zobacz film

Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • szampanówki
  • blender
  • worek do szprycowania

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: ŁĄCZYMY ŻELATYNĘ Z SZAMPANEM

Szampana otwieramy, przelewamy do wysokiego naczynia i odstawiamy do lekkiego wygazowania. W tym czasie żelatynę moczymy w 100 ml wody. Zostawiamy do napęcznienia na 3-5 minut. Rozpuszczamy w kuchence mikrofalowej lub w rondelku przez 2 minuty. Dokładnie mieszamy z szampanem.
 

KROK 2: DODAJEMY OWOCE

Wrzucamy po 3 maliny na dno każdej szampanówki. Szampana wlewamy do 1/3 wysokości szampanówek.

Część galaretki z żelatyny odlewamy do miseczki i wstawiamy razem z szampanówkami do lodówki do zestalenia.

Czynność powtarzamy: po wyjęciu szampanówek w środku układamy kolejne maliny, wlewamy szampana do wysokości 2/3 szampanówek i ponownie wstawiamy do lodówki do zestalenia.

KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY PIANKĘ

Galaretkę żelatynową wyjmujemy z lodówki i miksujemy za pomocą blendera do momentu uzyskania pianki.

KROK 4: DEKORUJEMY SZAMPANA

Szampanówki wyjmujemy z lodówki. Ponownie miksujemy piankę, a następnie przekładamy ją do worka do szprycowania. Szampanówki wypełniamy pianką.

Na wierzch pianki układamy listki mięty i maliny. Na koniec dekorujemy brokatem w sprayu.

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram