Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
- piekarnik rozgrzany do 180°C
- piekarnik rozgrzany do 220°C
- foremkę o średnicy 20-22 cm
- papier do pieczenia
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Serek wiejski wraz z jogurtem naturalnym odcedzamy na sitku przez około 30 minut.
WSKAZÓWKA: Pozostałe składniki na masę wyciągamy z lodówki 30 minut wcześniej, aby były w temperaturze pokojowej.
KROK 2: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI NA SPÓD SERNIKA
Herbatniki umieszczamy w misie termorobota MC Smart, po czym wszystko miksujemy, używając programu: wg ustawień własnych, czas 1 minuta / obroty 7. Następnie, dodajemy masło orzechowe i miód i mieszamy całość wg ustawień własnych czas 45 sekund / obroty 4.
KROK 3: PIECZEMY SPÓD CIASTA
Przygotowaną masę na spód ciasta przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy o średnicy 20-22 cm, wyrównujemy, wkładamy do piekarnika i pieczemy około 4-5 minut w temperaturze 180°C. Po upieczeniu – studzimy.
KROK 4: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI NA SERNIK
Do misy urządzenia dodajemy odcedzony serek wiejski i jogurt naturalny i miksujemy wg ustawień własnych czas 2 minuty / obroty 7. Do tego dodajemy erytrytol, pastę pistacjową, ekstrakt wanilii i sól. Ponownie wszystko mieszamy, nastawiając termorobota MC Smart na program: wg ustawień własnych czas 2 minuty / obroty 4. Następnie dodajemy jeszcze jajka i dalej miksujemy wg ustawień własnych czas 1 minuta 30 sekund / obroty 4.
KROK 5: PIECZEMY SERNIK
Przygotowaną masę przelewamy do formy. Sernik wkładamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 220°C przez około 25-30 minut (funkcja góra-dół). Studzimy przy uchylonym piekarniku. Gotowy sernik smarujemy pastą pistacjową i podajemy.
WSKAZÓWKA: Po 8 godzinach w lodówce sernik nabierze idealnej kremowej konsystencji; początkowo może być płynny, dlatego musi odstać.
Zobacz podobne
przepisy
Marchewkowe ciasto wege i bezglutenowe
Ciasto wege i bezglutenowe może być onieśmielające, ale na pewno nie jest takie dla Pawła Małeckiego! Wypróbuj ten świetny przepis na ciasto marchewkowe bez nabiału, z wyjątkowym kremem z orzechów nerkowca.
Pistacjowy sernik baskijski
Kremowy i rozpływający się w ustach sernik o lekko waniliowym smaku z pistacjowymi dodatkami. Spróbuj go raz, a już nigdy nie przygotujesz innego sernika!
Serniczki
Potrzebujesz pysznego i łatwego w przygotowaniu deseru? Wypróbuj przepis Pauli i zrób serniczki, które zachwycą Twoich gości!
Ciasto mascarpone z owocami
Ciasto mascarpone z sezonowymi owocami, czyli idealny pomysł na szybki deser przygotowany w termorobocie kuchennym MC Smart. Sprawdź, jak prosto je przygotować!
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)