Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- toster
- patelnię
- łyżkę cedzakową
- ręcznik papierowy
- tarkę o drobnych oczkach
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PODPIEKAMY KROMKI CHLEBA
Kromki chleba podpiekamy w piekarniku, na suchej patelni lub w tosterze. Awokado przekrawamy na pół, usuwamy pestkę i łyżką wyjmujemy miąższ ze skorupki. Kroimy w plastry. Pomidora również kroimy w plasterki.
KROK 2: GOTUJEMY JAJKA W WODZIE
Na suchą patelnię wlewamy wodę (około 1,5 cm wysokości patelni). Gdy woda się zagotuje, wbijamy jajka, zachowując odstępy, żeby się ze sobą nie połączyły. Czekamy około 2 minut, aż białko się zetnie, po tym czasie polewamy jajko wodą od góry. Wyciągamy łyżką cedzakową na ręcznik papierowy i odsączamy.
KROK 3: SKŁADAMY KANAPKĘ Z PRZYGOTOWANYCH SKŁADNIKÓW
Podpieczone kromki chleba skrapiamy oliwą. Kładziemy kilka plasterków awokado, plaster pomidora i odsączone jajko. Oprószamy solą, pieprzem i startym parmezanem. Dekorujemy świeżymi listkami bazylii.
Zobacz podobne
przepisy
Tosty francuskie z bananami
Słodkie śniadanie, które zachwyci najmłodszych – tosty francuskie z bananami i sosem limonkowym. Koniecznie wypróbuj!
Tosty francuskie z karmelizowanymi owocami
Tosty na słodko? Deser idealny! Wypróbuj połączenia pełnoziarnistego pieczywa z czekoladą i karmelizowanymi owocami.
Tosty z kremem piankowym i orzechowym
Dla fanów kanapek na słodko – krem à la marshmallows! Najlepiej smakuje na tostach razem z kremem czekoladowym i bananami!
Tosty z pastą z tuńczyka i dodatkami
Cztery tosty w czterech wyjątkowych odsłonach! Spróbuj, a już nigdy nie powiesz, że to banalne danie!
Zobacz wszystkie
przepisy
- 3 dania fit! Śniadanie, obiad, deser
- Płatki owsiane i granola
- Zapiekana kanapka z jajkiem i serem
- Croque monsieur z serem gouda
- Razowe grzanki z musem z awokado i wędzonym łososiem
- Pieczona owsianka na 3 sposoby
- Kanapki z serem, szynką i warzywami
- Deser lodowy z owocami
- Smoothie z borówek, mango i awokado
- Gnocchi z letnimi warzywami
- Ciasto bez tłuszczu z owocami na mleku roślinnym
- Krewetki z ananasem podawane na zimno
- Bezglutenowy chleb z soczewicy
- Nocna owsianka ze skyrem i truskawkami
- Żytnia kanapka z jajkiem i szynką
- Wielkanocna brioszka
- Jambalaya z kurczakiem, kiełbasą i krewetkami
- Zupa krem z białych warzyw z krakersami z orzechów
- Sernik na zimno z mango i nasionami chia
- Antipasti
- Zapiekanka ziemniaczana z serem camembert
- Semifreddo z czarnym sezamem
- Krem ziemniaczany
- Stek wołowy z sałatką z kaszy bulgur
- Sum w śmietanie
- Pampuchy z masłem makowym i sosem waniliowym
- Grillowane ziemniaki i pierś kurczaka – pomysł na lunchbox
- Jogurt
- Tosty z awokado i jajkiem
- Śródziemnomorski burger z paprykowym relishem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
681 dni temu
Fajny przepis. Dziękuję! Nigdy nie przygotowywałam jajek w ten sposób. Pytanie dotyczące sera – napisano. “Oprószamy solą, pieprzem i starym parmezanem“. A czy może być świeży parmezan?
odpowiedz
681 dni temu
Bardzo dziękujemy za zwrócenie uwagi, wkradła nam się w przepisie literówka. Gotowe tosty posypujemy startym parmezanem :)