zobacz film Sushi z banana

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • papier do pieczenia

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI

Banana obieramy ze skórki. Pistacje dość drobno siekamy. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej.

KROK 2: POKRYWAMY BANANA CZEKOLADĄ

Banana przekładamy na papier do pieczenia i dokładnie pokrywamy czekoladą. Oprószamy go posiekanymi pistacjami i wiórkami kokosowymi.

KROK 3: CHŁODZIMY I PODAJEMY BANANA

Następnie banana przekładamy na czysty kawałek papieru do pieczenia i chłodzimy w lodówce, aż czekolada zastygnie. Gotowego banana kroimy w dość grube plastry przypominające kawałki sushi i podajemy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!