
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- papier do pieczenia
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Banana obieramy ze skórki. Pistacje dość drobno siekamy. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej.
KROK 2: POKRYWAMY BANANA CZEKOLADĄ
Banana przekładamy na papier do pieczenia i dokładnie pokrywamy czekoladą. Oprószamy go posiekanymi pistacjami i wiórkami kokosowymi.
KROK 3: CHŁODZIMY I PODAJEMY BANANA
Następnie banana przekładamy na czysty kawałek papieru do pieczenia i chłodzimy w lodówce, aż czekolada zastygnie. Gotowego banana kroimy w dość grube plastry przypominające kawałki sushi i podajemy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Makowiec japoński
- Nuggetsy z kurczaka
- Krokiety z mięsem
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Zupa grzybowa z makaronem
- Łazanki
- Spaghetti carbonara
- Kutia
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Klasyczna sałatka grecka
- Sałatka gyros
- Jajka na miękko
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Uszka z grzybami
- Ryba z piekarnika
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Śledzie po kaszubsku
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)