
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
- blachy do pieczenia
- papier do pieczenia
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY PARÓWKI
Parówki nacinamy wzdłuż, mniej więcej do połowy wysokości tak, aby powstało wgłębienie. Następnie nadziewamy je tartą mozzarellą i owijamy plastrami boczku.
KROK 2: PIECZEMY PARÓWKI I BUŁKI
Parówki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 10 minut. Po ok. 3 minutach do piekarnika, najlepiej na osobnej blasze, wkładamy bułki i pieczemy je ok. 7 minut.
KROK 3: PRZYGOTUJEMY DODATKI
Pomidora i ogórki kroimy na plastry. Sałatę myjemy i osuszamy.
KROK 4: SKŁADAMY TORNADO DOGI
Podpieczone bułki nacinamy wzdłuż, uważając, aby ich nie przeciąć. Wnętrza bułek smarujemy majonezem, wykładamy sałatą i plastrami pomidora i ogórków. Następnie do bułek wkładamy podpieczone parówki i całość posypujemy prażoną cebulką.
Chcesz mieć pewność, że wszystko dobrze robisz? Obejrzyj filmik Pauli!
Zobacz podobne
przepisy
Hot dog
Szukasz pomysłu na domowy fast food? Przygotuj hot doga z karmelizowaną cebulką, ogórkiem, boczkiem i oczywiście parówką!

Hot dogi z wegańskimi kiełbaskami i sosem BBQ
Przekąska na mniejszy głód dla Ciebie i bliskich? W dodatku w bezmięsnej odsłonie? Oto smaczna alternatywa dla wegetarian: hot dogi z wegańskimi kiełbaskami i apetycznym sosem! Spróbuj!

Hot dogi z frankfurterkami
Zaskakujące hot dogi z frankfurterkami z grilla. Obok takich chrupiących pyszności ciężko przejść obojętnie, także wyciągajcie patelnie lub grille i do dzieła!

Zobacz przepisy
na święta
- Babka orzechowo-migdałowa
- Awokado zapiekane z jajkiem
- Awokado faszerowane pastą bezjajeczną
- Świąteczny talerz obfitości
- Ruloniki z truflową sałatką jajeczną
- Krewetki tygrysie z makaronem typu wstążki, sosem pomidorowym i ajwarem
- Quiche z nadzieniem szpinakowo-porowym z pomidorami
- Babka z niespodzianką
- Ragoût z jajek z warzywami
- Sałata na ciepło z pak choi i białą kiełbasą
- Wegański twarożek z ziołami
- Glazurowana szynka z ziemniakami
- Pascha czekoladowa
- Ciasto marchewkowe
- Jarski żurek łemkowski
- Wielkanocna babka z pomelo
- Wieniec morelowo-figowy
- Łopatka z suszonymi pomidorami
- Jajka faszerowane cukinią i żółtym serem
- Sernik cytrynowo-limonkowy z bezą
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)