Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- patelnię grillową
- blender
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZESMAŻAMY CEBULĘ
Cebulę kroimy w piórka i smażymy dość długo, na niezbyt dużym ogniu, aż zbrązowieje.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY PESTO BAZYLIOWE
Bazylię, czosnek, natkę pietruszki, grana padano i anchovies, miksujemy w blenderze z dodatkiem oliwy z oliwek na gęstą masę.
KROK 3: PODPIEKAMY BAGIETKĘ
Bagietkę przekrawamy na pół, polewamy oliwą z oliwek i podpiekamy w piekarniku na złoty kolor.
KROK 4: MARYNUJEMY I SMAŻYMY SCHAB
Schab rozbijamy tłuczkiem na grubość kilku milimetrów. Marynujemy w oliwie z oliwek, przyprawiamy lekko pieprzem. Smażymy krótko na rozgrzanej patelni grillowej, już bez dodatku innego tłuszczu.
KROK 5: PODAJEMY DANIE
Bagietkę smarujemy grubo pesto i układamy na niej ciepłe plastry schaby, złożone na pół. Na schabie układamy usmażoną cebulę. Składamy bagietkę. Podajemy na ciepło, bądź zimno.
Zobacz podobne
przepisy
Schab z morelami
Słodki akcent w wędlinie zapewnią suszone morele! Przygotuj schab z szynkowaru i ciesz się smakiem kanapek z domowymi wyrobami.
Schab po sztygarsku z białą kiełbasą
Takiej wersji schabu po sztygarsku nie znacie! Delikatny farsz z białej kiełbasy i ciekawy sposób porcjowania nadają świeżości temu regionalnemu daniu. Wypróbujcie przepis Karola!
Schabowy z grilla i sałatka z ziemniaków
Schabowy z grilla? To możliwe! Wypróbuj przepis Karola na schabowego z grilla podanego z pyszną, ziemniaczaną sałatką.
EKSPRESOWY BIGOS
Bigos w 25 minut? Tak! To możliwe! Wypróbuj ekspresowy przepis Karola Okrasy na ten kulinarny klasyk!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Marynowany schab z mozzarellą i grillowaną cukinią
- Trzypoziomowe tosty (wieża kanapkowa)
- Pierś kaczki z glazurowanymi śliwkami i czekoladą
- Kurczak duszony w pesto orzechowym z salsą z bakłażana
- Kotlet w piwnej marynacie
- Pomarańczowo-borówkowe serduszka dla mamy
- Schab ze śliwką z grillowanymi batatami
- Schab na dwa sposoby
- Sałatka z melona i komosy ryżowej
- Tarta z musem jabłkowym
- Karmelizowana brukselka
- Galettes bretonnes, czyli naleśniki po bretońsku
- Pieczona dynia hokkaido z pesto z rukoli
- Sylwestrowe jajka faszerowane
- Pizza na spodzie z brokułów z burakiem i kozim serem
- Kisiel gryczany z boczkiem
- Grillowany jeleń z pieczarkami i ziemniakami
- Rabarbarowy kisiel na bazie napoju żniwnego
- EKSPRESOWA KONFITURA Z MALIN
- Deser buraczano-truskawkowy z sosem wiśniowym i musli
- Herbata śliwkowo-czekoladowa
- KRUSZONKA MIGDAŁOWA I ZAPIEKANE POD NIĄ ŚLIWKI
- Zielony sok z kapusty i owoców
- Komosianka na słodko
- Piersi kurczaka zapiekane w sosie z jabłkiem i serem
- Koreczki z łososiem
- Symbiotyczne hot dogi z duszoną cebulką w musztardzie
- Wegańska pieczona owsianka z orzechami
- Wytrawny crème brûlée z czarnym kawiorem
- Jajecznica na ostro
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)