
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- szampanówki
- blender
- worek do szprycowania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: ŁĄCZYMY ŻELATYNĘ Z SZAMPANEM
Szampana otwieramy, przelewamy do wysokiego naczynia i odstawiamy do lekkiego wygazowania. W tym czasie żelatynę moczymy w 100 ml wody. Zostawiamy do napęcznienia na 3-5 minut. Rozpuszczamy w kuchence mikrofalowej lub w rondelku przez 2 minuty. Dokładnie mieszamy z szampanem.
KROK 2: DODAJEMY OWOCE
Wrzucamy po 3 maliny na dno każdej szampanówki. Szampana wlewamy do 1/3 wysokości szampanówek.
Część galaretki z żelatyny odlewamy do miseczki i wstawiamy razem z szampanówkami do lodówki do zestalenia.
Czynność powtarzamy: po wyjęciu szampanówek w środku układamy kolejne maliny, wlewamy szampana do wysokości 2/3 szampanówek i ponownie wstawiamy do lodówki do zestalenia.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY PIANKĘ
Galaretkę żelatynową wyjmujemy z lodówki i miksujemy za pomocą blendera do momentu uzyskania pianki.
KROK 4: DEKORUJEMY SZAMPANA
Szampanówki wyjmujemy z lodówki. Ponownie miksujemy piankę, a następnie przekładamy ją do worka do szprycowania. Szampanówki wypełniamy pianką.
Na wierzch pianki układamy listki mięty i maliny. Na koniec dekorujemy brokatem w sprayu.
Zobacz podobne
przepisy
Galaretka truskawkowa ze spienionym jogurtem
Lekki, orzeźwiający deser na bazie truskawek. Ciekawa i łatwa w przygotowaniu alternatywa dla klasycznej galaretki z owocami.

Noworoczne orzeźwienie
Chrupiąca kruszonka i pianka cytrynowa tworzą pyszne połączenie, które osłodzi każdą zabawę sylwestrową!

Galaretki pomarańczowe w skórce
Pomarańczowe łódeczki z jadalną skórką zasmakują nie tylko najmłodszym! Przygotuj je koniecznie według przepisu Pawła!

Pudding sernikowy z owocami
Kochasz smak klasycznego sernika? Przygotuj sernikowy pudding z owocami leśnymi i chrupiącymi ciasteczkami! To świetny pomysł na szybki deser, który zjecie razem podczas letniej imprezy!

Zobacz przepisy
na lato
- Sałatka z arbuzem i fetą
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Spaghetti carbonara
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Corn dog
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Makaron z truskawkami
- Pulpety w sosie koperkowym
- Kurczak z ryżem w sosie słodko-kwaśnym
- Wegańskie placki z cukinii
- Butter chicken
- Krewetki w tempurze
- Boczniaki po azjatycku
- Kotlet pożarski – przepis
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Sałatka gyros
- Klasyczna sałatka grecka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)