Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- szampanówki
- blender
- worek do szprycowania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: ŁĄCZYMY ŻELATYNĘ Z SZAMPANEM
Szampana otwieramy, przelewamy do wysokiego naczynia i odstawiamy do lekkiego wygazowania. W tym czasie żelatynę moczymy w 100 ml wody. Zostawiamy do napęcznienia na 3-5 minut. Rozpuszczamy w kuchence mikrofalowej lub w rondelku przez 2 minuty. Dokładnie mieszamy z szampanem.
KROK 2: DODAJEMY OWOCE
Wrzucamy po 3 maliny na dno każdej szampanówki. Szampana wlewamy do 1/3 wysokości szampanówek.
Część galaretki z żelatyny odlewamy do miseczki i wstawiamy razem z szampanówkami do lodówki do zestalenia.
Czynność powtarzamy: po wyjęciu szampanówek w środku układamy kolejne maliny, wlewamy szampana do wysokości 2/3 szampanówek i ponownie wstawiamy do lodówki do zestalenia.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY PIANKĘ
Galaretkę żelatynową wyjmujemy z lodówki i miksujemy za pomocą blendera do momentu uzyskania pianki.
KROK 4: DEKORUJEMY SZAMPANA
Szampanówki wyjmujemy z lodówki. Ponownie miksujemy piankę, a następnie przekładamy ją do worka do szprycowania. Szampanówki wypełniamy pianką.
Na wierzch pianki układamy listki mięty i maliny. Na koniec dekorujemy brokatem w sprayu.
Zobacz podobne
przepisy
Galaretka truskawkowa ze spienionym jogurtem
Lekki, orzeźwiający deser na bazie truskawek. Ciekawa i łatwa w przygotowaniu alternatywa dla klasycznej galaretki z owocami.
Noworoczne orzeźwienie
Chrupiąca kruszonka i pianka cytrynowa tworzą pyszne połączenie, które osłodzi każdą zabawę sylwestrową!
Galaretki pomarańczowe w skórce
Pomarańczowe łódeczki z jadalną skórką zasmakują nie tylko najmłodszym! Przygotuj je koniecznie według przepisu Pawła!
Pudding sernikowy z owocami
Kochasz smak klasycznego sernika? Przygotuj sernikowy pudding z owocami leśnymi i chrupiącymi ciasteczkami! To świetny pomysł na szybki deser, który zjecie razem podczas letniej imprezy!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Żeberka ostro pikantne
- Szaszłyki z krewetek w słodko-ostrej marynacie
- Chlebek mięsny
- Tarta z kurkami
- Zupa rybna z karpia
- Ciasto z truskawkami i galaretką
- Sylwestrowe przekąski według Karola Okrasy
- Tarta a’la SNICKERS o obniżonej zawartości cukru
- Korzenny pudding ryżowy
- Chlebki naan z gorgonzolą i figami
- Gotowana kukurydza z sosem z humusu
- Homar w sosie maślano-pomarańczowym z marynowaną kapustą stożkową
- Sernik waniliowo-dyniowy
- Dip z ciecierzycy
- Sylwestrowe trufle kokosowe
- Sałatka z bakłażana na 2 sposoby
- Złote mleko
- Spaghetti z okruszkami – sposób na czerstwe pieczywo
- Polędwiczki wieprzowe z czekoladą
- Placki owsiane z sałatką z truskawek
- Andaluzyjska kanapka serranito
- Pizza na spodzie z kalafiora
- Jesienna owsianka
- Zielone kaszotto na zimno, czyli sałatka z ziołowym pesto
- Burger wołowy z serem pleśniowym i gruszką
- Szneka z glancem, twarogiem i truskawkami
- Gulasz z dzika z grzybami
- Bigos świąteczny na gęsiej piersi
- Babka cytrynowa
- Lodowe kanapki dla dzieci
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)