Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
- blachy do pieczenia
- papier do pieczenia
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY PARÓWKI
Parówki nacinamy wzdłuż, mniej więcej do połowy wysokości tak, aby powstało wgłębienie. Następnie nadziewamy je tartą mozzarellą i owijamy plastrami boczku.
KROK 2: PIECZEMY PARÓWKI I BUŁKI
Parówki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 10 minut. Po ok. 3 minutach do piekarnika, najlepiej na osobnej blasze, wkładamy bułki i pieczemy je ok. 7 minut.
KROK 3: PRZYGOTUJEMY DODATKI
Pomidora i ogórki kroimy na plastry. Sałatę myjemy i osuszamy.
KROK 4: SKŁADAMY TORNADO DOGI
Podpieczone bułki nacinamy wzdłuż, uważając, aby ich nie przeciąć. Wnętrza bułek smarujemy majonezem, wykładamy sałatą i plastrami pomidora i ogórków. Następnie do bułek wkładamy podpieczone parówki i całość posypujemy prażoną cebulką.
Chcesz mieć pewność, że wszystko dobrze robisz? Obejrzyj filmik Pauli!
Zobacz podobne
przepisy
Hot dog
Szukasz pomysłu na domowy fast food? Przygotuj hot doga z karmelizowaną cebulką, ogórkiem, boczkiem i oczywiście parówką!
Hot dogi z wegańskimi kiełbaskami i sosem BBQ
Przekąska na mniejszy głód dla Ciebie i bliskich? W dodatku w bezmięsnej odsłonie? Oto smaczna alternatywa dla wegetarian: hot dogi z wegańskimi kiełbaskami i apetycznym sosem! Spróbuj!
Hot dogi z frankfurterkami
Zaskakujące hot dogi z frankfurterkami z grilla. Obok takich chrupiących pyszności ciężko przejść obojętnie, także wyciągajcie patelnie lub grille i do dzieła!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Fasolka szparagowa z kurkami i orzechami włoskimi
- Burger z kurczakiem w curry na ostro
- Tarta flambée z pieczarkami i boczkiem
- Ciasto z gruszkami – przepis
- Kopytka razowe ze smażoną kiszoną kapustą
- Hot dog
- Pity z falafelami
- Sałatka z bobu z prażoną cebulką
- Zupa krem z kalafiora z wędzonym twarogiem
- Pierogi z soczewicą i masłem szałwiowym
- Faworki drożdżowe
- Wegańskie hot dogi lodowe
- Wegetariańskie hot dogi
- Suflety z serem munster
- Parowane młode ziemniaczki z gzikiem i salsą
- Koktajl owocowo-warzywny
- Sos tzatziki
- Wegański bekon z tempehu
- Tornado dog
- Zielone tosty francuskie
- Sałatka cezar z sosem na bazie żółtek jaj
- Świąteczna owsianka
- Remulada
- Szakszuka z chorizo i oliwkami
- Sałatka z chlebem figowym i szynką
- Lody truskawkowo-miętowe
- Masło z miechunką i orzechami pekan
- Tapas z salchichón
- Sok z buraka – szybki przepis
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)