Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- papier do pieczenia
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Banana obieramy ze skórki. Pistacje dość drobno siekamy. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej.
KROK 2: POKRYWAMY BANANA CZEKOLADĄ
Banana przekładamy na papier do pieczenia i dokładnie pokrywamy czekoladą. Oprószamy go posiekanymi pistacjami i wiórkami kokosowymi.
KROK 3: CHŁODZIMY I PODAJEMY BANANA
Następnie banana przekładamy na czysty kawałek papieru do pieczenia i chłodzimy w lodówce, aż czekolada zastygnie. Gotowego banana kroimy w dość grube plastry przypominające kawałki sushi i podajemy.
Zobacz podobne
przepisy
Pasta czekoladowa à la Nutella
Domowa wersja znanej pasty orzechowo-czekoladowej to propozycja dla wszystkich miłośników słodyczy. Przygotuj ją z prażonych orzechów i zobacz, jakie to proste!
Deser z tapioką
Pudding z tapioki to pyszny pomysł na deser, który doskonale sprawdzi się w letnie dni. Idealny do spożywania na zimno, z dodatkiem ulubionych owoców.
Ciasteczka jaglano-kokosowe
Idealna słodka przekąska dla każdego, w dodatku z zaledwie 6 składników? To muszą być ciasteczka bez glutenu, bez dodatku cukru i odpowiednie dla wegan. To deser, który naprawdę zachwyca smakiem.
Ciasteczka orkiszowo-owsiane z żurawinami
Szukasz pomysłu na proste ciasteczka z kilku składników? Dłużej nie musisz! Wypróbuj przepis na ciasteczka orkiszowo-owsiane z żurawinami.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sałatka waldorf
- Drożdżowe paluchy z serem – przepis
- Kruche ciasteczka z orzechami
- Muffiny jaglane na dwa sposoby
- Zielona maślanka
- Placuszki warzywne z pstrągiem i jogurtem
- Kanapka z pstrągiem z rzodkiewką i rzeżuchą
- Zupa instant
- Klasyczna sałatka grecka
- Wegańskie drożdżówki ze śliwkami
- Tortille z łososiem wędzonym
- Wegetariańskie kanapki
- Batoniki grejpfrutowe na kruchym spodzie
- Nadziewane daktyle w czekoladzie
- Batoniki owsiane z 4 składników
- Lubelski napój żniwny z rabarbaru
- Klopsy z dorsza w zalewie octowej
- Kawa po turecku z kardamonem
- Ryba z piekarnika
- Wędlina golonkowa z szynkowaru
- Cytryny w soli
- Makaron z sosem grzybowym à la boloński
- PASTA Z KOZIEGO SERA Z SUSZONYMI POMIDORAMI
- Figa z makiem i pampuchem
- Piroshki z wołowiną
- Tarta z kremem śmietankowym i orzeszkami w solonym karmelu
- Wytrawne scones z cheddarem i szynką
- Lahmacun, czyli pizza w stylu tureckim
- Sałatka z kurczakiem i chrupiącymi talarkami ziemniaczanymi
- Konfitura żurawinowa
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)