
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY DRESSING
Oliwę, ocet i musztardę dokładnie ze sobą mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
KROK 2: SMAŻYMY SER
W jednym głębokim talerzu bełtamy jajko, do drugiego przesypujemy panko. Ser kroimy w grube plastry i zanurzamy najpierw w jajku, a następnie w panko. Tak przygotowane plastry przekładamy do zamrażarki na ok. 15 minut. Mocno schłodzone plastry sera smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, aż nabiorą złotego koloru.
KROK 3: PODAJEMY SAŁATKĘ
Na talerze nakładamy mix sałat, który skrapiamy dressingiem. Następnie na talerzach układamy smażony ser, maliny, cebulę i na koniec porcje sałatki posypujemy ziarnami słonecznika.
WSKAZÓWKA! Najlepiej sprawdzą się tu prażone ziarna słonecznika z solą.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Zupa grzybowa z makaronem
- Przekąski sylwestrowe
- Burek ze szpinakiem
- Krokiety z mięsem
- Ciasto na pierogi
- Ciasto marchewkowe
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Jajka na miękko
- Śledź w oleju
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Pieczona ryba po grecku
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Sałatka gyros
- Piernik świąteczny
- Spaghetti carbonara
- Nuggetsy z kurczaka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)