Sałatka z mango, chili i kawiorem
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: Chili siekamy z imbirem

Chili pozbawiamy nasion. Razem z imbirem drobno siekamy. Mieszamy z miodem, octem ryżowym, olejem sezamowym i olejem słonecznikowym, zielem angielskim i solą.

Krok 2: Do sałaty dajemy dressing

Mango obieramy, miąższ odcinamy od pestki i kroimy w paski. Sałatę myjemy i otrząsamy do sucha, w razie potrzeby rwiemy na małe kawałki. Pistacje obieramy z łupinek i grubo siekamy. Sałatę mieszamy z dressingiem i przekładamy na dwa talerze.

Krok 3: Dekorujemy kawiorem

Układamy na niej mango, posypujemy pistacjami i dekorujemy kawiorem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    507 dni temu
    w składnikach jest korzeń imbiru a w przygotowaniu czosnek. Który składnik jest właściwy ???

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    503 dni temu
    Faktycznie do przepisu wkradł się mały błąd. W sałatce wykorzystujemy imbir, który obieramy i drobno siekamy razem z papryczką chili.

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!