Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- szampanówki
- blender
- worek do szprycowania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: ŁĄCZYMY ŻELATYNĘ Z SZAMPANEM
Szampana otwieramy, przelewamy do wysokiego naczynia i odstawiamy do lekkiego wygazowania. W tym czasie żelatynę moczymy w 100 ml wody. Zostawiamy do napęcznienia na 3-5 minut. Rozpuszczamy w kuchence mikrofalowej lub w rondelku przez 2 minuty. Dokładnie mieszamy z szampanem.
KROK 2: DODAJEMY OWOCE
Wrzucamy po 3 maliny na dno każdej szampanówki. Szampana wlewamy do 1/3 wysokości szampanówek.
Część galaretki z żelatyny odlewamy do miseczki i wstawiamy razem z szampanówkami do lodówki do zestalenia.
Czynność powtarzamy: po wyjęciu szampanówek w środku układamy kolejne maliny, wlewamy szampana do wysokości 2/3 szampanówek i ponownie wstawiamy do lodówki do zestalenia.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY PIANKĘ
Galaretkę żelatynową wyjmujemy z lodówki i miksujemy za pomocą blendera do momentu uzyskania pianki.
KROK 4: DEKORUJEMY SZAMPANA
Szampanówki wyjmujemy z lodówki. Ponownie miksujemy piankę, a następnie przekładamy ją do worka do szprycowania. Szampanówki wypełniamy pianką.
Na wierzch pianki układamy listki mięty i maliny. Na koniec dekorujemy brokatem w sprayu.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Krokiety z mięsem
- Domek z piernika
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Burek ze szpinakiem
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ryba z piekarnika
- Jajka na miękko
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Sernik pistacjowy
- Ciasto na pierogi
- Ryba po japońsku
- Pieczona ryba po grecku
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Kutia
- Ciasto marchewkowe
- Nuggetsy z kurczaka
- Śledź w oleju
Przepisy według składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania

Komentarze (0)