
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- patelnię grillową
- blender
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZESMAŻAMY CEBULĘ
Cebulę kroimy w piórka i smażymy dość długo, na niezbyt dużym ogniu, aż zbrązowieje.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY PESTO BAZYLIOWE
Bazylię, czosnek, natkę pietruszki, grana padano i anchovies, miksujemy w blenderze z dodatkiem oliwy z oliwek na gęstą masę.
KROK 3: PODPIEKAMY BAGIETKĘ
Bagietkę przekrawamy na pół, polewamy oliwą z oliwek i podpiekamy w piekarniku na złoty kolor.
KROK 4: MARYNUJEMY I SMAŻYMY SCHAB
Schab rozbijamy tłuczkiem na grubość kilku milimetrów. Marynujemy w oliwie z oliwek, przyprawiamy lekko pieprzem. Smażymy krótko na rozgrzanej patelni grillowej, już bez dodatku innego tłuszczu.
KROK 5: PODAJEMY DANIE
Bagietkę smarujemy grubo pesto i układamy na niej ciepłe plastry schaby, złożone na pół. Na schabie układamy usmażoną cebulę. Składamy bagietkę. Podajemy na ciepło, bądź zimno.
Komentarze (0)