małe kawałki. Pistacje obieramy z łupinek i grubo siekamy. Sałatę mieszamy z dressingiem i przekładamy na dwa talerze.
Krok 3: Dekorujemy kawiorem
Układamy na niej mango, posypujemy pistacjami i dekorujemy kawiorem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Łazanki
- Zupa grzybowa z makaronem
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Pierniki
- Uszka z grzybami
- Sernik pistacjowy
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Pieczona ryba po grecku
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Świąteczne pierniczki
- Guacamole
- Mini burgery
- Kutia
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Klasyczna sałatka grecka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
1038 dni temu
w składnikach jest korzeń imbiru a w przygotowaniu czosnek. Który składnik jest właściwy ???
Odpowiedz
1034 dni temu
Faktycznie do przepisu wkradł się mały błąd. W sałatce wykorzystujemy imbir, który obieramy i drobno siekamy razem z papryczką chili.