zobacz film Schab z pesto bazyliowym na bagietce

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • patelnię grillową
  • blender

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZESMAŻAMY CEBULĘ

Cebulę kroimy w piórka i smażymy dość długo, na niezbyt dużym ogniu, aż zbrązowieje.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY PESTO BAZYLIOWE

Bazylię, czosnek, natkę pietruszki, grana padano i anchovies, miksujemy w blenderze z dodatkiem oliwy z oliwek na gęstą masę.

KROK 3: PODPIEKAMY BAGIETKĘ

Bagietkę przekrawamy na pół, polewamy oliwą z oliwek i podpiekamy w piekarniku na złoty kolor.

KROK 4: MARYNUJEMY I SMAŻYMY SCHAB

Schab rozbijamy tłuczkiem na grubość kilku milimetrów. Marynujemy w oliwie z oliwek, przyprawiamy lekko pieprzem. Smażymy krótko na rozgrzanej patelni grillowej, już bez dodatku innego tłuszczu.

KROK 5: PODAJEMY DANIE

Bagietkę smarujemy grubo pesto i układamy na niej ciepłe plastry schaby, złożone na pół. Na schabie układamy usmażoną cebulę. Składamy bagietkę. Podajemy na ciepło, bądź zimno.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!