
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
- blachy do pieczenia
- papier do pieczenia
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY PARÓWKI
Parówki nacinamy wzdłuż, mniej więcej do połowy wysokości tak, aby powstało wgłębienie. Następnie nadziewamy je tartą mozzarellą i owijamy plastrami boczku.
KROK 2: PIECZEMY PARÓWKI I BUŁKI
Parówki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 10 minut. Po ok. 3 minutach do piekarnika, najlepiej na osobnej blasze, wkładamy bułki i pieczemy je ok. 7 minut.
KROK 3: PRZYGOTUJEMY DODATKI
Pomidora i ogórki kroimy na plastry. Sałatę myjemy i osuszamy.
KROK 4: SKŁADAMY TORNADO DOGI
Podpieczone bułki nacinamy wzdłuż, uważając, aby ich nie przeciąć. Wnętrza bułek smarujemy majonezem, wykładamy sałatą i plastrami pomidora i ogórków. Następnie do bułek wkładamy podpieczone parówki i całość posypujemy prażoną cebulką.
Chcesz mieć pewność, że wszystko dobrze robisz? Obejrzyj filmik Pauli!
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Klasyczna sałatka grecka
- Burek ze szpinakiem
- Piernik świąteczny
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ryba po japońsku
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Świąteczne pierniczki
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ciasto na pierogi
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Śledź w oleju
- Golonka pieczona po bawarsku
- Makowiec japoński
- Domek z piernika
- Guacamole
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)